Belediyeler kamu yararına değil zararına çalışıyor

Kamu adına iş ve hizmet veren firmalar belediyelerin keyfi tutum ve mevzuat oyunları yüzünden zorda. Kendilerine yakın olan firmalara bekletmeden ödemelerini yapan belediyeler, bazı firmalara ise hak ettiği halde aylarca ödeme yapmıyor. Bu yolla kamu adına hizmet veren firmalar büyük zarara uğratılırken, belediyelerin bütçesi de milyonlarca liralık faiz yüküyle karşı karşıya kalıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2020 07:29 GÜNCELLEME 05.03.2020 07:29 GÜNCEL
Belediyeler kamu yararına değil zararına çalışıyor
Belediyeler kamu yararına değil zararına çalışıyor

Ekonomik olarak darboğaza giren firmalara zulüm bitmiyor. Firmaların alacaklarını tahsil etmesinin önüne geçmek için belediyenin parası haciz işlemi uygulanamayan ‘kamu yararına hesaplarda’ tutuluyor. Bu yüzden hem binlerce insana işveren firmalar batırılıyor, hem de ödemeler zamanında yapılmadığı için devlete yüklü bir faiz faturası çıkarılıyor.

 

ÖDEME ADALETSİZLİĞİ

Belediyeler adına kamu yararına hizmet veren firmalara ödemeleri ise adaletsiz biçimde yapıyor. Çöp toplama, araç kiralama gibi çeşitli hizmetler veren firmalar, işin yapılma önceliğine göre ödeme alamıyor. Belediye başkan ve yardımcılarının kendilerine yakın iş adamlarına bekletmeden ödeme yapması, aylar öncesinden işi bitiren firmalara ödeme yapmaması firmaları zarara uğratıyor. Ödeme talebi olmayan firmalara ödeme yapılıp, haciz talebinde bulunan ve faiz işleten firmalara ödeme yapmayan belediyeler hem adaletsizliğe yol açıyor, hem de binlerce insana ekmek kapısı olan firmaları ekonomik darboğaza sürüklüyor.

 

KAMU HESABI KALKANI

Ödeme adaletsizliği ile firmaları iflasa sürükleyen belediyeler, firmaların olası haciz başlatma girişmişlerine karşı ise kamu yararına açılan banka hesapları ile engel oluyor. Firmalar, belediye adına kamu yararına açılan banka hesaplarına mevzuat nedeniyle haciz de koyduramıyor. Bu nedenle belediyenin ödemesi gereken bedelin üzerine ciddi miktarda sürekli faiz yükü biniyor. Bu yolla kamu adına hizmet veren firmalar büyük zarara uğratılırken, belediyelerin bütçesi de milyonlarca liralık faiz yüküyle karşı karşıya kalıyor. İcra Daireleri de bu oyuna dahil oluyor. Daireler, bu hesapların kamu yararına açılıp açılmadığın bakmadan haciz taleplerini reddediyor.

BELEDİYE BAŞKANLARI VE YARDIMCILARI ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ GİBİ

Halkın oyları ile seçilen belediye başkanlarının bu keyfi tutumu milyonlarca liralık zarara neden oluyor. Belediye başkanları, başkan yardımcıları ve banka yetkilileri adeta organize suç örgütü gibi çalışarak firmaların belini büküyor. Bu konudaki şikâyetlerin İçişleri Bakanlığı, Savcılıklar ve Sayıştay’a iletildiği ve bazı belediyeler ve banka yetkilileri hakkında görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Yenişafak

YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • abdrhman 4 yıl önce Şikayet Et
    rüşvet vede iktibasa çok ağır cezalar getirilmesi şarttır. bakın o zaman nasıl bu olaylarda azalma olur.
    Cevapla
  • Nuri KAYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Ha şunu bileydiniz.
    Cevapla
  • Erciyesten Selamlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelerden SU İDARELERİ ALINSIN ,DSİ'NİN eline verilsin ,milletin içeceği şişe suyu ayarında suyaAŞIRI klor verip milleti kanser ediyorlar , Erciyesin eteği Kayseri'de sular klordan içilmiyor ALLAH'A havale ediyoruz ,millete su yerine klor içiriyorlar
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    yanlızca il valileri seçim ile gelmeli. il belediyelerin seçim ile gelen valiye bağlanmalı. ilçe belediyeleri kaymakamlara bağlanmalı. belde belediyeleri ve muhtarlıklar kaldırılmalı.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    belediyenin başına çok iyi bir adam gelse bile belli bir süre sonra adamı yoldan çıkarıyorlar. Kaymakama valiye kimse kolay kolay diş geçiremez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR