Mehmed Zahid Kotku Hazretleri'nin Perşembe günü duası

Her gün okunacak dualarda bugün Mehmed Zahid Kotku Hazretleri'nin Evrad-ı Şerifi'nden Perşembe günü duasını dinleyebilir ve okuyabilirsiniz...

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2020 10:59 GÜNCELLEME 26.03.2020 10:59 GÜNCEL
Mehmed Zahid Kotku Hazretleri'nin Perşembe günü duası
Mehmed Zahid Kotku Hazretleri'nin Perşembe günü duası

İşte Mehmed Zahid Kotku Hazretleri'nin Evrad-ı Şerifi'nden Perşembe günü duası;

 

 

Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla. Allah’ım! Rabbimiz, bütün hamdler sanadır. Mülk senindir. Hayrın hepsi senin elindedir. Bütün işler açığıyla gizlisiyle sonunda sana döner. Zira işlerin dönüş noktası sensin. Görünen ve görünmeyen âlemin sahibi (Allah’ı) tesbih ederim. İzzet ve kuvvet sahibi (Allah’ı) tesbih ederim. Ölmeyen, diri olan (Allah’ı) tesbih ederim. Melik ve güzel huylu olan (Allah’ı) tesbih ederim. Bir ve büyük olan (Allah’ı) tesbih ederim. Yaratıcıların en güzeli olan Allah çok yücedir. Allah’ım! İmandan sonra küfre düşmekten, Hidayetten sonra sapıklığa düşmekten, Şereflendikten sonra hor görülmekten, İzzet bulduktan sonra zillete düşmekten, İslâmı kabullendikten sonra ihtilafa düşmekten sana sığınırım. Allah’ım! Sen ilksin senden önce hiçbir şey yoktur. 

Sen sonsun senden sonra hiçbir şey yoktur. Sen âyetlerinle bilinensin senin üstünde hiçbir şey yoktur. Sen zatınla gizlisin senden ötede hiçbir şey yoktur. Sen kullarının üzerinde mutlak güç sahibisin. Sen mahlûkat yok olduktan sonra yine baki olacaksın. Sen aziz ve hikmet sahibisin. Seni tesbih ederim. Sen zalimlerin iftiralarından çok uzak ve yücesin. Sayısız hamd Allah’a aittir. Ey merhametlilerin en merhametlisi (bize) rahmet eyle. Güç ve kuvvet büyük ve yüce olan Allah’a aittir. Allah’ın rahmeti efendimiz Muhammed (s.a.v.)’in, ailesinin, güzel ve temiz arkadaşlarının hepsinin üzerine olsun. Nefsimi, ailemi ve malımı (korumak için) “bismillah”. Allah’ım! Hakkımdaki hükmüne beni razı eyle. Beni yaşattığın müddetçe bana afiyet ver ki; ertelediğin şeyin çabucak verilmesini, erken verdiğinin de ertelenmesini istemeyeyim. Ey Allah’ım, Kerim olan zatın ve yüce olan emrin hürmetine beni ateşten, küfürden ve fakirlikten korumanı diliyorum. 

 

 

...PERŞEMBE GÜNÜ DUASINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ... 

 

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • hakan gardas 4 yıl önce Şikayet Et
    Cuma da dua saati cumayi kilmakla beraber güzel olur. Korona bahanesiyle milyonlarca müslümanlari cuma namazindan uzaklastirdilar. Bunu diyanet baska türlü yapabilirdi. Mesela camide maske takma zorunlu kilabilirdi birde insan sayisinda kisitlama getirebilirdi.
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    "Yaratıcıların en güzeli olan Allah çok yücedir" Yazım hatası var sanırım. Yaradan tektir.
    Cevapla
  • Safa 4 yıl önce Şikayet Et
    Cuma günü yapsak kabul olmaz mı? Yahu güne ait dua olmaz. Bu işleri bırakın ayıptır.
    Cevapla
  • muttalip 4 yıl önce Şikayet Et
    sen cuma günü yap.istersen çarşamba veya pazarteside yapabilirsin.ama cuma gününün bir anlamı ve ayrıcalığı var.ama Allah dua edin icabet edeyim diyor.zaman vermiyor.
    Cevapla
  • zabit 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin bir cümle bütün ummeti muhammedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR