Van'daki çığ faciasına bu kare damga vurdu!

Van'da 5 kişinin öldüğü çığ felaketinde kaybolan 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü. Hayatını kaybeden kişi sayısı 33'e yükselirken, kurtarma çalışmaları sırasında bir askerin çaresizce oturduğu görüntüler olayın acı boyutunu bir kez daha gösterdi. 8 jandarmanın şehit olduğu faciada Mehmetçik, arkadaşlarının arkasından çaresizce baktı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2020 21:48 GÜNCELLEME 05.02.2020 22:13 GÜNCEL
Van'daki çığ faciasına bu kare damga vurdu!
Van'daki çığ faciasına bu kare damga vurdu!

Van'ın Bahçesaray ilçesinde dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci defa çığ düştü. İkinci çığ faciasında 33 kişi yaşamını yitirdi. İki günde meydana gelen iki faciada ölü sayısı toplamda 38'e yükseldi.

 

 

ÇIĞ FACİASINA DAMGA VURAN KARE

Kurtarma çalışmaları devam ederken, çığ faciası karşısında bir askerin çaresizce oturduğu görüntüler olayın acı boyutunu bir kez daha gösterdi. 8 jandarmanın şehit olduğu çığ faciasında Mehmetçik, arkadaşlarının arkasından çaresizce baktı. 

 

 

 

"ÇIĞ ALTINDA KALAN ARKADAŞININ YELEĞİNİ YANINDAN AYIRMADI, SAATLERCE AĞLADI"

AA fotomuhabiri Özkan Bilgin'in yürekleri burkan fotoğrafla ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Çekerken yüreğimin parçalandığı fotoğraflardan. O komutan, çığ altında kalan arkadaşının yeleğini yanından ayırmadı ve saatlerce ağlayıp durdu. Rabbim bir daha yaşatmasın. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabır diliyorum..." ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Van Bahçesaray'da seyir halindeki bir minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu yaşanan felakette, 5 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Çığ altında kaldığı düşünülen 2 vatandaşımızın ise arama kurtarma çalışmaları devam etmekteydi. Bu sırada kurtarma çalışmalarını sürdüren ekibin üzerine çığ düştü. İkinci çığ faciasında 33 kişi hayatını kaybetti. 

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    Fotoğrafa baktıkça ağladım, Allahım sen vatanımızı ve bizleri koruyan ve bu uğurda can veren bu yiğitlerimizi koru. Ölenlere allahtan rahmet yakınlarınada sabır diliyorum.
    Cevapla
  • özalplı 4 yıl önce Şikayet Et
    İçim Parçalanıyor Sen afet yarabim Askerlerin Şehid olması bana çok acı geliyor Çünkü onlarda bizim gibi gariban çoçuklarıdır
    Cevapla
  • Birbaba. 4 yıl önce Şikayet Et
    Her Karış vatan toprağı için şehit olan Mehmetçiklerimiz hiç bir şeyden korkmadan kendi vatanın insanları için hiç düşünmeden canını feda ediyor ve şehit oluyorlar böyle fedakar vatan evlatlarına can kurban keşke onların yerine ben öleydim Bu Dünya'ya doymadan aramızda ayrıldılar Allah gani gani Rahmet eylesin mekanlarınız cenneti baki olsun Allah sizinle beraber olsun aziz şehitlerimiz ruhunuz şad olsun.
    Cevapla
  • Mehmet 63 4 yıl önce Şikayet Et
    O hain minibüs şöforünün yüzünden. 2 çığ faciası geri dön diyor kepçe operatörü dinlemiyor tabi geri dönerse yolculardan yol parası alamayacak yakıt parası cepten çıkacak. Bunun sebebi minübüscü. O kadar asker sivil itfaiyeci öldü. Yazık değilim hain adam. Daha 3 aylık uzman çavuş var içlerinde. Aö Allah ım rahmet eylesin şehitlerimize. O hain minibüsçü hariç
    Cevapla
  • Barbar 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu yiğide bakın yasında bile asalet var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR