Bakanlık açıkladı: Vaka ve can kaybı sayısı

Son 24 saatte 3 bin 13 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 76 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka 23 bin 934'e, can kaybı 501'e ulaştı. Kovid-19 tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı 302 artarak 786'ya yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2020 21:05 GÜNCELLEME 04.04.2020 23:36 GÜNCEL
Bakanlık açıkladı: Vaka ve can kaybı sayısı
Bakanlık açıkladı: Vaka ve can kaybı sayısı

Türkiye'de son 24 saatte 3 bin 13 kişiye Kovid-19 tanısı konulduğu, 76 kişinin hayatını kaybettiği, toplam vakanın 23 bin 934'e, can kaybının 501'e, taburcu edilen hasta sayısının ise 786'ya ulaştığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığın internet sitesinde yer alan "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 19 bin 664 test yapıldı. Bu kapsamda 3 bin 13 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

Son 24 saatte 76 hasta vefat etti, 302 hasta ise iyileşerek taburcu edildi.

Toplam test sayısı 161 bin 380, toplam vaka sayısı 23 bin 934, toplam vefat sayısı 501, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1311, toplam entübe hasta sayısı 909, toplam iyileşen hasta sayısı 786 oldu.

İYİLEŞEN SAYISINDA ÖNEMLİ ARTIŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerini, Twitter hesabından paylaştı.

Koca, paylaşımında, bugüne kadar yapılan 161 bin 380 testin yüzde 12,18'inin son 24 saat içinde gerçekleştiğini vurguladı.

Taburcu edilen hasta sayısına da dikkati çeken Koca, "İyileşen hasta sayımızda önemli artış oldu. Dün toplam 484 olan iyileşen hasta sayımız bugün 786'ya ulaştı. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım." ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 124 TÜMÜ
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugun Islam Cografyasinda hic bir sey olmayacakti. Neden mi ? Cok basit Virus' un once birinin agzindan Kanına girmesi gerekiyor. Muslumanlar Allahin haram kildigi Hayvanlari yemiyor. Dolayisiyle Virus bir Muslumanin agzindan girmiyor. Virus' un cikis noktasindan bahsediyorum.. Virusu kim bulastiriyor ? Allahin haram kildigi Hayvanlari agzina sokan, Virus agizdan insanlarin kanına giriyor, o insanin oksurugunden de insanlara bulasiyor.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin aldığı önlemler çok yerinde bize sadece uymak kalıyor? Biraz daha kendimizi zorlayıp Tedbirlere uyalım! Çünkü sonucunda Huzur var?. EVDE KAL - TEMASDAN KAÇIN - HAYAT EVE SIĞAR.
    Cevapla
  • Fâni dunya 4 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi har şeyin sahibi sensin ancak sana kulluk eder ve yanlış senden yardım isteriz bize emanet ettiğin bu canı bu hastalıkla alacaksan bu dünyadan iman ile göçmeni nasib eyle kabire girince bize yardım eyle .Bu virüsten ülkemizi milletimizi muhafaza eyle hasta olanlara şifa nasip eyle bize hatalarımızdan günahlarımızdan tövbe edip senin yolunda sabit yürümeyi nasib eyle amin.
    Cevapla
  • Muharrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Sensin Yalan!
    Cevapla
  • SEYYAH 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hafta alınan büyükşehirlerle ilgili karar geç alındı. Geçen hafta alınması gerekirdi.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kararlar yerinde? İNSANLAR SORUMSUZ! Sokağa çıkma yasağı alınsa bile bu insanlar yine yasak dinlemez dışarıya fırlar? Baksana İstanbula? İzmir,e?
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam zamanında alındı? Bu Virüs ilk Avrupadan gelenler sayesinde yayıldı? Avrupadan gelen Ünlü veya Sanatcı olabilir ismi açıklanmıyor? Virüsü Karantinadan kaçan 1 kişi tarafından Yayılmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR