Cemaatle namaza ara verildi, vatandaşlar namazlarını evde kıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, "Cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir" açıklamasının ardından vatandaşlar namazlarını evlerinde kılmayı tercih etti.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2020 19:34 GÜNCELLEME 16.03.2020 19:36 GÜNCEL
Cemaatle namaza ara verildi, vatandaşlar namazlarını evde kıldı
Cemaatle namaza ara verildi, vatandaşlar namazlarını evde kıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs önlemleri ile ilgili bugün yaptığı açıklamada, “Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir” dedi.

Cemaatle namaz kılmaya ara verilmesinin ardından İstanbul’daki camilere gelenlerin sayısı azaldı. Vatandaşların camilerde namazı bireysel olarak kıldıkları görüldü. İnsanlar, karara uyarak namazı evlerinde kılmayı tercih ettiklerini söyledi.

 

 

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Belediye şehiriçi otobüsler ve şehirlerarası otobüsler de 40 kişi dolup saatlerce seyahat ediyor. koca camide 10 dk durmak yasak. Kabul etmiyorum.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    İçim acıyor, cami yok, cuma yok, bundan daha büyük felaket mi var.
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru bir karar
    Cevapla
  • hakkan 4 yıl önce Şikayet Et
    gayet normal ve yerinde bir karar olmuş. insan sağlığı herşeyden önemlidir ne yani millet camide kılsın virüs yayılsın millet ölsün mü? ölenler hiç namaz kılamayacak ya ayrıca ölenlerin çoluğu çocuğu ne olucak kimileri kıyamet alameti filan demiş kesinlikle alakası yok
    Cevapla
  • olasılık 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek binaların inşa edilmesi ve mesafelerin kısalması da kıyamet alametlerindendir. Kıyametle doğrudan arasında bir anlam kuramasak da elbet Allah'ın bildiği ve bizim bilemediğimiz hikmetler vardır. Kıyamet alametleri, kıyamet günü yaklaştıkça mutlak olarak yaşanacak olayların listesidir. Sağlık koşullarına göre yüce dinimiz bir takım kolaylıklar ve imkânlar sunuyor. İnsanların bu olayları önceden tahmin edip önlem alabilmeleri mümkün değildir. Ama Allah geleceği biliyor ve kuralları ona göre belirlemiş.
    Cevapla
  • dikkat 4 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle şehirlerarası otobüsler çok riskli. Camilerdeki bir kaç saf cemaatin durumuna göre alınan bu karar ne kadar ehemmiyetli bulunduysa şehirler arası otobüs seferleri hemen iptal edilmeli. Herkes şehrinde otursun bir zahmet. Biz camiye gidemiyorsak herkes elini taşın altına koysun. Yetkili ulaştırma bakannlığı acil karar almalı. Evden çıkılmasın deniyorsa, şehirden şehire gidip yayılmayı artırmak ne kadar doğru? Ortalama 4 saatte bir mola veren şehirlerarası otobüslerde 60 kişi yolculuk yapıyor. Mola yerlerinde diğer otobüs yolcularıyla kapalı mekanlarda yakın tema var. Camilere gözü takılanların dikkatini çekiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR