1999 depreminde uyandırmaya kıyamamışlardı! Dün ile bugün arasındaki fark

Elazığ'da yaşanan 6,8 depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Elazığ ve Malatya'ya yardımlar gitmeye başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere bütün bakanlar soluğu deprem merkezinde aldı. 1999 yılında Gölcük'te yaşanan depremde yardımlar günlerce gitmezken dönemin başbakanı Ecevit'in yardımcıları ise 'Ecevit'i uyandırmaya kıyamadık' sözleriyle dün ile bugün arasındaki büyük farkı özetlemiş oluyordu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2020 23:45 GÜNCELLEME 26.01.2020 03:18 GÜNCEL
1999 depreminde uyandırmaya kıyamamışlardı! Dün ile bugün arasındaki fark
1999 depreminde uyandırmaya kıyamamışlardı! Dün ile bugün arasındaki fark

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya başta olmak üzere birçok ilde büyük hasar meydana geldi. Depremin yaşandığı ilk anlardan itibaren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca soluğu depremin yaşandığı bölgede aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gelişmelerle ilgili bakanlardan bilgileri alırken sabahında deprem bölgesine gitti. 

 

 

DÜN İLE BUGÜN ARASINDA BÜYÜK FARK

1999 yılında yaşanan ve binlerce kişinin evlerinden olmasına neden olan Gölcük depremi hafızalardaki yerini korurken o döneme ait en çok hatırlanan şeylerden biri de devletin deprem bölgelerine yapması gereken lojistik desteğin ve kurtarma ekiplerinin günlerce bölgelere intikal etmemesiydi. 

 

 

UYANDIRMAYA KIYAMADIK

Gece yaşanan deprem marmara bölgesini adeta yıkarken dönemin başbakanı Ecevit ise evinde uyuyordu. Depremin yaşandığını sabah vakitlerinde öğrenen Ecevit'in bu durumunu yardımcıları ise 'Uyandırmaya kıyamadık' gibi trajikomik bir cümle ile özetliyordu.

BUGÜN İSE ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Elazığ'da yaşanan 6,8'lik depremin hemen sonrasında arama ve kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilirken Cumhurbaşkanlığı ve AFAD'ın koordinesinde ülkenin dört bir tarafından yardımlar saatinde deprem bölgesine ulaştı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremin ilk saatlerinde deprem bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Daha sonra ise Elazığ Valiliğinde basın toplantısı düzenlendi.

ERDOĞAN BİZZAT İLGİLENDİ

Başkan Erdoğan, Elazığ'da depremde hayatını kaybeden anne ile oğlunun cenaze törenine katıldı. Erdoğan daha sonra Sürsürü'de incelemelerde bulundu. Erdoğan, Malatya'da da süratle adımların atılacağını açıkladı. 

DEPREMİN İLK SAATLERİNDEN İTİBAREN LOJİSTİK DESTEK 

Deprem bölgesine yardımlar yurdun dört bir yanından gelmeye devam ederken şu ana kadar 8 bin 965 çadır, 17 bin 188 yatak, 34 bin 595 battaniye, 524 yastık çarşaf seti, 1563 ısıtıcı, 4 mobil mutfak, 2 sahra mutfak kiti, 7 ikram aracı yönlendirildi.

Ayrıca bölgeye AFAD, JÖAK, STK, UMKE VE İtfaiye ekipleri başta olmak üzere 3530 personel ve 499 araç takviyesi yapıldı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • vatanseverdi 4 yıl önce Şikayet Et
    HALİMİZE ŞÜKRETMİYORUZ EKSİKLERİ VAR ELBET AMA DEVLETİMİZİN ELİ GÜÇLÜ NERDE O GÜNLER NERDE BU GÜNLER.ÖNCEDEN ÇOK GEVŞEKMİŞ DEVLET çok
    Cevapla
  • Hira 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah tayyibi ve soyluyu bu memleketten eksik etmesin adamsınız
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    1999 depreminde gölcük yıkılmadı , devlet yıkıldı. Tam üç gün hiç bir kamu görevlisi açıklama yapmamıştı. Tam bir trajikomik durumdu. Vatandaş kurtarma çalışmalarını kendi başlattı. Yurdun dört bir tarafından gönüllüler ekipler oluşturup kurtarmaya gitti. Cesetlerin kokusu Adapazarına kilometrelerce mesafeden duyuluyordu. Devlet günler sonra açıklama yapıp kurtarma çalışması başlattı. Sanırsınız ki devlet millete düşmandı. SHP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti vardı. Bilmeyen duymayan anlamayan yeni yetmeler bilsin diye yazıyorum.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumun tamamı doğru abartı yok eksik var. Bende konya'dan gitmiştim. Devlet bir hafta sonra geldi. Yardıma gelenlerin irticacı diye pankartlarını indirttiler ilk icraat olarak.
    Cevapla
  • türkiye sevdalısı 4 yıl önce Şikayet Et
    unutmadık daha. acı daha dün gibi. ne acıdır ki halkın gönderdiği yardıma bile el koydular. biz vereceğiz dediler. bizde toplanacak dediler binlerce kişi toprak altındayken abd bin gönderdiği sağlık gemisini bile red ettiler
    Cevapla
  • Yalnız gidiş 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp 'yi mars'a göndersek herkes kurtulsa ne iyi olur...
    Cevapla
  • 16BS 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin en büyük problemi chp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR