TSK için yardım kampanyası başlatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri için yardım kampanyası başlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı önderliğinde oluşturulan bağış kampanyasına, vatandaşlar 10 TL karşılığında SMS ile bağış yapıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2020 12:30 GÜNCELLEME 02.03.2020 14:15 GÜNCEL
TSK için yardım kampanyası başlatıldı
TSK için yardım kampanyası başlatıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSK Güçlendirme Vakfı), kurulduğu 1987'den bu yana bağışlar ve özel gelirlerle oluşturulan kaynakla savunma sanayisine yönelik stratejik yatırımlar gerçekleştirdi.

 

 

54 FİRMADA SÖZ SAHİBİ

Kuruluşundan bu yana 83 bin 509 bağışçıya ulaşan vakıf, yatırımları etkin şekilde yöneterek ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR, ASPİLSAN gibi ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi şirketlerin oluşmasını sağladı. Vakfın doğrudan ve dolaylı olarak hisse sahibi olduğu şirket sayısı 54'ü buldu. Vakfın bağlı ortaklıkları, Türk savunma sanayisinde geçen yılki satışların yüzde 40'ını, ihracatın yüzde 38'ini, Ar-Ge harcamalarının yüzde 62'sini gerçekleştirdi.

 

 

TSK’YA MALİ GÜÇ KATIYOR

TSK Güçlendirme Vakfının ortaklık payları, bağışlar, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, emlak ve finans gelirlerinden elde edilen kaynaklarla oluşan brüt gelirinin yüzde 20'si, yönetim idame masrafları ve ihtiyatlara tahsis ediliyor. Gelirlerin yüzde 80'lik bölümünün yüzde 65'i Savunma Sanayi Destekleme Fonu için, yüzde 35'i ise Amaca Yönelik Yatırım Fonu adı altında milli savunma sanayisinin geliştirilmesi amacıyla savunma sanayisi yatırımları kapsamında şirket kurmak, yeni şirketlere ortak olmak, hisse sahibi olunan şirketlerden hisse satın almak üzere kullanılıyor.

VATANDAŞLAR SMS İLE BAĞIŞ YAPIYOR

TSK Güçlendirme Vakfına yapılan SMS ile bağışların sayısı her geçen gün artıyor. TSK Güçlendirme Vakfına banka hesap numaraları ile bağış yapılabileceği gibi artık tüm gsm operatörlerinden "bağış" yazarak 1987'ye gönderilen her kısa mesaj (sms) ile 10 tl bağış yapılabiliyor.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    devam ediyor mu? Hâlâ bağış yapabiliyor muyuz ?
    Cevapla
  • szr 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece faturalı hatlardan gonderiliyor dıye mesaj geldi göndermenın başka yolu yokmu
    Cevapla
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışından nasıl gönderebiliyoruz yardımcı olursanız seviniriz bizimde katkımız olsun Mehmetciğimize
    Cevapla
  • Isim 4 yıl önce Şikayet Et
    TSK bin resmi sitesine bakın belki bağış için banka hesap no su olabilir
    Cevapla
  • Güneş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben göndermek istiyorum yanlış diyor
    Cevapla
  • MÜ'MİN 4 yıl önce Şikayet Et
    bağış Aynen bu şekilde yazın
    Cevapla
  • BİTLİSLİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Acun Ilıcalı tv'ye çıksında idlib bahar harekatı için yardım kampanyası başlatsın.Bizlerde devletimize destek çıkalım.Yardımda bulunalım.
    Cevapla
  • serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar böyle şeyler için kampanya yapmaz, onlar çiçek,böcek,ördek, ağaç , futbol takımı gibi şeylerle ilgilenirler hacı, bu konu onların ilgi alanına girmez
    Cevapla
  • tetece 4 yıl önce Şikayet Et
    aklımdan gecenı yazmıssın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR