Koronavirüse karşı hamsi kolonyası

Çin'den tüm dünyaya yayılan ölümcül koronavirüs sonrası kolonya satışlarında ciddi bir artış yaşanırken, Trabzon'da en çok satılan kolonyalardan biri de hamsi kolonyası oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2020 15:51 GÜNCELLEME 10.03.2020 15:52 GÜNCEL
Koronavirüse karşı hamsi kolonyası
Koronavirüse karşı hamsi kolonyası

Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs dünyayı tehdit etmeye devam ederken uzmanlar, virüsten korunmanın en etkin yolu el hijyeni olduğu yönünde belirtmesinin ardından kolonya satışlarında artış yaşanıyor. Trabzon'da koronavirüs nedeniyle hamsi kolonyası başta olmak üzere diğer farklı çeşitlerde talep artışı yaşanırken, satışlar neredeyse iki katına çıktı. Virüsten korunmanın en etkin yolunun el hijyeni olduğunun altını çizen uzmanlar ellerin fırsat oldukça sabunla yıkanmasını öğütlerken bunun yanı sıra ıslak mendil, kolonya gibi nesnelerle ellerin silinmesi tavsiye ediyor.

"SATIŞLARIMIZ ARTTI"

Kolonya satıcılarından Berk İnan, koronavirüsten sonra kolonya satışlarında eskiye oranla artış yaşandığını belirterek kolonyanın en iyi mikrop kırıcısı olduğunu söyledi.Yaklaşık 53 yıldır kolonya sektöründe hizmet verdiklerini kaydeden İnan, "Dedemiz hizmete sunduğu bu sektörde 53 yıldır kolonya üretimi yapıyoruz. Dedem vefat edince bu meslek oğuldan toruna kaldı. Limon, tütün bizim standart ürünlerimiz ancak Hamsi kolonyası olsun, Trabzon geceleri, Karadeniz geceleri gibi çeşitlerimiz var. Bu çeşitler sadece bize özgü kolonyalar. Bölgemizde bizden başka üreten yok. Koronavirüsten korunmada, kolonya ıslak mendilden daha iyidir. Çünkü kolonyanın içindeki alkol, mikrobu kırar dezenfekte eder. Buna yönelik oldukça zaten talep var. Genellikle öğrenciler olsun öğretmenler olsun cep spreyi kolonyalar alıyorlar. Koronavirüs çıktığından beri satışlarımız da arttı diyebilirim. Talep çok olunca daha çok satış yapıyoruz" dedi.

"HAMSİ KOLONYASI HAMSİ KOKMUYOR"

"Hamsi kolonyasını dışarıdan hamsi koktuğunu sanılıyor ancak hamsi kokmaz" diyen İnan "Özelliği hamsi yedikten sonra eldeki hamsi kokusunu aldığı için ismi hamsi kolonyası. Hamsi kolonyası bulunduğu yerin hamsinin kokusunu alır. Yurt dışına il dışına bile kargo ile kolonya gönderiyoruz. Koronovirüsten sonra limon kolonyasına da talep oldu. Çünkü 180 derece olduğu için mikrop kırıyor. Diğerlerinin derecesi daha az" diye konuştu.

 

YORUMLAR 3
  • tek parmak 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi de virus yakin temas ve nefes den bulasiyor ne alaka bu onu da gec kadinlar arasin da iki saat sarilma var slm verir iken sanki dunyanin iyi muslimanlari sarilir dua okudugun zaman cennet garanti bizim halka yapma desen de yine yapar
    Cevapla
  • ahah 4 yıl önce Şikayet Et
    puhahahahahahah
    Cevapla
  • Yağız gökay 4 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu işleri ya....önemli olan alkol seviyesi gerisi hikaye
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR