Erdoğan'dan çok sert sözler: Namussuz alçak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 yaşındaki Berfin Özek'in yüzüne asit döken sanığa verilen cezayla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, Adaletin tecellisini hakta, hukukta arayın. Hukuk eşittir kanun değildir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Özek'e saldıran caniyle ilgili, "Namussuz bir alçak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2020 15:17 GÜNCELLEME 09.01.2020 17:04 GÜNCEL
Erdoğan'dan çok sert sözler: Namussuz alçak...
Erdoğan'dan çok sert sözler: Namussuz alçak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 yaşındaki Berfin Özek'in yüzüne asit döken sanığa verilen cezayla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, Adaletin tecellisini hakta, hukukta arayın. Hukuk eşittir kanun değildir" ifadelerini kullandı. Erdoğan şunları söyledi: 

"Geçenlerde bir namussuz bir alçak kızımızın yüzüne kezzap atıyor. Mahkeme 13 yıl ceza veriyor. Kızımızın gözü gidiyor. Kanunun en yüksek oranı bu. Şimdi diyorum ki ben de, bunu da bizim getirdiğimiz söyleniyor. Arkadaşlar diyorum, siz neden kanun diyerek bize böyle cevap yolunu buluyorsunuz. Ben hak, hukuk, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı, hukuku ve adaleti arayacaksınız. Kendi kızının başına gelmiş olsa, kanunlara mı bakacaksın. Bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine kulak verin. 

Kadına şiddet olgusu ile aile kurumuna saldıran bir oluşum meydana geldi. Türkiye'deki kadın cinayetleri vakası Avrupa'nın yarısı kadar. Kadına fiziken ya da ruhen şiddet uygulayanın karşısına önce biz çıkarız biz. Anne olan eş olan kız evlat olan insanın yarısı olan kadına yönelik her türlü ayrımcılık anlayışa eyvallah etmedik. İnsani duyarlılıkların sinsi bir şekilde istismarıyla aile kurumunun içinin boşaltılmasına izin vermeyeceğiz. Aileye sahip çıkacak anlayışla çalışmalarımızı yürüteceğiz."

 

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 19 yaşındaki Berfin Özek'in yüzüne asit dökerek sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün yanmasına neden olan sanık, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, 12 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • hasanpasa 4 yıl önce Şikayet Et
    hüküm kanunan göre veiriliyor
    Cevapla
  • vakkas 4 yıl önce Şikayet Et
    hele az demissin bunlarin allah belasini versin
    Cevapla
  • molla husrev efendi 4 yıl önce Şikayet Et
    kisas kisas olsa hapse gerek kalmayacak. adalet kendiliginden tecelli edecek. kimse de sikayetci olmayacak. islam hukuku sen ne guzelsin.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    19 yasindaki bu genc kiz bir omur boyu artik gozunun birisi ,yuzunun yarisi olmadan ve yasamak zorunda kaldigi bu siddet ve travmalarin etkisi ile her gun aci cekerek yasamak zorunda kalacak belki de. Bu mudur ADALET! Hayir, bu sekliyle bu adalet degil! Lanet olsun boylelerin hepsine.
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    islam ceza hukuku klasik fıkıhtan kurtarılıp doğrudan kur an dan alarak yeniden hazırlanmalıdır. Modern zamanlar için en iyi hukuk sistemi islam hukukudur. Temel prensip çok açık net ''suçun cinsinden misli ile verilir. Hapis cezasıyoktur sadece kaçma şüphesine istinaden hüküm giyene kadar tutulur. Yargılama uzun sürmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR