FETÖ'nün 'VIP dinleme' davasında 131 sanığa ceza yağdı

FETÖ'nün 'VIP dinleme' davasında 131 sanığa 3 yıl 9 ay ile 45 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2020 13:56 GÜNCELLEME 22.01.2020 18:57 GÜNCEL
FETÖ'nün 'VIP dinleme' davasında 131 sanığa ceza yağdı
FETÖ'nün 'VIP dinleme' davasında 131 sanığa ceza yağdı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 211 sanığın yargılandığı "VIP dinleme" davasında hüküm açıklandı

 

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince "silahlı terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği", "askeri ve siyasal casusluk", "usulsüz dinleme", "belgeleri hukuka aykırı yok etme", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından sanıklar hakkında hüküm kuruldu.

Buna göre, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek'in de bulunduğu 131 sanığa 3 yıl 9 ay ila 45 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Akyürek 45 yıl, eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe 27 yıl 4 ay 15 gün, İstihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney 28 yıl 6 ay, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı 22 yıl 6 ay, eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Başka bir mahkemede silahlı terör örgütü yöneticiliğinden ceza alan Atayün ve Yılmazer hakkındaki aynı suçlamaya ilişkin dosyalar reddedildi.

Sanıklar Hasan Ali Okan, İlyas Tekin, Özgür Öztürk, Seyit Gölcük, Fatih Doğan ve Ertan Aslan da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunun yanı sıra "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından 16'şar yıl hapse mahkum edildi.

126 SANIĞA SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELİK'TEN CEZA

Sanıklardan 126'sını "silahlı terör örgütüne üyelik"ten 3 yıl 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandıran mahkeme, ayrıca bu sanıklardan 105'ine "resmi belgede sahtecilik" suçundan 4 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya, yine bu sanıklardan 92'sine "usulsüz dinleme"den 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası verdi.

Örgüt üyeliğinden cezalandırılan sanıkların dışında kalan 4'ü ise "usulsüz dinleme", "belgeleri hukuka aykırı yok etme", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 3 yıl 9 aydan 9 yıla kadar hapse mahkum edildi.

37 BERAAT 

Sanıklardan 37'si hakkında beraat kararına hükmeden mahkeme, aralarında firarilerin de bulunduğu 43 sanığın dosyasını ayırdı. 

MAĞDURLAR

Sanıkların usulsüz dinledikleri mağdur ve müştekiler arasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, eski Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, eski bakanlar Koray Aydın, Abdullatif Şener ve Namık Kemal Zeybek, emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, gazeteciler Aslı Aydıntaşbaş, Ahmet Hakan Coşkun, Akif Beki, Fatih Çekirge, Sedat Ergin, Cüneyt Ülsever, Hüseyin Gülerce, Nuri Elibol, Uğur Dündar, Cüneyt Özdemir, Nurettin Şimşek, merhum gazeteci Mehmet Ali Birand, şarkıcı Çelik Erişçi, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iş adamları Cavit Çağlar, Ali Koç, Rahmi Koç, Vuslat Sabancı, Nihat Özdemir, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile bazı bürokratlar, emniyet mensupları, siyasetçi ve iş adamları bulunuyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • Gerçek Müslüman 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar hainler
    Cevapla
  • #REIS# 4 yıl önce Şikayet Et
    3 yillami başlıyor en alt limit bu ne ödülmu bu onlara sıradan hırsızlık yapsalar en az bunu verirler bunlar devletin mahremini dinlemişler yetmez bunlara bu ceza
    Cevapla
  • Karagulle 4 yıl önce Şikayet Et
    Icerden çıkamaz inşallah vatan hainleri
    Cevapla
  • Uygur 4 yıl önce Şikayet Et
    Oh oh....içimin yağları eridi beter olun hainler sumukluler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR