Ev kiraları ertelendi mi? 4 ay kira ödemeyenler tahliye edilmeyecek!

Corona virüs sebebiyle kira ödemelerine ilişkin bir karar torba yasa tasarısına alındı. Buna göre 4 ay boyunca işyeri kirasını ödeyemeyenler hukuken tahliye edilemeyecek. Peki ev kiraları da ertelenecek mi?

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2020 15:37 GÜNCELLEME 25.03.2020 15:37 GÜNCEL
Ev kiraları ertelendi mi? 4 ay kira ödemeyenler tahliye edilmeyecek!
Ev kiraları ertelendi mi? 4 ay kira ödemeyenler tahliye edilmeyecek!

Corona virüs salgını nedeniyle 20 maddelik ekonomi destek paketi açıklandı. Paketin önemli maddelerinden birine göre; 1 Mart - 30 Haziran tarihleri arasında işyeri kirasının ödenmemesi tahliye nedeni sayılmayacak. İşyeri için alınan bu karar sonrası corona virüs sonrası ekonomik olarak sıkıntıya düşenlerin ödemekle yükümlü oldukları konut kiraları için de uygulanıp uygulanmayacağı merak edilmeye başlandı. Peki bu düzenlemeye göre kira ödemeleri ne zamana kadar ertelendi? Ev (konut) kirası ödemelerinde erteleme var mı?

 

4 AY KİRA ÖDENMEMESİ TAHLİYE SEBEBİ OLMAYACAK

Corona Virüs salgını sürecinde ekonomiye olumsuz yansımaların önlenmesi için açıklanan tedbirlerin yasalaştırılması için hazırlıklarını tamamladı. 4 ay işyeri kirasının ödenmemesi tahliye sebebi oluşturmayacak.

 

KONUT KİRA ÖDEMELERİ DE ERTELENDİ Mİ?

Corona virüsü salgınına karşı ekonomik alanda alınan tedbirleri içeren Torba Yasa kabul edildi. Torba Yasa'nın içeriğinde yer alan maddelerden en dikkat çekeni, kira ödemelerine getirilen düzenleme oldu. 1 Mart 2020 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek iş yeri kredi ödemelerine ilişkin Torba Yasa'da yer alan madde şu şekilde:

1 Mart 2020'den 30 Haziran 2020'ye kadar işleyecek iş yeri kira bedelinin ödenememesi, kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi oluşturmayacak, söz konusu bu hüküm 1 Mart 2020'den itibaren uygulanacak. Torba Yasa'da konut kredilerine ilişkin bir madde yer almıyor.

Ekonomi Destek Paketinde Öne Çıkan Maddeler:

- 20 maddelik tedbirler listesinde yer alan birçok düzenleme, Meclis'te görüşülen yasa teklifine eklenecek.

- Karşılıksız çeke 12 taksit imkanı ile mahrumiyet ortadan kalkacak.

- Konaklama vergisi yürürlüğe giriş tarihi kasım ayına ertelenecek.

- Kısa çalışma ödeneğinin kapsamı genişleyecek.

- Telafi çalışma süresini 2 aydan 4 aya çıkaran düzenleme

- Konaklama vergisi yürürlüğe giriş tarihi 1 Kasım 2020'ye ertelenecek

- En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak

- Karşılıksız çek bedelinin onda biri peşin kalan kısmı 12 taksitte ödeyerek mahkumiyetten kurtulacak

- Sicil affı da torba tasarıya eklenecek.

YORUMLAR 1
  • Adil bakıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim derdim benim kiracım 4 yıldır bırakın zammı son yedi aydır kiramı ve 11 ay aidatını ödemiyor beni mahkeme kararıyla çıkar deyip orada öğlece oturuyor zaten kızımı n evlilik borçları dururken birde avukat ve mahkeme masrafı derkenen içra kararı için gün beklerken korosuna nedeniyle süreç uzuyor kiracım 2019 da bir berber dükkan acmış şimdi oda kapalı dairem ad mevlana mah çelebi mehmet cad no 13 yaraşan eserkent sit Da bil D13 esenyurt aile vesosyal bakanlığını aradım belki durumları kötüdür diye bizim işimiz deyil deyip beni beylikdüzü belediyesi ne yönelttiler anlarada ulaşamıyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR