Ahmet Turan Kılıç'ın oğlundan anlamlı çağrı: Aleviler bizim kardeşimiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla cezası kaldırılan 86 Ahmet Turan Kılıç'ın oğlu, babasıyla ilgili paylaşılan provokatif haberlere tepki gösterdi. Babasının Madımak olayıyla ilgisi olmadığını ve Alevilerle hiçbir problemleri olmadığını kaydeden Kılıç, "Hep birlikte olalım, gelsinler yakan kimse beraber bulalım" dedi. Babasının birçok hastalığı olduğuna anlatan Kılıç, "Kendi başına yaşayamayacak durumda" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2020 18:21 GÜNCELLEME 03.02.2020 18:35 GÜNCEL
Ahmet Turan Kılıç'ın oğlundan anlamlı çağrı: Aleviler bizim kardeşimiz
Ahmet Turan Kılıç'ın oğlundan anlamlı çağrı: Aleviler bizim kardeşimiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ağırlaştırılmış müebbet cezasını kaldırdığı 86 Ahmet Turan Kılıç'la ilgili bazı haber siteleri ve sosyal medya hesapları provokasyonlara imza attı. Kılıç'ın Madımak olaylarına karıştığını iddia eden haberler yapılırken, sosyal medya da da Kılıç'a ait olmayan fotoğraflar paylaşıldı. 

 

27 YILDIR CEZAEVİNDEYDİ, SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞMİŞTİ

86 yaşındaki Kılıç, 27 senedir cezaevindeydi. Adli Tıp'tan verilen raporla Kılıç'ın yalnız başına yaşayamayacağı, sağlık durumunun ileri derecede bozuk olduğu belirtilmişti. Doktorların verdiği sağlık raporu doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın affetmesiyle serbest bırakılan Kılıç'ın, cezaevinde iyileşecek durumunun olmadığı vurgulanmıştı. 

 

Konuyla ilgili Haber7'ye açıklama yapan Ahmet Turan Kılıç'ın oğlu Necdet Kılıç, babasının Madımak olaylarıyla bir ilgisi olmadığını, kendisine komplo kurulduğunu vurguladı. 

Televizyon tamircisi olan Kılıç'ın, olaydan sonra gittiği karakolda polisle tartıştıktan sonra haksız yere gözaltına alındığını anlatan Kılıç, "Birisi küfür etmiş. Oradaki amir kim küfür etti diye sormuş. Sonra babamı 33 kişiyi yaktınız diyerek gözaltına almış. Babam da, 'ben mi yaktım, git yakanları bul' demiş. Sonra başına çorap ördüler" diye konuştu. 

"BABAMIN 27 SENESİNİ ÇALDILAR"

Babasının 27 senesini çaldıklarının altını çizen Kılıç, "Biz derdimizi anlatmaya çalışıyoruz ama bazıları hala iftira atmanın peşinde. Babam olay anında orada bile değil. Ben yanındaydım" ifadelerini kullandı. 

Sosyal medyada babasına aitmiş gibi paylaşılan fotoğrafın da yalan olduğunu belirten Kılıç, "Attıkları fotoğraftaki babam değil. Babam sakalsızdı. İftiraları devam ediyor" dedi. 

Alevilerle problemleri olmadığını da söyleyen Kılıç, "Hep birlikte olalım, gelsinler yakan kimse beraber bulalım" diye konuştu. 

"ALEVİLERİ BABAM KORUMUŞTU"

"Aleviler bizim kardeşimiz. Onlarla hiçbir problemimiz yok" diyen Kılıç, babasının da Alevilere karşı her zaman iyi davrandığını anlatarak şunları söyledi: 

"1978 yılında bir düğün vardı. O zaman benim babam Almanya'dan düğüne gelmişti. Bu mahallede Alevi yok diyerek onları gönderdi. Eğer o topluluk girseydi, hiçbir tanesi kalmayacaktı, hepsini öldüreceklerdi. Öyle olduğu halde suçsuz insana iftira ediyorlar." 

"ADLİ TIP RAPOR VERMEDİ"

Daha önce Adli Tıp'tan rapor almak için uğraştıklarını anlatan Kılıç, "Rapor vermeden geri gönderdiler. Gündem oluşturduk. Sonra rapor hazırlandı, Cumhurbaşkanı da onaylandı" dedi. 

"BENİ BİLE TANIMIYOR"

Babasının alzheimer, kalp, romatizma ve prostat gibi hastalıkları olduğunu vurgulayan Kılıç şu ifadeleri kullandı: 

"Sivas olayı dedin mi vebalı davranıyorlar, düşman gibi bakıyorlar. 

Alzheimer hastalığı ileri derecede. Beni bile tanımıyor. Torununu, çocuklarını bile tanıyamıyor. Yerinden kalkamıyor. 

Tansiyon, kalp, romatizma, prostat hastalığı var. Gözü görmüyor, kulağı duymuyor. 

Ben ilgileniyorum. Tek başına yaşamıyor. Yerinden bile kalkamıyor."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • kızılbaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Elinde benzin bidonuyla otele doğru giderken çekilmiş fotoları var.Kendinden olmayanları ne güzel yaktınız öyle kolay mı olacaktı,halen 21.yy Türkiyesinde Cemevlerine yapılan saldırılar,tüm bunlar bu işlerin provakasyon olmadığı gösteriyor.Alevilerin inancı kalbindedir.Ancak öldürenlerin Allahın adını alarak cihada gider alevi avına çıkmasının islamiyetle ilgisi var mıdır?Bunlar müslüman değil,yezit soyudur.Ve bence Türkiyenin sorunu gerici yobaz bu zihniyetin yapılacak reformalarla yok edilmesi gerekmektedir.
    Cevapla
  • Erol Ç. 4 yıl önce Şikayet Et
    Hucurat süresi 10.ayet ne güzel buyurmuş. Müminler ancak kardeştirler, öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin, Allah’a itaatsizlikten sakının ki rahmetine mazhar olasınız. Allaha bir çok konuda itaatsizlik yapanlar kim olursa olsun benim kardeşim olamaz
    Cevapla
  • Ali Han 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kardeşi kardeşim . Dhkp/c nin orjini olan bir kesimden kardeş mi olur.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu algı yapmayı bırakın suçsuzdu da neden ceza aldı. Diyecekte çok söz var ama bir çoğunuz için kuru gürültü olacak
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Oyuna provakasyona gelmeyelim bir beraber olalım başka çare yok herkes fikriyle düşüncesiyle kendi olsun digerini düşman görmesin işimizle gücümüzle olalım 1000 yıldır oldugu gibi yapacak bir şey yok hatalar yanlışlar varsa sorun degil çözüm den yana olalım olmasaydı çok iyi olurdu ama hepsini öldürsek çare varmı bunlar madımak da Başbağlarda inş bir daha olmayacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR