Evde emekli maaşı başvurusu nasıl yapılır? Ziraat Bankası, HalkBank, Vakıfbank...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Coronavirüs kapsamında alınan önlemlerde emeklilere bankalara gitmeden evde emekli maaşlarını alabileceklerini açıkladı. Peki evde emekli maaşı nasıl alınır?

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2020 15:12 GÜNCELLEME 19.03.2020 15:12 GÜNCEL
Evde emekli maaşı başvurusu nasıl yapılır? Ziraat Bankası, HalkBank, Vakıfbank...
Evde emekli maaşı başvurusu nasıl yapılır? Ziraat Bankası, HalkBank, Vakıfbank...

Corona Virüs tedbirleri kapsamında emeklilere evden emekli maaşı alabilme kolaylığı geliyor. Virüsün etkilerini en aza indirmek için Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar yoğun bir şekilde çalışıyor. Kalabalık ortamlarda bulunmamak için isteyen emekliler maaşlarını artık evlerinden alabilecek. Bu açıklamanın yapılmasının ardından bazı özel sektör bankaları da toplantı yapmaya başladı. Buna göre, bir çok özel sektör bankalarının da kamu bankalarının uygulayacağı bu sistemi uygulamaya başlaması bekleniyor. Duyuru yapan bankaları takip ederek sizler için hangi bankaların maaşları eve getirdiğini açıklayacağız.Peki Vakıflar Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankası evde emekli maaşı ödemesi başvurusu nasıl yapılacak? İşte detaylar...

 

KİMLER EVDE EMEKLİ MAAŞI ALABİLİR?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada  ‘’insanlarımıza hep birlikte yardımcı olarak, süreci suhuletle geçirmelerini temin etmeliyiz. Kamu bankalarımız 76 yaş üzeri emeklilerimizin maaş ödemelerini isterlerse evlerinde yapacaklar." ifadelerine yer verildi.

 

EVDE EMEKLİ MAAŞI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

76 yaş ve üzeri olanlar ve maaşlarını kamu bankalarından alanlar emekli maaşlarını evlerinde alabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilerin talep etmesi durumunda maaşlarının evde ödeneceğini açıklarken, bazı bankaların da 'eve teslim maaş' hizmeti bulunuyor. SGK, emeklilere talepleri halinde evde ödeme yapıyor. Bunun için SGK'ya 'konutta maaş almak istiyorum' şeklinde başvuruda bulunmak yeterli oluyor.

SGK ile PTT arasında bu konuda imzalanmış bir protokol bulunuyor. Talep edene aylıkları PTT işyerleri aracılığıyla konutlarında ödeniyor. SGK'ya verilen dilekçe ile bu imkandan yararlanılabiliyor. Ancak bunun için de SGK'ya gitmek zorunluluğu yok. Emekliler e-Devlet'ten evde maaş başvurusunda bulunabiliyor. Bazı bankaların da eve teslim maaş uygulamaları bulunuyor. Emekliler, bankalarına taleplerini ileterek maaşlarını kapıdan teslim alabiliyor.

Türkiye Bankalar Birliği'nden alınan bilgilere göre; emekliler promosyon işlemlerini banka şubelerine gitmek yerine internet bankacılığı, mobil bankacılık, çağrı merkezleri, ATM ve SMS kanallarından 7 gün 24 saat esasına göre yapabilecek. Öte yandan ATM'den günlük para çekme limiti artırıldı. Bankaların dijital kanallarının kullanılması yönünde uyarılar yapıldı. Diğer banka ATM'lerinin kullanımından alınan ücretler kaldırıldı.

YAŞLILARA VERGİ ÇÖZÜMÜ

Gelir İdaresi Başkanlığı, oluşabilecek sağlık risklerini önlemek amacıyla elektronik ortamda yapılabilen vergisel tüm iş ve işlemlerin bu yöntemle yerine getirilmesi önerisinde bulundu.

Kira geliri elde eden 60 yaşını doldurmuş mükellefler ile engelli ve hasta mükelleflere evde hizmet verileceği de duyuruldu. Bunun için ALO 189'u aramak gerekiyor.

YORUMLAR 1
  • sami 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize güç kuvvet versin elinden geleni yapıyor Başkanımızın ömrü uzun olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR