Metin Feyzioğlu'ndan İdlib operasyonu açıklaması

Türkiye'nin güneyinde yapılan sınır operasyonlarına değinen Metin Feyzioğlu, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib’deki operasyonların Türkiye'nin haklı operasyonları olduğunu kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2020 16:41 GÜNCELLEME 22.02.2020 17:21 GÜNCEL
Metin Feyzioğlu'ndan İdlib operasyonu açıklaması
Metin Feyzioğlu'ndan İdlib operasyonu açıklaması

Sınırda güvenli bölgelerin oluşturulması için bu operasyonların gerekli olduğunu aktaran Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, değerlendirmede bulundu

 

 

"TÜRKİYE ORAYA HAKLI OLARAK GİRMİŞTİR"

Feyzioğlu, "Fakat geldiğimiz an itibarıyla stratejileriniz ve planlarınız gelişmelere göre şekillendirilmezse bu zarar verebilir. Strateji inat edilen bir yol değildir, strateji gelişmelere göre rötuşlara ve hatta bazen tamamen değiştirilmesi gereken bir yoldur. Burada Rusya’dan çok haklı bir beklentimiz var, bir kere Türkiye oraya haklı girmiştir. Türkiye’nin yapması gereken, Esad’ın kendi insanlarına insan hakkı ihlali işlemesini Rusya eliyle önletip Suriye Hükümeti ile doğrudan görüşüp, gerekirse Suriye Hükümeti'ne toprak bütünlüğünü sağlaması için her türlü askeri, lojistik destekte olmak üzere vermek." dedi.

 

 

Feyzioğlu, devletleri yönetenler arasında dostluk ve düşmanlık duygularının olmayacağına vurgu yaparak, "Devletlerin de milletlerin de milli menfaatleri vardır. Bizim milli menfaatimiz, Suriye rejiminin kendi halkına eziyet etmesini önleyecek tedbirleri Rusya eliyle aldırıp, Suriye Hükümeti ile doğrudan görüşüp, Suriye'nin toprak bütünlüğünü Suriye ordusunu destekleyerek sağlamaktır." diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • VAtandAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Feyzioğlu ne kadar doğru söylerse söylesin, çok dikkat edilmesi gereken biri gibi geliyor bana, sanki İleriye yatırım yapıyor,
    Cevapla
  • muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Fevzioğlu açıklamalarında samimi ise gerçekten tebrik ediyor kendilerini kutluyorum.Sosyal demokratlığı devlet ve millet karşıtlığı olarak algılayanlara inat bir tane de olsa doğruyu gören var.
    Cevapla
  • ali dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen de mi Suriye Hükümeti ile görüşülmesi gerekli diyorsun. Senin de niyetin anlaşıldı. Bundan sonra ne dersen de Sobelendin.
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    senin beyin iflas doktora git :)
    Cevapla
  • ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    ne alakası var dogrj oku haberi
    Cevapla
  • İSTANBUL...34 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP ,İP,HDPKK vb leri idlip harekatına neden karşı çıkıyorlar anlayamadım..
    Cevapla
  • Yaman 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz daha çok sayıda acılar çekeriz yapılacak tek şey var piyonlarla ilgilenmeye bırakmalı on yıl oldu nerdeyse Suriye'de iç savaş başlayalı bitirilmesi Türk'ün gücünü dünyaya göstermek için.Akdenize savaş gemileri denizaltıları dizeceksin kuzeyden kara araclaralı havadanda ırak yada İsrail üzerinden gelip Suriye valisi Esad'a yöneleceksin ortada ne Rus kalır ne İran sıktılar kaç yıldır.Masummu sanki bunca acıları yaşatan milyonlarca insan öldüren milyonlarcasını göç ettiren zalim Esad'a destek verenler.O nedenle bekledikleri yerden değil beklemedikleri yerden vuracaksın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR