Ankara Valisi Şahin açıkladı: 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Ankara Valisi Vasip Şahin, umreden dönen ve karantinada tutulan vatandaşlarla ilgili açıklama yaptı. Koronavirüs semptomu belirlenen 5 kişinin Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne nakledildiğini belirten Şahin, sağlık taramalarının devam ettiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2020 17:49 GÜNCELLEME 15.03.2020 18:52 GÜNCEL
Ankara Valisi Şahin açıkladı: 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Ankara Valisi Şahin açıkladı: 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Ankara Valisi Vasip Şahin, umreden dönen vatandaşlar hakkında konuştu. Vali Şahin, “Burada 1800 vatandaşımızı misafir ediyoruz. Bu akşam 1700 kişiyi daha bekliyoruz” dedi. Vali Şahin ayrıca "Şu ana kadar semptom belirlenen kişi sayısı 5. Bu kişiler Zekai Tahir Burak, Kadın Hastalıkları Eğitim ve Hastanesi'ne nakledildi" ifadelerini kullandı. Şahin'in açıklamaları şöyle:

 

 

"Vatandaşlarımızın karantinaya alınması onların hasta olduğu anlamına gelmiyor. En ufak bir riski bertaraf etme amacı taşıyor. Semptom gösteren vatandaşlarımızı hastanemize gönderdik. Burada da sağlık taraması yapılıyor. Herhangi bir semptom belirtisi halinde görevliler burada müdahale edecek. Boş kapasitemiz hala var yurtlarda. Her odada bir kişi konaklamaya çalışıyoruz. Biz zaten ilk vatandaşlarımızın karantinaya alınmasından beri kurduğumuz kriz merkezi sürekli çalışıyor."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • suna 4 yıl önce Şikayet Et
    bir hafta önce gelenler evet sağlık taramasından geçtiler fakat 14 gün kuralına uymuyorlar bu üzücü
    Cevapla
  • sssbl 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlar salgin oldugunu bile bile neden umreye gidip hem kendi sagliklarini hem milletin sagliklarini riske ettiler buda gunah deilmi kul hakkina girmiyomu peki ? Ayrica umreden geldiklerinde kendini izole etmeyen bende bisey yoktur mantigiyla orda burda elini kolunu sallaya sallaya gezen hacilarin da inanc ve vijdanlarini sorgulamak lazim , goren goze resmen cop sokmak bunun aDI, bi herkes; su illete care bulunana, kadar yerinde oturmuyoki kacan gocen giren cikan belli deil !
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadan gekene laf söyle edepsiz..
    Cevapla
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    ölmeden önce bi görelim dediler heralde kül hakkını düşünmediler
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sağlık Bakanımızdan razı olsun,çok iyi çalışıyor. Rabbim ulkemizi milletimizi ve tüm dünyayı korusun
    Cevapla
  • Orhan Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Umreden geçen hafta dönenler karantinaya alınmadı ellerini kollarını sallayarak evlerine döndüler. Yakınları ve eş-dost akrabaları da sarmaş dolaş hoşgeldin deyip yakın temasta bulundular. Şimdi onlar aramızda ve aradan bir hafta geçti. Bunlar hastaneye, okula, camiye gidiyorlar. Eğer virüs taşıyorlarsa durum vahimdir. Bir an önce iki hafta öncesinden bu güne kadarki sürede Umreden dönenler ve yurtdışından dönenler, virüs taramasından geçirilip karantinaya alınmalıdır.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    önceden gelen on bin umreci var acaba onlar 14 kuralına uyuyorlarmı hepsinin adresi belli kontrol edimesi lazım ALLAH korusun salgın başlarsa işimiz zor ayrıca sınırdaki mülteciler için ne gibi tedbirler alınıyor merak ediyorum ALLAH hepimizin yardımcısı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR