Koronavirüs çantasında neler olmalı

Koronavirüse karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Uzmanlar olası bir karantina durumunda, ya da evden çıkılmaması durumunda Koronavirüsten korunmak için hijyen çantası hazırlanması tavsiyesinde bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2020 17:44 GÜNCELLEME 16.03.2020 17:44 GÜNCEL
Koronavirüs çantasında neler olmalı
Koronavirüs çantasında neler olmalı

Koronavirüsten korunmak için kamusal alandan, evlere kadar önlemler artırıldı. Uzmanlar olası bir karantina durumunda, ya da evden çıkmama durumunda virüsten korunmak için çanta hazırlanması tavsiyesinde bulunuyor. Eczacı Gökhan Ekmekçi ise çantada buldurulması gerek malzemeleri anlattı.

DEZENFEKTAN, ATEŞ ÖLÇER, TEK KULLANIMLIK PEÇETE…

Ekmekçi, “Öncelikle kişisel hijyenimize dikkat etmemiz lazım. Bu sebeple çantanın içerisinde bir el dezenfektanı bulunmalı. Ayrıca kişisel bakılmalarımızı yaptığımız dönemde uzun süreli kullandığımız havlular yerine tek kullanımlık peçete kullanmak daha steril olacaktır. Zaruri ihtiyaç durumunda dışarı çıkmak için maske ve eldiven, yeni bir diş fırçası ve diş macunu bulunmalı. Ayrıca uzun süreli dezenfektan ve kolonya kullanımı deride tahrişe yol açacağı için nemlendirici krem de eklenmeli. Herhangi bir hastalık durumunda bunu rahat atlamak için mineral ve vitamin desteği eklenebilir. Ayrıca boğaz için gargaralar ve ateş ölçer de çantada bulunmalı. Ama en önemlisi uzmanların bu konudaki bilgilendirmelerini takip edip buna göre hareket etmek ve doğru ilaç bilgisini de uzmanlardan öğrenmek gerekiyor" dedi.

 

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Fatih2 4 yıl önce Şikayet Et
    1 ay öncesine kadar büyük istanbul depremi konuşuluyordu şimdi corona. Ne kadar acizsin ey insan. ölüm geldiyse kaçamazsın
    Cevapla
  • atayurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Duyarlı vatandaş, ölelim demiyor kimse. Nasılsa bir gün öleceğiz. Öteki dünyaya ne kadar hazırsın diyorlar. Heybende ne var ne kadar iyilik, ibadet ve sevap var. Mücadelen ne için.!!
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    ölmek kolay, mesele ölmek değil, ölüme hazır olmak. atalarmız olayı çok güzel özetlemiş "korkunun ecele faydası yok" öyleyse ölüme hazır olmalı insan. ancak o zaman huzurla yaşar bu dünyada.
    Cevapla
  • Duyarlı vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Öl o zaman neyi bekliyon
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    O uzmanlar kendilerine saklasın önerilerini, boş boş konuşuyorlar. Virüsle ilgili bizler kadar bilgileri var, şükür bizimde aklımız var. Aklımızla oynamayı bıraksınlar, insanları tedirgin etmekten başka bir şey yapmıyorlar
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Maske işine DEVLET bir el atmalı gerekirse vatandaşına çok ucuza yada Bedava vermeli Fırsatçı KANSIZLARA Milleti peşkeş çekmemeli çekerse de yazıklar olsun yani... 1 günlük maske el kadar 25 kuruşluk bez parçası 5 ila 10 TL arası 1 kişi için aylık 300.TL bir evde 5 kişi varsa 1.500.TL eee para nerde ???
    Cevapla
  • Szja 4 yıl önce Şikayet Et
    Resimdeki valfli maske olmaz, yanlış. Valfli olmayacak maske
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR