Son dakika: Hastaneler için koronavirüs kararı! 72 saat boyunca...

Son dakika haberi: Ülke genelindeki tüm hastanelerin afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmalarını ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamayı amaçlayan Hastane Acil Durum Planları (HAP) yönetmeliği yenilendi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2020 09:26 GÜNCELLEME 18.03.2020 10:02 GÜNCEL
Son dakika: Hastaneler için koronavirüs kararı! 72 saat boyunca...
Son dakika: Hastaneler için koronavirüs kararı! 72 saat boyunca...

Son dakika haberi:Ülke genelindeki tüm hastanelerin afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmalarını ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamayı amaçlayan Hastane Acil Durum Planları (HAP) yönetmeliği yenilendi.

 

ACİL DURUM KARARI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Sağlık Bakanlığı yönetmeliği üniversiteler, belediyeler, özel hukuk tüzel kişileri ve gerçek kişilere ait yataklı tedavi hizmeti sunan tüm hastaneleri kapsıyor.

 

Yönetmeliğe göre, afet ve acil durum çalışmaları, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülecek. HAP uygulanırken gerekmesi halinde afet ve acil durumlarda koordinasyon İl Sağlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi üzerinden gerçekleştirilecek.

Hastanelerin farklı kampüslerde yer alan ek binaları söz konusu olduğunda her bir bina için ayrı HAP hazırlanacak. Hastaneler; yatak kapasitelerine göre en az 1 ile 10 arasında afet timi oluşturma ve bu timlere gerekli eğitimi aldırmakla yükümlü olacaklar.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Kayı Boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    CANIM TÜRKİYEM: Bir tarafta 60 yaş üstü nüfusunu gözden çıkaran İngiltere, Hollanda, İtalya ve Avrupa diğer Tarafta o ülkelere bile yardım yapabileceğini teklif eden Türkiye.. Bir tarafta sigortan yok ise öl diyen ileri batı ülkeleri diğer tarafta 65 yaş üstü kişilerin evlerine bedava kolonya ve koruyucu maske dağıtan canım Türkiyem. Seninle gurur duyuyorum sevgili ülkem. Seninle gurur duyuyorum sevgili Cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • 21 GÜN 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu salgını durdursak bile daha sonra yurt dışından yine gelmesine engel olamayız.(Şimdi olamadığımız gibi) Bu salgını durdurmanın tek yolu bütün dünyada aynı anda 21 GÜN sokağa çıkma yasağı uygulamaktan geçer. Bu virüs salgının en kısa süre, en az ölüm, en az ekonomik zararla atlatmanın tek yolu bu.
    Cevapla
  • Hande 4 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu nerde sesi soluğu çıkmıyor yoksa virüs mü kaptı
    Cevapla
  • Abcde 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    tek çare sokağa çıkma yasağı 20 gün yeter çin bu sayede kontrol altına aldı iyi başlamıştık iyi bitirelim sonumuz ALLAH korusun italyaya benzer
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşi doktor bir insan olarak tüm Sağlık ordumuza doktordan hemşire hizmetliye kadar herkese Allah güç kuvvet versin.Çok ulvi çok kutsal bir görev yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR