Azerbaycanlı kardeşlerimizden Türkiye'ye destek mesajları yağıyor

İdlib'de meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan hain rejim saldırısının yankıları sürerken, dost ve kardeş ülke Azerbaycan'dan destek mesajları geliyor. Haber7.com'da yayınlanan haberleri yorum yağmuruna tutan Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Türkiye'ye birlik ve dirlik mesajları göndererek bir kez daha kötü gün dostu olduklarını gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2020 16:36 GÜNCELLEME 29.02.2020 09:51 GÜNCEL
Azerbaycanlı kardeşlerimizden Türkiye'ye destek mesajları yağıyor
Azerbaycanlı kardeşlerimizden Türkiye'ye destek mesajları yağıyor

Türkiye İdlib'de meydana gelen hain saldırı ile yasa boğuldu. 33 Mehmetçik şehadet makamına erişirken Esad rejimine özellikle Batı'dan "içi boş" tepkiler geldi. Samimiyetsiz tepkilere karşılık Türkiye'nin yanında her zaman, her ortamda durduğunu savunan Azerbaycan, yine "İki Devlet, Bir Millet" tanımına yaraşır bir tavır sergiledi.

 

Haber7.com okuru olan Azerbaycanlı Türkler, sitede yayınlanan şehit haberlerine destek mesajları yağdırdı.

KARDEŞ'TEN TEK SES: ACINIZ ACIMIZDIR!

 

Hain saldırı, Azerbaycanlı Türk kardeşlerimizi de derinden etkiledi. Saldırıya ilişkin devlet düzeyinde mesajların yanı sıra, Azerbaycanlılardan da çok sayıda yorum geldi.

Haber7.com'un manşetlerinde yer alan içerikleri adeta yorum yağmuruna tutan soydaşlarımız, Türkiye'ye göz yaşartan destek mesajları gönderdi.

"ŞEHİTLERİNİZ DEĞİL, ŞEHİTLERİMİZ"

Türkiye'ye gönderilen mesajların arasında en çok dikkat çeken ifade "Şehitleriniz değil, şehitlerimiz" oldu. Pek çok yorumun içerisinde kullanılan bu cümle Azerbaycanlı kardeşlerimizin Türkiye'nin yanındaki duruşunu açıkça gösterdi.

İşte yüreklere dokunan o samimi yorum:

"Sehitlerinize demiyecem. cunku sehitleriniz deyil. onlar sehitlerimiz. Allah rehmet elesin. mekanlari cennet olsun. kanlari yerde qalmayacaq bilirik. ama kat kat agir karsilik verek. Azerbaycan sulhmeramlilarina ve konullulerine yesil isik yakin lutfen. icimiz yanarak burda oturmak istemirik. ilgili alanlara bizler bas vurduq. ama turkiyenin buna ihtiyaci yoxdur deyerek izin vermirler gelmeye. ihtiyac ne demek ya gardasimizi orda tek basina birakmak istemiyoruz. arkanizda degil karsinizda kalkan olmak istiyoruz. suan arkadaslarim adiylada konusuram. hepsi yanimdalar. bizler geldiyimizde kefenimizi cebimizde getireceyik. yeter ki gelmemize izin versinler."

Azerbaycanlı soydaşlarımızın gönderdiği yorumlardan bazıları şu şekilde

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 132 TÜMÜ
  • Musab Khalil 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah düşmənlərimizi Türk İslam ordusu qarşısında zəlil etsin. Allah yardımı Sizlərdən əksiltməsin.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal Be Türklerin Hepsi Birleşse Dünyadaki hain kalleşler kaçacak delik ararlar. Müslümanlar da hala bi sıkıntı var. Kürtlerin de bazıları Türkiye ye destek veriyor. (Türkiye nin yanında ki diğer ırklara da selam olsun)
    Cevapla
  • Hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman yaninizdayiz aziz Turkiyem. Şehidlerimize ALLAH rahmet eylesin. Mekânları Cennet makamlari âli olsun. Cigerimiz yaniyor şu an o haberi duyunca. Bir kahraman sehidimizin cenazesinde bizzat bulundum. Çook duygulandım. ((( ALLAH askerlerimize zeval vermesin. Onları her türlü sinsi pilanlardan muhafaza eylesin. Biliniz ki biz variz ve yaninizdayiz.
    Cevapla
  • Rauf Laçınlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehidleriniz demiyecem çüki şehidlerimizdi onlar biz arkadaşlarımızdı biz iki devlet bir milletik bizde akadaşlarımız kimi döyüşmek ve onlar kimi şehid olmaq istiyoruz Türkiye ve Aezebaycan kardeşdi sizin acınız bizim acımızdı allah şehid olan arkadaşlarımıza allah rehmet elesin yeri cennet olsun yaralı arkadaşlarımıza ise allahdan şifa dileyirik bizim Dağlıq Qarabaq acımız var gün o gün olsun ki Dağlıq Qarabağı xain ermenistanda azad ederik o gün bizim zefer günümüz olar inşallah Üçrengli Bayrağımızı Dağlıq Qrabağda Laçında Şuşada Kelbecerde elecede bütün işğal olunmuş bütün torpaqlarda dalğaladracağıq amin işallah
    Cevapla
  • İlqar Qara 4 yıl önce Şikayet Et
    Tanrı türkü qorusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR