Türkiye'de son dakika koronavirüs alarmı! 81 ilde önlemler arttırıldı

Son dakika haberi: Türkiye'de koronavirüs vakalarının sayısı 359'a yükselmesinin ardından yurt içinde önlemler arttırılmaya başlandı. 81 ilde bulunan kamu ve özel kuruluşlar alarm durumuna geçerken vatandaşlar da sokağa çıkmama konusunda tedbiri elden bırakmadı. Dünyayı saran koronavirüs tehlikesine karşı Türkiye'deki bir çok kurum kepenkleri indirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2020 13:27 GÜNCELLEME 24.03.2020 13:06 GÜNCEL
Türkiye'de son dakika koronavirüs alarmı! 81 ilde önlemler arttırıldı
Türkiye'de son dakika koronavirüs alarmı! 81 ilde önlemler arttırıldı

Son dakika haberi: Koronavirüs vakalarının gün be gün artması üzerine Türkiye işi sıkı tutmak için önlemlerini almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar sokağa çıkmazken özel ve kamu kurum ve kuruluşları ise önlem amaçlı çalışanlarına evden çalışma izni verdi. Şirkette çalışmaya devam edenler için ise ateş ölçümü gibi tedbirlerin alındığı haberleri geldi. 

BALIKESİR'DE AVM'LER KAPATILDI

Balıkesir'de il merkezinde bulunan alışveriş merkezleri korona virüs pandemisi nedeniyle faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı aldı.

ADLİYEDE ATEŞÖLÇER ÖNLEMİ

Bakırköy Adalet Sarayı’nda Korona virüs ile mücadele kapsamında vatandaşların ateş ölçer ile kontrolleri yapılıyor.

Çin'de ortaya çıkıp kısa sürede dünyaya yayılan ve Türkiye'de de görülen Korona virüse yönelik alınan önlemler kapsamında Bakırköy Adliyesinde vatandaşlar ateş ölçer ile kontrol edilip adliyeye alınıyor.

KAMU KURUMLARINDA KORONAVİRÜS ÖNLEMİ

Bayburt Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında kamu alanları başta olmak üzere kentin dört bir yanında dezenfekte ve hijyen çalışmalarını sürdürüyor.
Bayburt Belediyesi ekipleri, korona virüs salgınına karşı vatandaşların sağlığını korumak için okul, cami ve Aile Sağlığı Merkezlerinin yanı sıra çeşitli kamu kuruluşunda dezenfekte çalışması yaptı.Son dakika haberi - Türkiye geneli kamu kurumlarında koronavirüs tedbirleri kapsamında dezenfekte yapıldı.

 

TAKSİLER İÇİN DEZENFEKTE ÖNLEMİ

Korona virüs salgınının ülkemizde görülmesinin ardından Tekirdağ'daki taksilerde ve taksi duraklarında dezenfekte çalışması başlatıldı.Son dakika haberi - Koronavirüse karşı mücadele ticari taksilerde de devam ediyor

OTO VE HAYVAN PAZARLARINDA FAALİYETLER DURDURULDU

Elazığ Valiliği, korona virüsü tedbirleri kapsamında oto ve hayvan pazarlarının faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durdurulduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada," Korona virüsü salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun 2020/08 sayılı kararıyla ilimiz genelinde vatandaşlarımızın toplu olarak bulundukları oto pazarı ve hayvan pazarının faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştur" denildi.

Koronavirüs hastası paylaştı! Ciğerlerimde cam varmış gibi...

AT YARIŞLARI ERTELENDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli corona virüs sonrası Türkiye'nin gıda stoğu ile ilgili, "Hazırlıklıyız, Gıda stokları yeterli. Et, balık, tavuk, yumurta stoklarımız yeterli" dedi. Pakdemirli çiftçiye destek ödemelerinin de bugün hesaplara yatacağını bildirdi. Pakdemirli öte yandan at yarışlarının da ertelendiğini açıkladı.

SABUN VE ÇAMAŞIR SUYU DAĞITTILAR

Kilis Belediyesi ekipleri, kentteki tüm evleri dolaşarak, sabun ve çamaşır suyu dağıttı. Koronavirüse karşı uyarı da yapılarak, zorunlu olmadıkça halktan dışarı çıkmamaları ve kişisel önlemlerini almaları istendi. Kent sakinleri de uygulama için belediye ekiplerine teşekkür etti.

OTOGARLARDA DA TEMİZLİK

Erzurum Otogarı’nda korona virüsüne karşı dezenfekte işlemi yapıldı.
Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Erzurum Otogarı ve çevresinde dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı. Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler otogarda bulunan firma yazıhanelerine, ortak kullanım alanlarına ve şehirlerarası ulaşımda kullanılan otobüslere titizlikle ilaçlama yaparak şehir çapında çalışmalarına devam etti.Son dakika- Yoğunluğun en çok olduğu yerlerden olan otogarlarda da koronavirüs önlemleri alınıyor

ECZANE'DE NAYLON ÖNLEMİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir eczacı, korona virüs (covid-19) salgını nedeniyle şeffaf naylon gererek çalışanların müşteri ile temasını önledi.

BELEDİYE BANKLARI KALDIRDI GÜVENLİK ŞERİDİ ÇEKTİ

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde vatandaşlar korona virüs tedbirlerini dinlemeyip banklarda oturmaya devam edince belediye ekipleri bankları kaldırdı ve oturma alanlarını güvenlik şeridiyle kapattı.

Kızıltepe'de korona virüs tedbirlerine aldırış etmeden Cumhuriyet Meydanında toplu halde oturan vatandaşlar belediyeyi harekete geçirdi. Sabah saatlerinde meydana gelen zabıta ekipleri bankları söktü. Sökülen banklar ekipler tarafından römorklarla alandan götürüldü. Ayrıca meydan oturma alanlarına güvenlik şeridi çekildi. Güvenlik şeridi üzerine “sağlığınız için lütfen oturmayınız” uyarısı asıldı.

2 AY KİRA ALMAYACAKLAR

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesindekorona virüs salgını nedeniyle kapatılan belediyeye ait olan iş yerlerindeki kiracılardan 2 ay kira ücreti alınmayacağı duyuruldu.
Oğuzeli Belediyesi, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge gereğince Korona Virüs salgını önlemleri kapsamında kapatılma kararı alınan belediyeye ait olan iş yerlerindeki kiracılardan 2 ay boyunca kira ücreti alınmayacağını duyurdu.

PAZARDA KORONAVİRÜS ÖNLEMİ

Pazarcı esnafına eldiven ve maske dağıtarak bilgilendirdiklerini söyleyen Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, “Biz Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler odası olarak pazarlarımızda hijyene çok önem vermekteyiz. Korona virüs çıktığından beri biz pazar yerlerimizdeki denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu hafta itibari ile komple eldiven dağıttık, maske dağıttık pazar yerlerimizde ve esnaflarımızı bilinçlendirdik. Şu anda pazarcı esnafımız pazar yerlerinde eldivensiz satış yapmamakta, hepsinde eldiven takılıdır. Hem sağlığı hem de müşteri sağlığı açısından. Birçok kısmı da maske takmaktadır. Bu konuyla ilgili çok dikkatli olmamız gerekir” dedi.

HASTANE MASKE TALEP ETTİ GÖNÜLLÜLER DİKMEYE BAŞLADI

Mersin'in Erdemli ilçesinde gönüllü usta öğreticiler, Erdemli Devlet Hastanesinin talebi üzerine günde 5 bin adet üretim hedefiyle 'maske' dikimine başladı.

NİKAH TÖRENİNDE KORONAVİRÜS ÖNLEMİ

Bursa'da, Arife Abik ile Salih Ekin çiftinin nikah töreni, koronavirüs tedbirleri kapsamında, davetli olmadan, maske takılarak, yapıldı. Gelin ve damat nikah salonuna girmeden önce ellerini dezenfektanla temizledi.

CAMİLERDE KORONAVİRÜS ÖNLEMİ

Erzurum'da koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde cuma namazı kılınmadı. Merkezi sistemle okunan ezan sonrası vatandaşlar, evde namaz kılmaları konusunda uyarıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde cemaatle namaz kılınmasına ara verilmesi karanının ardından Erzurum'daki camilerin kapılarına yazılar asıldı. Cuma namazı için camilere giden vatandaşlar, 'Salgın hastalığın riski sona erinceye kadar cemaatle vakit namazları ve cuma namazı kılınmayacaktır. Lütfen namazlarınızı evinizde kılınız' yazısıyla karşılaşınca, tekrar evlerine döndü. Merkezi sistemden ezan okuyan müezzin, vatandaşları evlerde namaz kılmaya çağırarak, dua etmelerini istedi. 

YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • İsmail K 4 yıl önce Şikayet Et
    Halkımızın kullandığı ve tek kullanımlık olan maske ve eldivenler için belediyeler tıbbi atık toplama yerleri oluşturmalı ve etrafa veya evsel atıklara karıştırılmadan maske ve eldivenler ayrı toplanmalıdır.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemdeki herkese maske takma zorunlulugu olmali bilmeden hasta olanlar yaymaz ve toplu ulasim araclarina binerken herkesin eline dezenfekte yapilmali bence.
    Cevapla
  • Fuat 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan İlaç kartelinin finase ettiği DSÖ, ülkelerin sağlık sistemleri verimlilikleri listesinde ilk iki sıraya Fransa ve İtalyayı yerleştirmiş. Hali hazırda bu iki ülkeninde sağlık sistemleri iflas etmiş ölümlü vaka sayısı binlere çıkmış durumda. Gerek yoğun bakım yatak sayısı gerekse Korona mücadelesi bakımından örnek Ülke Türkiyeyi ise 70. Sıraya koymuş. Aynen derecelendirme kuruluşları gibi bu örgütte bizi şaşırtmadı.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    kimsenin umrunda deģil korona. millet önemsemiyor
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    yorum lara bakildiginda halk in umursamdigi da gayet acik ve net ama yarin ITALYA gibi oldugunda da kimse devlet is yapmiyor erodgan önemsemiyor akp hic bir adim atmiyor demesin zira APATL toplum a ne akp ne bir baska parti cözüm care olmaz uyarilari önemsemeyen IT lere daha beter olsun lar dmek düser lakin salgini yayacak faktörler olmasi hasebiyle de o ahlaksiz lara siddet ceza hatta gerekirse 3-5 gün nezaret hapsi vs ler uygulanmali halk miz baska dilden anlamiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR