İstanbul'da toplu taşıma sefer sayısı düştü: Vatandaş yoğunluktan şikayetçi

Bütün dünyanın sorunu haline gelen koronavirüs salgını nedeniyle insanların 'sosyal mesafe' kuralına uymaları hayati önem taşıyor. Ancak işlerine gitmek zorunda olan vatandaşlar İstanbul'da düşürülen toplu taşıma seferleri nedeniyle tıklım tıklım otobüs, metro ve metrobüslerle seyahat ediyor. Sosyal medyada bu durumla ilgili paylaşımda bulunan vatandaşlar İBB'den sefer sayılarının artırılmasını talep ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2020 01:57 GÜNCELLEME 27.03.2020 09:10 GÜNCEL
İstanbul'da toplu taşıma sefer sayısı düştü: Vatandaş yoğunluktan şikayetçi
İstanbul'da toplu taşıma sefer sayısı düştü: Vatandaş yoğunluktan şikayetçi

Dünya koronavirüsün pençesinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Türkiye de koronavirüs salgınıyla en çok mücadele eden devletlerden biri olarak hem aldığı kararlar ve yeni kurallarıyla hem de krize karşı ürettiği sloganlarla insanların evlerinde kalmalarını teşvik ediyor. 65 yaş ve üstü ile kronik hastalıkları olanların evden çıkmaması için sokağa çıkma yasağı da getirildi. Şehirlerarası otobüslerde yolcu sayısı yarı yarıya düşürüldü.

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA KRİZİ: SEFER SAYILARI AZALTILDI

Türkiye'nin birçok şehrinde toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğu azaltmak için çeşitli politikalar izleniyor. Örneğin Gaziantep Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarında bir koltuğu boş bırakma kuralı beğeniyle karşılandı.

 

 

Ancak özellikle İstanbul'da yaşanan toplu taşıma krizi vatandaşların hayati riskini artırıyor. Otobüs, metro, metrobüs gibi toplu taşıma araçlarının sefer sayılarının düşürülmesi sonucu duraklarda uzun kuyruklar oluşuyor ve otobüslerde tıklım tıklım bir kalabalık yaşandı.

''PAYLAŞILAN GÖRÜNTÜLERLE GERÇEKLER ÖRTÜŞMÜYOR''

İETT'nin yapmış olduğu ''koltuğu boş bırak, sosyal mesafeni koru'' paylaşımına tepki gösteren vatandaşlar ''hangisi gerçek?'' sorusunu sordu. Sosyal medya kullanıcıları da 'İETT'nin yaptığı paylaşımlarla gerçekler örtüşmüyor' tepkisini verdi.

İETT'YE TEPKİ GÖSTERDİLER

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, ''Küresel salgında can kaybımız ne yazık ki 75’e hasta sayımız da 3629’a çıktı. Verilere göre salgın Avrupa gibi ülkemizde de artmaya devam ediyor. Doğru sosyal izolasyon için sokağa çıkma konusunda radikal kararlar almalıyız. En kritik günlerde en doğru kararları almak zorundayız.'' paylaşımı altına yorumlarda bulunan vatandaşlar, ''Radikal kararları İETT den alarak başlayabilirsiniz'' yorumunda bulundu.

AVCILAR-SÖĞÜTLÜÇEŞME METROBÜS HATTINDA YOĞUNLUK

Bir vatandaş Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs hattını kullanan bir vatandaş metrobüsün yoğunluğunu göstererek Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımına yorumda bulundu: ''Sayın Başkanım Avcılar Söğütlüçeşme 19.00 metrobüs. Yolcular iç içe ayakta bilginize''

YORUMLAR 108 TÜMÜ
  • mehmetçik 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşey güzel olacak istanbullu gardaşlar.. inatla seçip başa çıkardınız. Allah bu adama oy verenleri daha beter etsin..
    Cevapla
  • Alihaydar 4 yıl önce Şikayet Et
    orda hastalananlara diycekki ekremcik biz sokağa çıkma yasaği istedik vermediler akp yüzünden oldu her sey
    Cevapla
  • Aslan baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş neden şikayetçi değilki.. İyide olsa kötü de olsa yaranamazsın
    Cevapla
  • İnsan 4 yıl önce Şikayet Et
    ilk seçimde gidici tatilci abbas
    Cevapla
  • ihsan insan 4 yıl önce Şikayet Et
    amaçları salgını artırıp hükümeti zor durumda bırakmak olabilir mi taktirlerinize sunuyorum.... CHP li Ekrem kucaklıyor........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR