ÖSYM eski Başkanı için istenen ceza belli oldu

ÖSYM eski Başkanı Ali Demir ve ÖSYM eski Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen hakkında FETÖ soruşturması kapsamında toplam 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2020 12:19 GÜNCELLEME 22.02.2020 12:19 GÜNCEL
ÖSYM eski Başkanı için istenen ceza belli oldu
ÖSYM eski Başkanı için istenen ceza belli oldu

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianame Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Demir ve Pekşen hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmakla birlikte örgüte yardım etme' suçundan 2 yıldan 5 yıla, 'ÖSYM Başkanlığının teşkilat ve görevleri hakkındaki kanuna muhalefet' suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Öte yandan Ali Demir hakkında Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce de bir davanın görüldüğü belirtilen iddianamede, davaların birleştirilip birleştirilmeyeceği hususunun mahkemenin takdirine bırakıldığı bildirildi.

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ceza az.
    Cevapla
  • altınadam 4 yıl önce Şikayet Et
    devlete karşı işlenen suçlarda 9 yıl ceza ve serbest kalıyor. Devletin bütünlüğüne ve milletin bölünmesine ve hükümetin devrilmesine verilen cezalar çok komik kalmakta ve 3-5 yıl sonra aynı adam aynı fikir ve düşüncelerle dışarıda bir kahraman edasıyla dolaşabilmektedir. içerde yattığı süre göz önüne alınarak deniyor. 9 yılsa vatan hainine nasıl bir iyi niyet uygulamadır ki hemen serbest bırakılıyor. Acıma acınacak hale gelirsin. Bu devlet o kadar ucuza alınmadı. Vatan hainliğinin iyi hali olmaz. Çıktıktan sonra aynı eylemlere devam etmeyeceğini kim garanti edebilir ki.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kavala berat etiyse bu hayda hayda berat eder.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece 9 yıl mı. 2010 kpss de soruları sızdırdılar sanki sadece eğitim bilimleri sızdırılmış gibi onu iptal ettiler.en az 50 bin kişi kopya cekti genel kultur yetenek bolumunde.şu anda o kisiler kopya cekerek memur oldular. hakkı yenen kişiler icin sadece 9 yil yani. Allahin hesabindan kurtulamayacaklar
    Cevapla
  • AkBeyaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Diplomalı satılmış proflar, akıl almıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR