Tanklar Hafter için yola çıkmıştı: Türkiye'den son dakika Libya açıklaması!

Dünya Libya meselesine kilitlenmişken Türkiye'den son dakika açıklaması geldi. Ankara'da medya temsilcileriyle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Akar, gündemdeki konulara dair konuştu. Bakan Akar, Libya'da ateşkesin bittiğine yönelik iddialarla ilgili, "Sahada ateşkesin bittiğine yönelik haberler doğru değil" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2020 12:59 GÜNCELLEME 15.01.2020 17:26 GÜNCEL
Tanklar Hafter için yola çıkmıştı: Türkiye'den son dakika Libya açıklaması!
Tanklar Hafter için yola çıkmıştı: Türkiye'den son dakika Libya açıklaması!

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, aralarında Haber7 yazarı ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu televizyon ve gazetecilerin Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Akar, gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. 

"NORMALLEŞME YAŞANIYOR"

 

150 bin Suriyeli'nin Barış Pınarı bölgesine gönüllü olarak döndüğünü belirten Akar, "Bölgede şu anda 'normalleşme' dönemi yaşanıyor" diye konuştu. 

Libya'daki son durumla ilgili de değerlendirme yapan Bakan Akar, "Çabamız hem Libya'da hem İdlib'de siyasi bir çözümle, barışın, huzurun gelmesi, akan kanın durmasıdır" dedi. 

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet-Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar.

"ARAZİDE KARŞILIĞI YOK"

 

Akar, "Libya'da ateşkes bitti" iddialarıyla ilgili de, "Sahada ateşkesin bittiğine yönelik haberler doğru değil. Arazide bunun karşılığı yok" ifadelerini kullandı.

Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Değişen sayıda personelimiz Libya'da danışmanlık yapıyor.

Berlin'de Libya'ya dair olumlu sonuç bekliyoruz.

Libya'da savunma-güvenlik işbirliği ofisi kuruldu.

Putin'in çalışmasının sonuçlanmasını bekliyoruz. Muhatabımız Ruslardır.

Irak parlamentosunun (yabancı askerlerin topraklarından çıkması) aldığı karar çerçevesinde resmi olarak gelen bir bilgi/talep yok.

İdlib gözlem noktasından çekilmemiz söz konusu değil. Araç gereç, mühimmat ile gerektiği kadar güçlendirildi. Bu konuda pazarlık söz konusu değil.

Suriye'de rejimin saldırıları devam ediyor, Ruslarla güvenli alan, bölge oluşturulması ve halkın orada kış dönemini geçirmesi için görüşmemiz var."

TANKLAR HAFTER İÇİN YOLA ÇIKMIŞTI

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynakların yaptığı son dakika açıklamasına göre, Hafter milisleri saldırılarına devam etmek için Trablus'un güneyinde toplanıyor.

Askeri kaynaklar, BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter milislerinin ana karargahı olan Terhune'ye ulaştığını açıkladı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Gölge komutan 4 yıl önce Şikayet Et
    Savasalim diyorum baskada birsey demiyorum
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    libya resmi hükümeti bizi resmen davet etti bizde ucağimizla tank top nevarsa gereğini yapmalıyız orada artık o hafter denen adamı yere sermenin zamanı gelmiştir
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    şu altay tankı bir seri üretime sokun ,bu tanklarlan savaş olmiyor
    Cevapla
  • Volkan çağatay 4 yıl önce Şikayet Et
    M60A3 tank çavuşu olarak yaptım askerliğimi Cizre de Kesinlikle elimizi çabuk tutmalıyız. Bu Tanklar ile olmaz Teknolojisi de çok eski yeni nesil mermilere göre zırhta muallak Çabuk çabuk
    Cevapla
  • M .d. 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya osmanlı toprağı dir arapbirligi topunuz gelin lan.
    Cevapla
  • danyal 4 yıl önce Şikayet Et
    ne putin be..her işin içinde..baş düşmanımız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR