Türkiye'den son dakika İran kararı! Hepsi kapatıldı

Türkiye, İran'da ölümle sonuçlanan yeni tip koronavirüs vakaları nedeni ile 4 sınır kapısı kapatıldı. Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgını nedeniyle İran'la olan sınır kapılarının geçici olarak kapatıldığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2020 17:37 GÜNCELLEME 23.02.2020 17:45 GÜNCEL
Türkiye'den son dakika İran kararı! Hepsi kapatıldı
Türkiye'den son dakika İran kararı! Hepsi kapatıldı

Türkiye’ye komşu olan İran'da korona virüs nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine tüm sınır kapıları kapatıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarına yönelik Türkiye'nin alacağı tedbirler hakkında açıklamalar yaptı.

BAKAN KOCA AÇIKLADI: SINIR KAPILARI KAPATILDI, HAVA TRAFİĞİ DURDURULDU

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgını nedeniyle İran'la olan sınır kapılarının geçici olarak kapatıldığını söyledi. Bakan Koca, tüm uluslararası uçuşların (İran'dan gelişler) saat 20:00'den itiabaren tek taraflı olarak durdurulduğunu da açıkladı.


Bakan Koca, ''Bugün itibarıyla İran'da toplam vaka sayısının 43, ölüm sayısının ise 8 olarak kaydedildiğini aktararak, "İran'la 3 adet kara hudut kapımız mevcut: Ağrı Gürbulak, Van Kapıköy ve Hakkari Esendere. Buna ilaveten Iğdır'dan Özerk Nahçıvan Bölgesi'ne açılan Dilucu Sınır Kapısı da mevcut. Bakanlığımız bünyesinde görev yapan bilim kurulumuzun önerisiyle tavsiye kararları kapsamında sınır hareketinin azaltılması noktasında ilave tedbirlere ihtiyaç duyuldu. İran'daki tablonun giderek artış göstermesi sebebiyle komşumuzla sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık." dedi.

 

 

Dışişleri, Milli Savunma, İçişleri, Ulaştırma, Ticaret ve diğer ilgili bakanlıklarla koordinasyon halinde olduklarını belirten Koca, İçişleri Bakanlığının, İller İdaresi tarafından İran sınırıyla ilgili kararları tüm valiliklere bildirdiğini açıkladı.

UÇUŞLAR DA DURUDURLDU

Koca, "Uluslararası sağlık tüzüğü çerçevesinde İran'dan ülkemize yapılacak kara ve demiryolu geçişleri bugün saat 17.00 itibarıyla geçici olarak durduruldu. Tüm uluslararası uçuşlar ise saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu. Yani İran'dan Türkiye'ye gelişler durdurulmuş oldu. Türkiye'den İran'a gidişler ise devam ediyor olacak." diye konuştu.

BİR AÇIKLAMA DA BAKAN PEKCAN'DAN!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ''Türkiye'den İran'a ihracat ve transit işlemleri kontrollü devam etmektedir. Koronavirüs nedeniyle İran’a açılan kapılarımızda İran'dan tüm araç, eşya ve yolcu girişleri tedbir amacıyla geçici olarak durdurulmuştur.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 114 TÜMÜ
  • Cavid19 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne hikmetse abd nin 2 büyük "düşmanında " olay oluyor
    Cevapla
  • REŞAT SEV 4 yıl önce Şikayet Et
    olması gereken budur TÜRK halkını ülkemizi bu tehditten korumalı tek çare sınırdan kimseyi geçirmemektir
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalındı çok geç. En başında çini engelleyeceksin.
    Cevapla
  • Recepci 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah zalimleri ve onlarla birlıkte olup müminlere zulm edenleri tek tek tek vuruyor. Rabbim görünen , görünmeyen ordularını. Saldı Dünyaya
    Cevapla
  • Ülküm 4 yıl önce Şikayet Et
    Geç kaldınız,giren girdi zaten kuluçka sonunda,hastalık belirir,eliniz değmişken ırak suriye sınırınıda kapatın,çok geç olmadan
    Cevapla
  • ..... 4 yıl önce Şikayet Et
    İlla oturduğun yerden eleştircen Daha ne kadar erken kapatsın Sanki evinin kapısını kapatıyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR