Deniz Baykal'dan Libya tezkeresine tam destek

Türkiye ve Libya arasında imzalanan ortak mutabakat sonrası Akdeniz'de stratejik bir kazanım elde eden Türkiye, Hafter'in Libya'daki saldırılarından dolayı meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin isteği üzerine asker gönderme tezkeresini mecliste kabul etti. Bu duruma ilk karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olurken, Eski CHP Genel Başkanı, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise destek verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2020 11:58 GÜNCELLEME 10.01.2020 12:12 GÜNCEL
Deniz Baykal'dan Libya tezkeresine tam destek
Deniz Baykal'dan Libya tezkeresine tam destek

Akdeniz'de Türkiye için büyük bir önem arz eden Deniz Yetki Anlaşması'nın ardından Libya'dan gelen asker talebi üzerine TBMM'de tezkere kabul edildi. Stratejik olarak büyük bir öneme sahip olan Libya'da darbeci Hafter güçleri tarafından yapılan saldırılardan dolayı Türkiye bölgede gerilimi azaltmak adına asker göndermek için hazırlıklara başladı. Bu duruma ilk karşı çıkanların başında ise yine Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, 'Ne işimiz var Libya'da' sözleriyle karara tepki göstermişti.

 

 

DENİZ BAYKAL'DAN TAM DESTEK

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise Kılıçdaroğlu'nun aksine Türkiye'nin atmış olduğu bu adımları sonuna kadar desteklediğini ve doğru bir hamle olduğunu söyledi.

 

 

CHP Antalya Milletvekili Baykal, "Dış politika hamasetle ve husumetle olmaz. Libya'nın daha önceden yanında olmalıydık. Nasıl hata yapılıyor diye bakmamız lazımdı. Askerlerimizle siyasetçilerimizle önceden destek olmalıydık." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Türkiye'ye ambargo uygulanırken Libya Lideri Kaddafi'nin ambargoyu delerek Türkiye'ye yardım yaptığını da hatırlatan Baykal, Libya hakkındaki yorumlarını şu sözlerle sonlandırdı:

İnşallah Libya halkı hak ettiği onurlu yaşamı, özgürlüğü yaşar. Libya çok önemli bir ülke, Afrika'nın giriş kapısı.

Libya'yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum. BM'nin, Libya'daki desteklediğimiz hükümeti meşru görmesi çok önemli.

Dış politika hamasetle ve husumetle olmaz. Libya'nın daha önceden yanında olmalıydık. Nasıl hata yapılıyor diye bakmamız lazımdı. Askerlerimizle siyasetçilerimizle önceden destek olmalıydık.

 

 

YORUMLAR 73 TÜMÜ
  • dost 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın baykal vatan sözkonusu olunca elini taşın altına iter ama öbürü sıfır kk yazık halk partisinin başına getirdi feto oturtdu baykalı safdışı etti yazık oldu türkiyeye bir şey olmaz bunlardan
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP hep geç kalır doğruları söylemede, oylamadan önce söylesen ne kaybederdin....
    Cevapla
  • Orhan38 4 yıl önce Şikayet Et
    En basta kaddafinin öldürülmesi olayinda turkiye olarak sucumuz büyuk..kaddafi, kibris harekatinda abd ve batinin ambargosunu delerek bize yardim etmisti.biz ne yaptik?izmirdeki nato uslerimizi abd ve avrupali emperyalistlere kulandirarak ve bizzat da nato semsiyesi altinda onemli rol oynayarak kaddafiyi yakalatip oldürülmesine önayak olduk..simdi ise vicdanimizi temizleme derdindeyiz..abd ve bati yine bizi kandirdi malesef.InseAllah can veren omer muhtarin torunlarina yardimci oluruz..Yoneticilerimiz cok cabuk kaniyorlar ve acele kararlarla ilerde pismanlik duyacaklari hatalar isliyorlar.Bari simdi yilmayalim ve Allahtan baska kimseden korkmayalim ..
    Cevapla
  • Bozok yaylası 4 yıl önce Şikayet Et
    Tilkinin sonu
    Cevapla
  • Bitlis li 4 yıl önce Şikayet Et
    Oylama dan önce konussaydin ya şimdi konuşuyor sun sayın Baykal Bir ayağın çukurda ölmeden önce gerçekleri söyle tövbe et sayın Baykal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR