Son dakika: Akıncı'dan skandal! 'Türk milleti haddini bildirecek'

Son dakika haberi: KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın The Guardian'a yaptığı skandal açıklamalara tepkiler çığ gibi büyüyor. İletişim Başkanı Altun: "KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yabancı bir medya kuruluşuna verdiği röportajda kullandığı ifadeleri en sert biçimde kınıyorum" dedi. Adalet Bakanı Gül ise, "Akıncı, Türkiye’ye yönelik sözleriyle her şeyden önce ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi incitmiştir." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2020 21:10 GÜNCELLEME 08.02.2020 21:46 GÜNCEL
Son dakika: Akıncı'dan skandal! 'Türk milleti haddini bildirecek'
Son dakika: Akıncı'dan skandal! 'Türk milleti haddini bildirecek'

Son dakika haberi:The Guardian'a konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, federal çözüme tez zamanda varılmazsa bölünmüşlüğün kalıcı hale geleceği uyarısı yaptı. Kıbrıslı Türklerin laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istediklerini belirten Akıncı, Türkiye'ye ekonomik bağımlılığı azaltma arzusunu dile getirdi, Türkiye'ye bağlanma ihtimalini 'korkunç' diye niteledi.

Akıncı'nın skandal sözlerine Türkiye'den tepkiler peş peşe gelmeye devam ediyor.

'TÜRK MİLLETİ HADDİNİ BİLDİRECEK'

Altun, yaptığı yazılı açıklamayla, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Guardian gazetesine yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.  

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yabancı bir medya kuruluşuna verdiği röportajda kullandığı malum ifadeleri en sert biçimde kınıyoruz" ifadesini kullanan Altun, şehitlerin aziz ruhlarını incitecek bu tür açıklamaların, ancak Türk milleti nezdinde kredisini tüketmiş bir siyasetçinin bireysel beka kaygısının yansıması olarak görülebileceğini belirtti. 

Altun, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türk olmayan muhatapları karşısında misafirliğe gidince şımarıklık yapmaya başlayan çocuklar gibi davranan bu zatın, Kıbrıs Türkü'nün ve kahraman askerlerimizin canları pahasına korudukları o koltukta oturmayı hak etmediği ortadadır. Kimsenin bir karış toprağında gözü olmayan Türkiye Cumhuriyeti, ne yüzlerce yıllık Türk vatanı olan Kıbrıs'ın, ne de Mavi Vatan'ın kimseye peşkeş çekilmesine asla müsaade etmeyecektir. Türk milleti, Mustafa Akıncı‘ya haddini bildirecek, bu hadsizliğin cezasını en ağır biçimde sandıkta verecektir."

BAKAN GÜL'DEN TEPKİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türkiye'ye yönelik sözleriyle her şeyden önce ecdadı ve aziz şehitleri incittiğini belirtti.    

Gül, Twitter hesabından, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Guardian gazetesine yaptığı açıklamalara ilişkin paylaşımda bulundu. 

Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC'nin et ve tırnak gibi olduğunu belirten Gül, "Mustafa Akıncı, Türkiye'ye yönelik sözleriyle her şeyden önce ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi incitmiştir. Ankara şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türkü'nün yanında durmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı. 

SAYGISIZLIK

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Okmeydanı'nda bulunan Darülaceze'de düzenlenen Dünya Kayserililer Günü programına katıldı.

 Kurtulmuş, programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yaptığı açıklamalar sorulan Kurtulmuş, "Mustafa Akıncı'nın bu açıklamaları hiçbir şekilde kabul edilebilir cinsten değildir. KKTC Türkiye'nin her bakımdan bir uzantısı, parçasıdır. Bizim yüreğimizin bir tarafı Türkiye ise öbür tarafı ayrılmaz bir şekilde KKTC'dir. KKTC'yi ayakta tutmak, oradaki Kıbrıs'lı soydaşlarımızın haklarını, menfaatlerini, namusların, bağımsızlıklarını korumak için biz milletçe ne büyük fedakarlıklar yaptığımızı en iyi Akıncı'nın bilmesi lazım. Orada Kıbrıs Barış Harekatı'nda dökülen şehit kanlarının boşuna olmadığını, orada yıllardır verilen büyük mücadelenin ve Kıbrıs Türklüğünü korumak için verilen bu mücadelenin boşuna verilmediğini hatırlaması lazım. KKTC'nin cumhurbaşkanı sıfatıyla böylesine talihsiz bir açıklamanın yapılmış olması asla kabul edilemez. Asla tasvip edilemez. Bundan gerçekten vazgeçmesi, bu talihsiz açıklamalarını telafi edecek yeni açıklamalar yapması kaçınılmazdır. Asla kabul etmiyoruz. Doğru bulmuyoruz. Kıbrıs Türklerine ve orada Türkiye'nin vermiş olduğu mücadeleye, aziz milletimizin tarih boyunca yapmış olduğu mücadeleye saygısızlıktır bu söylenen sözler." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde;

"ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARINA CEPHE ALDI"

 KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bir İngiliz gazetesine yaptığı esef verici açıklamalar sakat zihniyetini, sancılı ve skandal tutumunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kıbrıs Türklüğü’nün tarihsel hak ve çıkarlarını namuslu şekilde savunmak yerine, Akdeniz’de karanlık hesap yapan küresel emperyalizmin değirmenine su taşıyan ve Rumların stratejik hesaplarına hizmet eden bu şahıs milli gerçeklerden bütünüyle kopmuştur. Aynı zamanda şehitlerimizin aziz hatıralarına cephe almış, acil çözüm diye taviz ve teslimiyetin provokatör sözcülüğüne heves etmiştir. 

 

 

 

YORUMLAR 116 TÜMÜ
  • ahret 4 yıl önce Şikayet Et
    kayyum şart oldu
    Cevapla
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    akıncıya verilen talimatın altında şu yatıyormu , kktc yi Ab ye alacağız kıbrısı tek devlet gibi gösteceğiz .( cyprus olarak ) sonrada halk oylamasına gidilerek yunanistan ın adası yapılacak , yunanıstan kıbrıs çizgisi ile mavi vatan a (Türkiye Libya denız anlaşması ) darbe vurarak Türkiyeyi kıyılarından dışarı çıkartmayacak hale getirip , akdenizde israil mısır yunanistan fransa ingiltere vd istediği gibi hareket edecek. bu hesaplar günlük yapılmadığını biliyoruz. üzülerek ifade ediyorum kktc nin cumhurbaşkanı olması hain olmadığını göstermez , asla başaramazlar ayrı konu
    Cevapla
  • yatandAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    rumlar keserken gel kurtar her sene ver 500 milyon dolar su ver elektrik ver aldığın paralarla Mercedes taksilere binin o zaman bağımsızlık isteme petrol çıkınca bağımsız Kıbrıs oldu canım
    Cevapla
  • HAKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Besle kargayı oysun gözünü... Ah... milletin kimseye yaranamayan milletin... Hatay gibi olmayacakmış... Yazıklar olsun sana... Ne gibi olacan Şerif Hüseyin gibimi olacan...onun gibi emperyalizmden kazığı yeyip ömrünün son günlerini kıbrısda veli nimetime ihanet ettim diye aglayarakmı geçirecen... sende o haysiyetin bile olduğunu sanmıyorum. Allah senin gibilerin şerrinden milletimizi korusun..
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Akıncı haini görevden alınsın. Buna verien cumhurbaşkanlığı maaşı da kesilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR