Bombalı eylem yapacaklardı, İstanbul'da yakalandılar

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çok önemli bir operasyona imza attı. İstanbul'da belirlenen 5 ayrı noktaya baskın düzenlendi. Baskınlarda eylem hazırlığındaki iki terörist ile birlikte işbirlikçi olduğu belirtilen 8 kişi kıskıvrak yakalandı. Ayrıca operasyonlarda 10 kilogram patlayıcı madde, fünyeler, çok sayıda silah, mermi ele geçirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2020 14:20 GÜNCELLEME 26.02.2020 15:40 GÜNCEL
Bombalı eylem yapacaklardı, İstanbul'da yakalandılar
Bombalı eylem yapacaklardı, İstanbul'da yakalandılar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün sözde 'özel kuvvetler' örgüt üyelerine verilen eğitimi aldığı belirlenen ve Suriye uyruklu kişiler adına düzenlenmiş kimlikler taşıdığı belirlenen 2 kişi tespit edildi.

 



Eylem hazırlığında olduğu tespit edilen şüpheliler, takibe alındı. A.S.L. adlı kadın ile M.K. adlı erkek teröristin bağlantılarını belirleyen polis operasyon düzenledi. Başakşehir ve Gaziosmanpaşa'da 5 farklı adrese yapılan operasyonda takipteki A.S.L ve M.K ile birlikte A.H. , H.H. , M.H. , S.H. , G.H. , F.H. , B.C. , M.A. gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte toplam 10 kilogram patlayıcı madde, tetikleyici, fünye, 2 tabanca, şarjör, fişek ve tabancalara ait susturucular ele geçirildiği kaydedildi. 

İki teröristin Türkiye'ye sahte kimlikle girdikleri belirtiliyor. Teröristlerin hedeflerinin; devlet büyükleri, valilik, emniyet müdürlüğü yerleşkesi ve ekonomik yatırımlar olduğu ifade ediliyor.

 


YORUMLAR 5
  • 6563 4 yıl önce Şikayet Et
    cezasını çeksinler sonra sınır dışı yapacaksın
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden hiç yakalanamıyorlardı. Demek FETÖ Emniyet ve İstihbaratı tamamen felç etmiş o zamanlar.
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    yargılamayın idam edin direk gözünüzü sevim ..
    Cevapla
  • ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    vah vah adamlar emellerine ulaşamadı madem 10 kişi 10 kilo patlatıcı var birer kilo sırtlarına bağlayın da boş arazide patlatın. patlatamadık diye içlerinde kalmasın
    Cevapla
  • TÜRKİYE'M 4 yıl önce Şikayet Et
    Hainler asılması gerekir. Devlete ve düzene karşı silahlı eylemde bulunanlar için idam şart oldu artık.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR