Bakan Koca iyileşen vaka sayısını açıkladı

Son Dakika Haberi; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi. Bakan Koca Türkiye’de iyileşen vaka sayısını 26 olarak açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2020 19:45 GÜNCELLEME 25.03.2020 21:06 GÜNCEL
Bakan Koca iyileşen vaka sayısını açıkladı
Bakan Koca iyileşen vaka sayısını açıkladı

Son Dakika Haberi; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

 

"BU İNSAN SAĞLIĞININ YENİ VE SIRRI TAM OLARAK ÇÖZÜLEMEMİŞ DÜŞMANI"

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüse ilişkin "Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı." dedi.

 

Bakan Koca sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek her birimize bağlıdır. Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Başlardaki kendimizi koruma refleksi bizi her şeye rağmen avantajlı kılıyor. Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak dışarıya özlemimiz çok uzun sürmez."

Sağlık Bakanı Koca okullara verilen aranın tatili olarak görünmemesi gerektiğini vurgulayarak, verilen aranın uzatılacağını söyledi.

"KORONAVİRÜS TEDAVİSİ GÖREN 2 HASTAMIZ TABURCU OLDU"

Sağlık Bakanı Koca, "Bir hastamız 65 yaşında, 8 gün yoğun bakımda kaldı, dün taburcu oldu. Bir hastamız 60 yaşında bugün taburcu oldu."  dedi.

Koca, dijital ortamda her gün toplam hasta, test, kaybedilen vaka, yoğun bakımdaki hasta sayıları, iyileşen hasta sayısının güncellenerek paylaşılacağını aktardı.

"83 MİLYONUN TEST YAPTIRMASI GEREKMİYOR"

Sağlık Bakanı Koca, "83 milyonun test yaptırması gerekmiyor, dünyada herkesin test yaptırması diye bir uygulama yok." diye konuştu.

Bakan Koca, Çin'den getirilen ilaçla yoğun bakımdaki 136 hastanın tedavisine başlandığını açıkladı.

"KORSAN ÇALIŞMAK İSTEYEN LABORATUVAR OLURSA BİZE BİLDİRİN"

Sağlık Bakanı Koca, "Hiçbir test ücret karşılığı yapılsın istemiyoruz. Ne bakanlık ne üniversiteler herhangi bir ücret almak durumunda değiller. Bu dönemi istismar etmek ve bu dönemde bir şekilde korsan çalışmak isteyen laboratuvar olursa bize bildirin, gereği yapılır." dedi.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • garipgurabain 4 yıl önce Şikayet Et
    bizde daha dikkatli bireyler olmaliyiz bu sureç devletimiz evde kalın, dediği sürece, sokağa çıkma yasağını sorgulamakta onca yil egitim almiş bireylerin kulak asmayacağı anlamina gelmemeli, Evde kalalım , yayılmasını önleyelim!
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Yar ve Yardımcınız olsun?
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah hepsinde razı olsun
    Cevapla
  • karatay selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    allah razi olsun emegi gecenlerden yaşlılar bizim tarihimizdir yaşlılarımızı dısarda gördugümüzde inciltmeden uyaralım sevgiyle şefkatle uyaralim saygisizlik etmiyelim onlar bizim genel kültürümüz yaşlılarımız olmassa biteriz o yüzden gülümseyin kırmayın
    Cevapla
  • osman BAHADIR 4 yıl önce Şikayet Et
    insallah rabbim muslumanlari guclu kil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR