Mahir Ünal: Bugün sahada olmazsak yarın Hatay'ı konuşuruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ünal, Kılıçdaroğlu'nun 'Şehitler tepesi boş kalacak' sözlerine çok sert tepki gösterirken, "Biz sınır güvenliğimizi sağlamayacağız, terör örgütlerine karşı mücadele etmeyeceğiz, bölgedeki haklarımızdan vazgeçiyoruz, demek istiyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2020 10:42 GÜNCELLEME 01.03.2020 13:56 GÜNCEL
Mahir Ünal: Bugün sahada olmazsak yarın Hatay'ı konuşuruz
Mahir Ünal: Bugün sahada olmazsak yarın Hatay'ı konuşuruz

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programının konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, gündemdeki olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları:

NEDEN İDLİB'DEYİZ DİYENLERE ÇOK NET YANIT

Bu sözlerin yurtseverlere vatanseverlere, bu vatana sadakatle bağlı olan, ve gerçekten de ne olduğunu anlamak isteyen, CHP zihniyetinin, Türkiye Esed'le savaşsa Esed'in yanında olurum diyen bir zihniyetin farkındalar.

Geçmişte PKK Türkiye'ye saldırdığında PKK hakkında tek cümle etmediler, FETÖ darbe girişiminde bulundu FETÖ hakkında tek cümle etmediler. Bu zihniyetin herkes ne olduğunu biliyor.

Sadece İdlib üzerinden okunmaması gerekiyor. Terör örgütlerine karşı harekat yaptığımızda da 'Ne işimiz var' diyorlardı. Kemal Kılıçdaroğlu 'YPG mi saldıracak Türkiye'ye' diyordu. Geçmişte sınırımızın içerisinde hendekler açılınca, insanlarımız PKK terör örgütü tarafından katledilirken de bunlar devletin yanında değillerdi. 

İDLİB'DEN GERİ ADIM ATARSAK AFRİN'DEN CERABLUS'TAN GERİ ADIM ATMIŞ OLURUZ

Türkiye bölgede PKK ile, DEAŞ'la, PYD-YPG , DHKP-C ve FETÖ ile mücadele ediyor. Türkiye kendi güvenliğini korumak için bütün bu teröristlerle mücadele ediyor. 

Siz terörle yurt içinde mücadele ederseniz kendi içinize taşımız olursunuz. Teröristleri kaynağında yok etmek için mücadelemizi sürdürüyoruz. 

Geçmişte her ay Türkiye'de bombalar patlıyordu, şehirlerin el yapımı patlayıcılarla ne hale getirildiğini biliyoruz. Şimdi bizim Suriye'de devam eden bu iç savaşın dışa dönük tehditlerini büyük oranda bertaraf ettik.

Biz bugün İdlib'ten geri adım atarsak Afrin'den, Cerablus'tan geri adım atmış oluruz. Ve namlular Türkiye'ye çevirilir. 

Bugün muhalefetin bize söylediği 'Teslim ol ve kurtul' anlayışını sergilersek bu bölgede varlığımıza müsaade etmezler.

Biz terörü kaynağında kurutmak ve Türkiye'nin kaldıramayacağı mülteci dalgasını önlemek, sınır güvenliğini sağlamak amacıyla İdlib'teyiz. 

KILIÇDAROĞLU'NUN 'ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ KALACAK' SÖZLERİ

Bu sözleri açıklaması gerekiyor. Türkiye terör örgütlerine karşı mücadelesi devam ederken, Türkiye'nin kendi münhasır sınırları içerisinde haklarını koruması gerekirken bunu nasıl yapacak. Yani şunu mu demek istiyor 'Biz sınır güvenliğimizi sağlamayacağız, terör örgütlerine karşı mücadele etmeyeceğiz, bölgedeki haklarımızdan vazgeçiyoruz, dış güçlere karşı boyun eğeceğiz mi" demek istiyor Kemal Kılıçdaroğlu! 

BUGÜN SAHADA OLMAZSAK YARIN HATAY'I KONUŞURUZ

Hatay'ı işaret eden bir haber vardı Sputnik'te, biz bunlara göz yumduğumuz zaman Hatay'ı feda mı edeceğiz yani. Biz bugün sahada olmazsak yarın Hatay'ı konuşmaya başlarız. Mustafa Kemal döneminde büyük bir mücadele verildi ve sınırlarımızı korudu. Kemal Kılıçdaroğlu o dönemde yaşasaydı 'Bu mücadele neden veriliyor' diyecekti heralde. 

Kılıçdaroğlu, Esed'e tek bir cümlesi olmadı, terör örgütlerine karşı oldu mu, olmadı. Doğur Akdeniz'de Türkiye'nin karşısında olan devletlere karşı tek bir cümle duydunuz mu duymadınız. Peki bu bütün bu tehditlerin oluşmasının neden AK Parti'ymiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor ancak bizim bu milletin haklarını korumamız gerekiyor.

Kılıçdaroğlu, 2010'dan bu yana göreve geldiğinden beri, Türkiye'nin bütün davasını itibarsızlaştırma ve meşruiyetini sorgulamayı kendine misyon edindi.

MÜZAKERELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasında önümüzdeki günlerde yüz yüze bir görüşme gerçekleştirilecek. İletişim Başkanlığı konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunacak. 

VAR OLMA MÜCADELESİ VERİYORUZ

Türkiye bugün varolma tam bağımsız olma mücadelesi veriyor. Türkiye'nin İdlib'deki pozisyonunu Libya'daki pozisyonundan ayırmamak gerekir. Türkiye bir taraftan sınır güvenliğini bir taraftan topraklarını koruma mücadelesi veriyor. Çocuklarımızdan geleceğini kurmak için bu mücadeleyi veriyoruz. Bölgedeki vekalet savaşları, kaynakların yeniden dağılımı.Afrika'dan Kuzey Irak'tan bağımsız olarak Türkiye'nin mücadelesini okuyamazsınız. 

BM SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMİYOR

Türkiye'nin bugüne kadar yaptığı her şeyi uluslararası anlaşmalara da bağlı şekilde yapıyor. Suriye'de Libya'da Türkiye dışında bir tane ülke gösterin ki uluslararası hukuka uygun hareket eden bir tane ülke yok. BM sorumluluklarını yerine getirmiyor. 

 

YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Babacan ve bilumum gereksizler 33 şehidimiz için, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduklarına dair herhangi bir açıklama yapmadılar. Tam teşekküllü ihanet içindeler...
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu gün İdlibte olmazsak. Yarın amerikanın Türkiyeyi böldüğü haritalar gündeme gelir. Chp fetö bdp akşener gül babacan saadet ortalığı kaşır. Sokaklar karışır.sonuç ırak gibi suriye gibi mısır gibi mandacı bitkisel hayat. Asla zillet iktidar olmamalı.
    Cevapla
  • öner 4 yıl önce Şikayet Et
    putin ve esed mültecileri idlibden hataya yığmaya çalışıyordu zaten. Hataydaki suriyelileri avrupaya göndermek lazım. antepdekileri de.
    Cevapla
  • öner 4 yıl önce Şikayet Et
    chp kapatılsa zihniyet değişmedikçe birşey değişmez. bari Atatürkün mirasını hainlerin elinden kurtaralım.
    Cevapla
  • kaptan44 4 yıl önce Şikayet Et
    şu başlıklardan bazılarına ve söylemlerine hasta oluyorum ne demek biz var olma mücadelesi veriyoruz. biz zaten varız ve olmaya devam edeceğiz Allah ın izniyle bizi yok sayanlar varya şu saatten sonra onlar var olmaya çalışıyor çünkü bu topraklar bizim biz onlar gibi 1000 lerce km öteden gelmedik biz hep burdaydık halada burdayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR