Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan sözleşmeli öğretmenlerle ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sözleşmeli öğretmenlerle ilgili durumun önümüzdeki hafta netleşeceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2020 19:24 GÜNCELLEME 26.03.2020 19:51 GÜNCEL
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan sözleşmeli öğretmenlerle ilgili açıklama
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan sözleşmeli öğretmenlerle ilgili açıklama

Koronavirüs salgınından dolayı dün alınan kararla evde eğitim 30 Nisan'a kadar uzatıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim sisteminin geleceğiyle ilgili TVNET canlı yayınında soruları yanıtladı. 

 

 

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"LGS takvimindeki gecikmeler ve belirsizlikler her zaman öğrencilerin kaygısını arttırır. Öğrencilerin zor günler geçirdiğini biliyoruz. Bu konu hakkında uyum çalışmalarımız var. Koronavirüsün seyrine bağlı olarak elbette ileride bazı değişiklikler söz konusu olabilir. Ama mevcut durumda LGS sınavında bir erteleme durumu söz konusu değil. Sınavların zamanında yapılmasını önemsiyoruz.

 

 

ATAMAYLA İLGİLİ HABER BEKLESİNLER

Yakın zamanda eğitim takvimi çerçevesinde atama takvimi ile ilgili açıklamalarımız gündeme gelecek merak etmesinler. Şu anda okullar açık olmadığı için bir belirsizlik var. Ve bu belirsizlikten dolayı da okullar kapalıyken bizim öğretmen alımı yapma imkanımız şu anda yok. Ama en geç önümüzdeki hafta bu konu ile ilgili gereken açıklamayı ilgili arkadaşlarımız edinmiş olacaklar. Öğretmen arkadaşlarımız bizden haber beklesinler, çok beklemeyecekler."

YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Shichibukai 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, mevcut sözleşmeli atanmış olan ya da boşta beklemek zorunda kalan öğretmenler için bir güzellik yapın. Bırakın tatile gitmeyi ev geçindirebilmek için hemen her gün güzel bir haberi duyabilmeyi bekleyen öğretici topluluğu var. Öğretmenlik hiç bu kadar ayaklar altına düşmemişti. Sizlerden ricamız bu konuda kendilerine mutlu haberi vermeniz. Saygılar.
    Cevapla
  • Savaşçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Corona virüsünü bulan kişi Abd'li biyolog.Ve tüm dünyayı mahvetti.Buradan eğitimde bilim derslerinin ve eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.Lakin okullarda hala birçok absürt dersler var.Saçma sapan sınav sitemleri var.Artık savaşlar eğitim üzerinden yapılacak.Kim bilime destek verir,kim Fizik,Kimya,Biyoloji bilimine yatırım yaparsa dünyaya yön verecektir.Uzaktan eğitim bizleri sadece köleleştirir diğer ülkelere karşı.
    Cevapla
  • netce 4 yıl önce Şikayet Et
    tamam o zaman uzaktan eğitimi kaldıralım.
    Cevapla
  • Uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadrolu öğretmenler bu süreçte ek derslerini alacaklar bildiğim kadar. okula gitmeden ek ders alıyorlarsa neden ücretli öğretmenler de almasın? Ev geçindiren ücretli öğretmenlerin Allah yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşmeli öğretmen nedir yaa. Öğretmen geçim derdine mi düşecek yoksa öğrenciye eğitim mı verecek? Bu uygulamaya biran önce son verilmelidir.
    Cevapla
  • ..... 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşmeli öğretmenle kadrolu öğretmenin maaşı aynıdır tek farkları atandıkları yerden sözleşmeli oldukları sürece tayin isteyememeleridir. Bu durumla bazı illerdeki öğretmen açığı kapatılmaya çalışılıyor yoksa mali haklar aynıdır. Bana göre de gereksiz birazı sözleşmeli biraz kadrolu onların işini yapan personelin de iş yükünü artırıyor
    Cevapla
  • Muallim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşmeli ögretmenlik ayrı ücretli öğretmenlik apayrı bi şey, kadrolu bildigimiz ögretmenin yerine artik sözlesmeli ögretmen atamasi yapiliyor , ücretli ögretmenlik ise hic bi hakkı bulunmayan girdigi ders kadar ek ders alan ve aylik geliri ortalama 1700tl yi gecmeyen her yıl basinda tekrardan basvurup calisan kişilerdir.
    Cevapla
  • .... 4 yıl önce Şikayet Et
    En azından sadece başvuru yapıyor,fahri öğreticiler gibi hem her sene başında hem de yaz dönemi için mülakat olmuyor ve ayrıca daha da az almıyor:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR