Başkan Erdoğan'dan Suudi Arabistan'ın küstah açıklamasına sert cevap!

Cumhurbaşkanı Recep Tyayip Erdoğan katıldığı canlı yayın programında Libya ile imzalanan anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan'ın TBMM'de alınan Libya tezkeresi kararını kınamasına ''Suudi Arabistan'ın bizi kınamasından rahatsız olmayız, tam aksine biz onu kınıyoruz ve kınamasını da asla kale almıyoruz.'' şeklinde sert bir cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2020 22:11 GÜNCELLEME 06.01.2020 00:00 GÜNCEL
Başkan Erdoğan'dan Suudi Arabistan'ın küstah açıklamasına sert cevap!
Başkan Erdoğan'dan Suudi Arabistan'ın küstah açıklamasına sert cevap!

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde; 

 

 

LİBYA İLE DOĞU AKDENİZ MUTABAKATI

Biz bu işte dersimizi çok çalıştık. Bu işin süreci Başbakanlık sürecime dayanır. Oradan kıta sahanlığı dahil, büyün Libya ile yaptığımız anlaşmanın adımını Kaddafi döneminde attık. Orada bu karışıklıklar var. Şu anda bizim anlaşma yaptığımız yere uluslararası şirketleri yanımıza alabiliriz. Bu anlaşma buna mani değil. 

 

 

Girit'te kıta sahanlığına girmeden hemen onun doğusundan kendi sahilimize , Akdeniz'de en fazla kıta sahanlığı olan biziz. İçeride kimler rahatsız oluyor? Bu önemli. Geçmişte Yunan ve Rumların bizi Akdeniz'e hapsetme planları bozuldu. NATO zirvesinde, Yunan Başkanıyla görüşme yapma şansı bulduk. "Biz şuanda devletle anlaşma yaptık. Siz Hafter'le işbirliği yapıyorsunuz" dedik. Hafter kim? 

'TÜRK ASKERİNE LEJYONER DİYECEK KADAR ALÇALIYOR'

Sayın Bahçeli ve heyetine ortaya koydukları tavır sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Ana muhalefet partisi, Türk askerine 'lejyoner' diyecek kadar alçalıyor. Bizim askerimiz oraya lejyoner sıfatıyla gitmiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Trablusgarp'a gitti mi? Gitti. O farklı bir süreçti bunu yaşadı mı? yaşadı. Gazi Mustafa Kemal için bunu yakıştırmak mümkün mü?

Ana muhalefet lideri bir taraftan "Doğu Akdeniz'de şu var bu var" deyip "Türkiye yok diyor" Türkiye'nin orada olması için neden tezkereye destek vermiyorsun? Ana muhalefetin söyleminde çelişki var. Tarihte Trablusgarp'taki haklarımızı elde etmek için girmiştik. Talep var, talep karşısında oraya gidiyoruz. 

Meşru hükümet güçlü hale getirilmeli. Şu anda bu bölgede çalışmalarımız başlamadı. Türk yetki alanında çalışmalar sürüyor.

SERT SUUDİ ARABİSTAN AÇIKLAMASI

Suudi Arabistan'ın bizi kınamasından rahatsız olmayız, tam aksine biz onu kınıyoruz ve kınamasını da asla kale almıyoruz. 

İLK KEZ AÇIKLAMA YAPTILAR

Konu ile alakalı Riyad yönetiminden ilk kez bir açıklama yapıldı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, TBMM'de alınan karar kınanırken, Libya tezkeresinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kararını ihlal ettiği ve Arap Birliği tarafından 31 Aralık 2019'da kabul edilen Arap tutumuna muhalefet ederek Libya krizini çözme amaçlı uluslararası çabaları "baltalamak" olduğu aktarıldı.

Türkiye'nin bu hamlesinin, Libya'nın güvenlik ve istikrarı için bir "tehdit" olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanlığı, bu kararın uluslararası prensipler ile anlaşmaları açık bir şekilde ihlal edip bir Arap ülkesinin iç işlerine karışmak anlamına geldiğini, bu durumun da Arap

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • REŞAT SEV 4 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlıkla yakından alakası olmayan suudler yeterin artık cehennem azap çekeceksiniz iki yüzlü seytanlar müslüman katilleri
    Cevapla
  • col bedevisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Suud kraliyet ailesi ve bae kraliyet ailesi 1912 yilinda ingilizler arablarin basina dinle ilimle alakasi olmayan cahil isimler arayip bu ulkelerin basina cahil insanliktan nasip almamis col bedevi ailelerin icinden en cahilini en vahsi olan aileleri suud ve bae basina kraliyet ailesi olarak getirdi
    Cevapla
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil SUUD...
    Cevapla
  • sarızlılzar 4 yıl önce Şikayet Et
    ha iran ha abd al birini vur ötekine
    Cevapla
  • Serpil 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel beldeleri Rabbimiz bu hain suudlardan en kısa zamanda kurtarsın inşaAllah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR