Savunma Bakanlığı duyurdu: 580 bini aşkın Suriyeli geri döndü

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekat bölgesine toplamda 580 bini aşkın Suriyeli mültecinin geri döndüğü bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.12.2019 15:22 GÜNCELLEME 28.12.2019 15:24 GÜNCEL
Savunma Bakanlığı duyurdu: 580 bini aşkın Suriyeli geri döndü
Savunma Bakanlığı duyurdu: 580 bini aşkın Suriyeli geri döndü

Milli Savunma Bakanlığı Türkiye'den Suriye'ye dönen mülteciler hakkında açıklamada bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada; Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekat bölgelerinde temizlenen noktalara toplamda 580 bini aşkın Suriyeli mültecinin geri döndüğü belirtildi.

 

Açıklamada, "Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları bölgelerine 580 bini aşkın Suriyelinin gönüllü olarak geri dönmesi sağlandı" ifadelerine yer verildi.

4 MİLYONA YAKIN MÜLTECİ BULUNUYOR

 

Türkiye'deki kayıtlı Suriyeli sayısı 13 Aralık 2019 tarihi itibarıyla bir önceki aya göre 8 bin 700 kişi artarak toplam 3 milyon 695 bin 944 kişi oldu. Bu kişilerin 2 milyon 2 bin 880'i (yüzde 54,2) erkeklerden, 1 milyon 693 bin 64'ü (yüzde 45,8) ise kadınlardan oluşuyor.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah tez zamanda tamamına erdirsin.
    Cevapla
  • Aytaç 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakın bu ırkçılık falan değil ama bu insanların geri dönmesi lazım yoksa PKK yani ABD/İsrail bölgeye iyice yerleşecek, Güney taraf zaten Esad ve Rusya’nın elinde. Güvenli bölgeye yerleştirilecekler dendi ama hala 4 milyona yakını Türkiye’de. Nüfusları ilerleyen yıllarda 10-15 belkide 20 milyonu bulacak bu böyle devam edemez artık bütün dünya göçleri durdurmaya çalışıyor. Göç deyip geçmeyin tarihe bakın bu göçler yüzünden kaç tane devlet yıkıldı. Ayrıca mesele sadece Suriyeliler değil Afgan’ı, Pakistanlısı, Afrikalısı Antalya gibi yerlerde Rus ve Avrupalılar ülke göçmenler yurduna döndü ben anlamıyorum niye bu kadar çok insan o kadar başka memleket varken gelip bizim ülkemize yerleşiyor ?
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Silah ve savas egitimi verelim erkek suriyelilere, ulkelerine oyle geri gonderelim. Ama hepsini degil, bir kismini da avrupaya gondermek gerekir. Avrupa dunyanin diger milletleri insanlari ile tanissin biraz.
    Cevapla
  • xyz 4 yıl önce Şikayet Et
    erkekleri kadinlardan daha fazla kacmis savaştan
    Cevapla
  • Kerem 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini şartsız şurtsuz gönderilmesi gerekli!!Ülkemiz için büyük tehdit..bırakılan suriye topraklarına kimler yerleşecek?
    Cevapla
  • irfan 4 yıl önce Şikayet Et
    tpg pkk yerleşti
    Cevapla
  • G.antep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynn Biran once gitsinler ulkelerine sahip ciksinlar.Kac kac nereye kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR