Sözleri çarpıtılan Diyanet İşleri Erbaş'tan sosyal medya lincine tepki

"Her kim Allah için mescit yaparsa, Allah da onun için cennette benzeri bir ev yapar" hadisini hatırlattığı için sosyal medya lincine uğrayan Diyanet İşleri Erbaş açıklama yaptı. "Paylaşımları ve konuşmaları hayret ve üzüntüyle takip ettim" diyen Erbaş, "Ayet ve hadislerle ilgili konuşan, yorum yapan herkesi azami düzeyde dikkatli olmaya ve hassas davranmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2020 12:34 GÜNCELLEME 12.02.2020 12:34 GÜNCEL
Sözleri çarpıtılan Diyanet İşleri Erbaş'tan sosyal medya lincine tepki
Sözleri çarpıtılan Diyanet İşleri Erbaş'tan sosyal medya lincine tepki

Pazarcık Kur’an Kursu ve mescidinin açılış konuşmasında yer verdiği hadisle ilgili yapılan yorumlar hakkında açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ayet ve hadislerle ilgili konuşan, yorum yapan herkesi azami düzeyde dikkatli olmaya ve hassas davranmaya davet ediyorum” dedi

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’ndeki Kur’an kursu ve mescidinin açılışında yaptığı konuşmasına yönelik bazı medya mecralarında yapılan yorumlara ilişkin açıklama yaptı.

Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanı Erbaş,  şu ifadelere yer verdi:

 

“Geçtiğimiz günlerde bir ilçemizde vatandaşlarımızın büyük fedakârlıklarla yaptırdığı güzel bir Kur’an kursu ve mescidinin açılışında Peygamber Efendimizin (s.a.s.), “Her kim Allah için bir mescit yaparsa/yaptırırsa, Allah da onun için cennette benzeri bir ev yapar.”(Sahih-i Müslim, Zühd, 44) hadis-i şerifini paylaştım. İlçe sakinlerinin her birinin bu Kur’an kursu ve mescidinin yapımında emeği olduğu için onların emeğine hürmeten, burada bir tuğla kadar dahi katkısı olanın bu müjdeden nasipleneceğini hatırlattım.

"HAYRET VE ÜZÜNTÜYLE TAKİP ETTİM"

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) bu hadis-i şerifiyle ilgili bazı medya mecralarında yapılan bir takım paylaşımları, konuşmaları, hadis-i şerife karşı özensiz ve gelişigüzel yorumları büyük bir hayret ve üzüntü ile takip ettim.

Önemle bir kez daha ifade etmeliyim ki, samimiyetle yapılan küçük iyiliklere büyük mükâfatlar müjdeleyen, “İman edip iyi işler yapanlara konak olarak firdevs cennetleri vardır” (Kehf, 107) ayet-i kerimesi ve “Günahkar olmasına rağmen, bir köpeğe kuyudan su çekip içirdiği için cennetle müjdelenen bir kadın” (Sahih-i Buhari, Şirb, 9) hadis-i şerifinde olduğu gibi pek çok ayet ve hadis vardır.

"HASSAS DAVRANMA" ÇAĞRISI

Bu vesileyle, ayet ve hadislerle ilgili konuşan, yorum yapan herkesi azami düzeyde dikkatli olmaya ve hassas davranmaya davet ediyorum.”

KAYNAK : HABER7
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Ümmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sorunlari Kuran ve sünnet
    Cevapla
  • HSYN 4 yıl önce Şikayet Et
    devleti yıpratmak için diyaneti hedef almaları manidar. varolsun devletim, varolsun diyanetim
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hocam, onlar ,nefislerine göre din istediklerinden, ne Allah'ın ayetlari,ne sevgilinin hadisleri. Onları eleştirebilecek kadar ileri gidiyorlar. Allah de.Gerisini bırak. Yapacak birşey yok.
    Cevapla
  • ibrahim buluntu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hocam hiç uğraşma onların cennet diye bir derdi yok. Onların cenneti bu dünya zaten...............
    Cevapla
  • Mesele 4 yıl önce Şikayet Et
    Hocam mesele sen değilsin , senin söylediğin söz de değil. Mesele İslam ve Müslüman. Biz anladık siz de anladınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR