Son dakika: Akın akın gidiyorlar! Son rakamlar Avrupa'yı titretti

Son dakika haberi: Avrupa'nın göçmenler konusunda verdikleri sözleri tutmamasının ardından bardak taştı ve Türkiye sınır kapılarını Avrupa'ya açtı. İçişleri Bakanı Soylu, saat 09.15 itibarıyla Türkiye topraklarından ayrılıp Yunanistan’a geçen göçmen sayısının 130 bin 469 olduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2020 10:14 GÜNCELLEME 03.03.2020 10:15 GÜNCEL
Son dakika: Akın akın gidiyorlar! Son rakamlar Avrupa'yı titretti
Son dakika: Akın akın gidiyorlar! Son rakamlar Avrupa'yı titretti

Son dakika haberi: Esed rejiminin zulmünden kaçarak Türkiye üzerinden Avrupa'ya göç eden göçmenlerin sayısı her saat artmaya devam ediyor

SON RAKAM: 130 BİN 469

İçişleri Bakanı Soylu, saat 09.15 itibarıyla Türkiye topraklarından ayrılıp Yunanistan’a geçen göçmen sayısının 130 bin 469 olduğunu bildirdi.

ERDOĞAN AVRUPA'YA GÖÇMEN RESTİ: İSTEMİYORUZ

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'u kabulünün ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Başkan Erdoğan yaşanan göçmen kriziyle ilgili olarak "4 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'nin durumunu maalesef AB üyesi ülkeler ve tüm dünya anlamış değil. Adil yük ve sorumluluk paylaşımı beklentilerimiz ne yazık ki cevapsız kaldı. AB, 18 Mart Bildirisinin gereklerini tam olarak yerine getirmemiştir. Size 1 milyar avro göndereceğiz.' diyorlar. Kimi aldatıyorsunuz? Bizatihi bu parayı da istemiyoruz. 40 milyar doları harcayan Türkiye Cumhuriyeti, onların vereceği parayı da bulur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Borisov

BULGARİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE DESTEK

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, kimsenin mültecilerle ilgili kapıda bekleyen insani krizi göremediğini söyleyerek, "Türkiye'ye (düzensiz göçmenlerle ilgili) kaynağın neden verilmediğini anlayamıyorum. AB'nin ana ilkelerinden biri yükün paylaşılmasıdır." dedi.

Suriye'nin İdlib bölgesinde Türk askerlerinin şehit olmasına neden olan saldırıya işaret eden Borisov, "Şahsım ve ekibim adına bir kez daha şehit olan askerlerin yakınlarına taziyelerimi iletmek isterim." ifadesini kullandı. 

Borisov, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler çerçevesinde Türkiye'nin, ülkesine destek vermeye hazır olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Dünya genelinde zor bulunan filtreli maskeleri peyderpey temin ederek bize yardımcı olacağınız için çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile perşembe günü Moskova'da yapması öngörülen toplantıya ilişkin Borisov, "Görüşmeler çerçevesinde Suriye'deki ölümcül gelişmeler konusunda diplomatik bir çözüm bulacağınızı arzu ve temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

 

 

YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • ali veli 4 yıl önce Şikayet Et
    yürüyüşünüz kutlu olsun, Allah tez vakitte hedefinize ulaştırsın..
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yolunuz açık olsun avrupa anca bundan anlar inşallah milyonlar akın eder avrupa kapılarına
    Cevapla
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    bütün asya afrika da avrupa tarafından sömürülen ülkelerin halkları , ülkemizi yol geçenhanı yapmaya hazırız. Lütfen gelin ve geçin . hukukda hakkınız var ,
    Cevapla
  • Mustafa21 4 yıl önce Şikayet Et
    içimizde batı sevicileride defolup gitse kendi özyurtlarına
    Cevapla
  • Arturf gsli 4 yıl önce Şikayet Et
    Konyadan edirne ücretsiz nakil aracı temin edilir. Tekinler turizm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR