AK Parti'den ilk açıklama: Bunlar kesinlikle tesadüf değil!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız yurt dışına Putin ile görüşmek üzere yarın yola çıkacakken ortaya koyulan bu tavrın zaman ayarlı bir sabotaj olduğunu değerlendiriyorum. Bunlar kesinlikle tesadüf değildir." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2020 18:41 GÜNCELLEME 17.12.2023 11:29 GÜNCEL
AK Parti'den ilk açıklama: Bunlar kesinlikle tesadüf değil!
AK Parti'den ilk açıklama: Bunlar kesinlikle tesadüf değil!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM'de yaşanan kavga ile ilgili CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Çelik, "Üzücü bir tablo. Fakat şunu bilmek gerekir. Ben uzun zamandır bu konuya dikkat çekiyorum. Emekli bir general tarafında yüce meclisin yasa yapma iradesine dönük bir saldırı gerçekleştikten ve CHP buna destek verdikten sonra sırasıyla Meclis'e ardından Cumhurbaşkanlığı makamına arkasından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bu darbe spekülasyonlarıyla sistematik bir saldırı var. Türk ordusu Suriye'de Libya'da olağanüstü görevler içerisindeyken Suriye'de milli güvenliğimizi korumak için operasyondayken en önemli hususlardan bir tanesi milletimizin verdiği destektir. Siyaset alanında bu destek mümkün olduğu kadar ortadadır. Fakat sistematik olarak bir tek CHP tarafından Türkiye'nin hem dış politikasına hem içerideki kurumlarına dönük sistematik bir saldırı olduğunu görüyorum. Gelinen noktada kritik bir şekilde askeri operasyonlarımız devam ederken hem sayın Cumhurbaşkanımız yurt dışına Putin ile görüşmek üzere yarın yola çıkacakken ortaya koyulan bu tavrın zaman ayarlı bir sabotaj olduğunu değerlendiriyorum. Bunlar kesinlikle tesadüf değildir. Suriye'deki Esed rejimine yakın yayın organlarını takip ediyoruz. Esed rejimine yakın yayın organları CHP'den bahsederken Türkiye'deki müttefikimiz diye bahsediyorlar. CHP, doğrudan Cumhurbaşkanlığı makamının meşruiyetine saldıran bir yaklaşım üretiyor. Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik her türlü gayrimeşru dil ve yaklaşım ortaya koyulurken Suriye'de bu kadar katliama imza atan Esed rejiminin bu parti tarafından meşru bir muhatap gibi değerlendirilmesi son derece önemlidir. Askerimize saldıran, sınırlarımızda terör örgütünü destekleyen, ülkemize karşı düşmanca tutum sergileyen Esed rejiminin başındaki isme karşı son derece saygın ifadeler kullanıyor. Herhangi bir dış politika meselesinde rakiplerimizin bize söyledikleri şeyi onların söylemesinden bir müddet önce biz CHP'nin grup toplantılarında duymak zorunda kalıyoruz. Bu mesele bize yabancı bir mesele değil. Türkiye'nin meşru kurumlarına dönük olarak eski Yassıada zihniyetini yeniden canlandırmaya çalışan bir performans göstermeye çalışıyor CHP. Suriye'de ya da bölgedeki Baas partisinin söylediklerinin aynısını biz Türkiye'nin içindeki bir partiden duyuyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

 

MAHİR ÜNAL: BUNUN HESABINI MİLLETE, HUKUKA, TARİHE AĞIR ŞEKİLDE VERECEKLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Engin Özkoç'un skandal sözleri ile ilgili, “Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadeler artık provakasyonun son noktasıdır. Amaçları Türkiye’nin dünyaya böyle bir görüntü vermesiydi. Yarın Cumhurbaşkanımızın Rusya ziyareti öncesinde ve Türkiye’nin dış cephesinde verdiği mücadele devam ederken bilinçli olarak yürütülen kasıtlı bir çalışmadır ve bugün istedikleri sonucu almışlardır. Bunun hesabını hem millete hem tarihe hem hukuka en ağır şekilde vereceklerdir. CHP top yekün bu işin içerisindedir ve maalesef Kemal Kılıçdaroğlu’nun dili bu sonucu hazırlamıştır.  Bu milletin sinir uçlarını, şehitleri, milli güvenlik meselesi, milli mücadelesi ve terörle mücadelesini hafife alan, içerde de dünyada bu görüntüleri veren ve provakasyonları ile zemin hazırlayan CHP bunun hesabını millete ve tarihe verecektir, vermek zorundadır. Salı günü Grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı ağır konuşma ile bu hattı açmış oldu. Biz bugün siyasi bir meseleyi değil milli bir meseleyi konuşuyoruz. Bugüne kadar 1 milyon kişinin katili olan Esed’e tek bir eleştiri söylemeyen CHP’nin sözcüleri, bu milletin çıkarlarını koruyan TC’nin Cumhurbaşkanı ve orduların başkomutanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a bu düşmanlığının altında yatan gerekçeyi çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla bu ihanetinin hesabını vermek durumundalardır. Burada artık CHP takındığı tavır ile bu milletin milli meselelerini ve güvenliğini açık bir şekilde adeta tehdit etmektedir. Bu affedilebilir ve gözden kaçırılabilir bir mesele değildir.” şeklinde konuştu. 

NUMAN KURTULMUŞ'TAN SERT AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da Engin Özkoç'un açıklamaları ile ilgili,  “CHP’nin Grup Başkanvekili bütün edep sınırlarını zorlayarak, özellikle Türkiye’nin bu kadar önemli bir varoluş mücadelesi verdiği, askerlerimiz şehit olduğu ve bütün halkımızın Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında durmaya gayret ettiği bir ortamda böylesine provakatif ve aşağılık sözleri söylemesi ciddi bir seviyesizliktir. Bu adam bu sözleri söylemişse ihanet içinde söylemiştir. Şiddetle kınıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu milli mücadelesinde yalnız değildir arkasında 83 milyon vatandaşımız vardır. 3- 5 kendini bilmez ne derse desin bunun hiçbir kıymeti yoktur. Bu söylediği sözlerin hepsinden pişman olacak ve mahkemelerde hesabını verecektir.” dedi.

Hakaretlerin tesadüf değil bilinçli yapıldığını belirten Kurtulmuş: “Bu hakaretler son derece bilinçli söylenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini köşeye sıkıştırmak için, siyaset yapıyorum diyerek hakaret dolu sözler söylemiştir. Bu millet bunun hesabını sandıkta soracaktır. CHP’nin bu vekil hakkında ciddi anlamda işlem başlatması gerekir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Gazi Meclisimizi böylesine provakatif bir şekilde germeye kimsenin hakkı yoktur. Bu adam bu eylemlerinin sonuçlarına katlanmak zorundadır.” dedi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ EMİN AKBAŞOĞLU: CHP MAYIN EŞEKLİĞİ YAPIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a çok sert yanıt verdi.  

Akbaşoğlu, "CHP, Türkiye'yi uzun zamandır karıştırmak isteyenlerin mayın eşekliğini yapıyor." dedi. CHP Grup Başkanvekili Özkoç, bugün TBMM'de skandal açıklamalarda bulunmuş, küfre varan hakaretler etmişti. Skandal açıklamaların ardından TBMM'deki oturum karışırken, çok sayıda vekil yaralandı.  

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde; 

Bilindiği üzere ülkemiz Suriye’de kendi halkını katleden zalim bir rejime ve terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele vermektedir. Birlik ve beraberliğe ençok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçmekteyiz.  Şehitlerimiz var, gazilerimiz var. 

Milletimizin bu acıyla kalbi yanarken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, -burada tekrar etmeyi zul addetiğimiz sözlerle- ülkemizin birliğini-bütünlüğünü ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretler savurmuştur. 

Öncelikle Engin Özkoç’un Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu sözlerini misliyle kendisine iade ediyoruz.
Üstüne basa basa söylüyoruz Engin Özkoç’un bu ahlaksız sözleri siyasi eleştiri değil; apaçık bir edepsizliktir.
Kendisini derhal istifaya davet ediyoruz. 

Vatan haini kimdir? Vatan haini Türkiye’nin kiminle problemi varsa o ülkenin kucağına koşanlardır! Yurt dışında Türkiye aleyhine lobi yapanlardır! PKK’nın siyasi uzantılarıyla ortaklık yapanlardır. 17- 25 Aralık darbe girişimi sonrası FETÖ ile işbirliği yapanlardır. Darbe şakşakçılarıdır.

Cumhurbaşkanımızın şerefi, onuru, haysiyeti 83 milyon vatandaşımızın, ülkemizin onuru, şerefi ve haysiyetidir.

Bu hakaret sadece Cumhurbaşkanımıza değil onun temsil ettiği makama da yapılmıştır.
Gözünü siyasi ve şahsi hırs bürümüş bir Grup Başkanvekili şirazeden çıkarak kin ve nefret dolu bir tavırla pervasızlık yapmıştır.

PKK-PYD’nin, Esad’ın inlerine düşen her SİHA bombası CHP’de rahatsızlığa yol açmaktadır. Bu pervasızlık, hazımsızlıktan kaynaklanmaktadır. CHP, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye düşmanlarına karşı kararlı duruşunu bir türlü hazmedememektedir.

Öyle anlaşılıyor ki; CHP’nin bu Grup Başkanvekili, Türkiye’yi zayıflatmak isteyen lobilerin, sinsi Esad destekçilerinin, terör yandaşlarının ve Türkiye’yi uzun zamandan beri karıştırmak isteyenlerin mayın eşekliğini yapmaktadır. 
Bu utanç; CHP tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.
Son olarak şunu ifade etmek isteriz ki; 5 Grup Başkanvekili 290 milletvekili ve tüm AK Parti grubu olarak bu ahlaksız sözleri söyleyen CHP Grup Başkanvekiline karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız ve Hukuk düzeni içerisinde kendisinden mutlaka hesap soracağız.

 

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    kervan yürür kabın içinde ne varsa dışarı o sızarmış chp varken düşmana gerek yok
    Cevapla
  • muallim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar afrin operasyonundada aynı şeyleri yaptılar biyolojik bagları olan pkklılar zor durumda kalınca kudurup saldırganlaşıyorlardı. Şimdide eset katili için kuduruyorlar katlanamıyorlar çünkü eset pkk ve bu içimizdeki kuduzların biyolojik bagları yeni degil çok eskilere dayanıyor. Hepsinin ortak yönü Türk-İslam düşmanlıgıdır.
    Cevapla
  • Akinci 4 yıl önce Şikayet Et
    chp topyekün fetönön direktifleriyle hareket ederk bizim suriyede basarisiz olmammiz icin esed le rusyayla yunanla isbirligi yapiyor.Bu durumda yapacaktekseyimiz kaliyor,divan i harp.
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    PKK ve FETÖ ye İDAM gelmeden bu ülke huzur yüzü görmez...
    Cevapla
  • vatantas 4 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaskanina hickimse dil uzatamaz bu buyuk bir terbiyesizliktir kabul edilemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR