Kanal İstanbul raporu hazırlandı: Depreme etkisi yok, eleştiriler ideolojik

İBB Meclisi kararıyla kurulan araştırma komisyonu, Kanal İstanbul raporunu tamamladı. Raporda, "Kanal İstanbul’un depreme etkisi yok. Eleştiriler bilimsellikten uzak siyasi ve ideolojik" ifadeleri yer aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2020 13:11 GÜNCELLEME 11.03.2020 13:11 GÜNCEL
Kanal İstanbul raporu hazırlandı: Depreme etkisi yok, eleştiriler ideolojik
Kanal İstanbul raporu hazırlandı: Depreme etkisi yok, eleştiriler ideolojik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde oybirliği kararıyla kurulan Kanal İstanbul Projesi Araştırma Komisyonu araştırmasını tamamladı.

 

Sabah Gazetesinden Barış Savaş'ın haberine göre, Prof. Dr. Recep Bozdoğan tarafından hazırlanan mütalaada ise "Kanal İstanbul'a karşı sürdürülen eleştiriler, büyük ölçüde siyasi ve ideolojik tabanlı olup, ÇED raporunu okunmamasından kaynaklanmaktadır" dedi.

'DEPREME BİR ETKİSİ YOKTUR'

  • Merkez bölgelerdeki yoğunluk kısmen kaydırılmış olacak ve riskli binalarda yaşayan insanlar güvenli alanlara taşınmış olacaktır.
  •  Yeni imal edilecek 500 bin nüfuslu şehir yatay mimari ve akıllı şehir uygulamasıyla ülkemizde insan, çevre ve değer odaklı şehirleşme ve kentsel dönüşüm çalışmaları açısından örnek teşkil edecektir.
  •  Kanal İstanbul Projesi'nin Türk mühendislerce projelendiriliyor olması milletçe hepimiz için ayrı bir gurur kaynağı olmaktadır.
  •  Kanal İstanbul Projesi kanalın derinliğinin 20,75 metre olması açısından depreme herhangi bir etkisinin olmayacağı ÇED raporunda ve görüşlerini aldığımız bilim insanları tarafından verilen raporlarda da net olarak belirtilmiştir.

ÇED RAPORU BİLE OKUNMADAN...

 

  •  Kanal İstanbul'un yapılma amacı ise öncelikli olarak (sürenin azaltılması değil) İstanbul'un ve İstanbul Boğazı'nın güvenliğini sağlamaktır.
  •  İstanbul Kanalı'nın yapılmasının ülkemize sağlayacağı bir diğer kazanım ise ekonomik kazanımdır. Kanal İstanbul'u kullanacak olan gemilerden elde edilecek gelirler ve bölgenin bir ticaret-lojistik merkezi olmasının ülkemizin ticaret hacmini oldukça artıracağı öngörülmektedir.
  •  Maliyeti yaklaşık 75 milyar TL olarak öngörülen Kanal İstanbul Projesi'nin hayata geçirilmesi ülkemizin dünya ölçeğinde tanınırlığını çok üst düzeylere taşıyacaktır. İstanbul ülkemizin sahip olduğu en büyük markadır. İstanbul'u dünya şehirleri arasında örnek ve öncü bir şehir durumuna getirmek hepimizin öncelikli görevidir. Ülkemiz uzman kadrosu bu projeyi gerçekleştirmek gerekli yeterliliğe sahiptir.
  •  Kanal İstanbul'a karşı çıkılmasının tek sebebi ÇED raporunu okumamaktır.
KAYNAK : SABAH GAZETESİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR