'Bilim Erzurum' merkezinin kuruluş protokolü imzalandı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) arasında imzalanan protokolle kurulacak "Bilim Erzurum" merkezi ile ortaöğretim çağındaki gençlerin bilimle buluşması sağlanacak. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, "Erzurum'da her yıl 150 bin ortaöğretim çağındaki genç, bilim merkezinde eğitim alacak. Gençlerimiz burada modern eğitim, pratik ve proje odaklı çalışma yapacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2019 22:12 GÜNCELLEME 27.12.2019 22:17 GÜNCEL
'Bilim Erzurum' merkezinin kuruluş protokolü imzalandı
'Bilim Erzurum' merkezinin kuruluş protokolü imzalandı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) arasında imzalanan protokolle kurulacak "Bilim Erzurum" merkezi ile ortaöğretim çağındaki gençlerin bilimle buluşması sağlanacak.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, T3 ile iş birliğinde Erzurum'da kurulacak merkezin protokolünün imzalanması dolayısıyla düzenlenen törende, Erzurumluların teknolojik gelişmelere uzak kalmaması ve gençlerin teknoloji çalışmalarının yürütülmesinin amaçlandığını söyledi.

Kentteki gençlerin merkezin imkanlarından istifade edeceğini anlatan Sekmen, Erzurum'un gerek teknolojik gerekse sanayi hamlelerinin beraber yürütülmesini istediklerini belirtti.

 

 

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ise vakfın Türkiye'nin teknoloji üreten bir ülke olması, milli teknoloji hamlesinin gerçekleştirilmesini amaçladığına işaret etti.

İstanbul'dan sonra ilk bilim merkezini Erzurum'da uygulayacaklarını aktaran Bayraktar, "Erzurum'da her yıl 150 bin ortaöğretim çağındaki genç, bilim merkezinde eğitim alacak. Gençlerimiz burada modern eğitim, pratik ve proje odaklı çalışma yapacak." dedi.

Bayraktar, merkezin bilime büyük katkı sunacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Erzurumlu gençlerimiz buradan aldıkları ilhamla teknoloji üreten Türkiye hedefine ve milli teknoloji hamlesinin gerçekleşmesine katkı sunacak. Gençlerimiz geleceğin teknoloji yarışmalarına şimdiden hazırlanacak. Vakıf olarak Bilim Erzurum'a teknik danışmanlık yaparak, şu ana kadar edindiğimiz tecrübe ve eğitim içeriklerini paylaşacağız. Buranın ayrıca eğitim süreçlerinin yönetilmesi anlamında elimizden gelen desteği vereceğiz." 

YORUMLAR 3
  • graf 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardimciniz olsun.lütfen Türkiyenin yedi bölgsinde de birer Bilim Merkezi acmanizi Allah Rizasi icin istiyorum-
    Cevapla
  • graf 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Yar ve Yardimciniz olsun. lütfen Türkiyenin 7 bölgesinede Bilim Merkezi acarmisiniz? Allah Rizasi icin.
    Cevapla
  • ☪ Kürdüm ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Ağrı Belediye Başkanımız sayın Savcı Sayan’bey'e sahip çıkın destek olun.. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3).. ile kısa sürede 'Bilim Ağrı' merkezinin temeli ve kuruluş protokolünü ayni sekilde imzalayın .. 'Bilim Ağrı' merkezi ile ortaöğretim çağındaki gençlerimizi bilimle buluşturmayı sağlayın.. Lütfen Ağrı li gençlerimize güvenin sahip çıkın ... sevgili Reisi-Cumhurbaşkanıma arz-ederim !!!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR