Haberler peş peşe geliyor! İşte karantinaya alınan yeni bölgelerimiz

Türkiye'de koronavirüse karşı alınan tedbirler çerçevesinde 30 büyükşehir ve Zonguldak ilimizin giriş çıkışlara kapatılmasının ardından bazı illerimizin belirli bölgelerinden koronavirüs önlemleri kapsamında karantina haberleri gelmeye başladı. İşte farklı illerimizden ilçe ilçe karantinaya alınan bölgeler...

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2020 18:32 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:01 GÜNCEL
Haberler peş peşe geliyor! İşte karantinaya alınan yeni bölgelerimiz
Haberler peş peşe geliyor! İşte karantinaya alınan yeni bölgelerimiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 65 yaş üstü vatandaşlarımıza uygulanan sokağa çıkma yasağının 20 yaş altına da getirildiğini ve de 30 büyükşehir ve akciğer rahatsızlıklarının yüksek düzeyde görüldüğü Zonguldak ilinin giriş çıkışlara kapatıldığını duyurmuştu. 

 

 

Başkan Erdoğan'ın bu açıklamalarından sonra bütün illerimizde vatandaşlarında sağduyulu olmasıyla beraber sokaktaki hareketliliğin daha da azaldığı görüldü.

Alınan tüm bu önlemler kapmasında bazı illlerimizin belirli bölgelerden karantina haberleri gelmeye başladı. 

 

 

ŞANLIURFA'DA 2 MAHALLE İLE 3 EV KARANTİNAYA ALINDI

Şanlıurfa'da, merkez ile kırsal mahallelerde yaşayan 5 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucu 2 mahalle ve 3 ev karantinaya alındı. 

Son dakika - Şanlıurfa'da nereler karantinaya alındı? Şanlıurfa'da karantinaya alınan bölgeler

İl Hıfzısıhha Kurulunca alınan yeni tedbirler Valiliğin internet sitesinden duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, merkez Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinin Yenişehir, İpekyol, Hayatı Harrani ve kırsaldaki Açıkyazı mahalleri ile Siverek ilçesi kırsalında bulunan Şekerli Mahallesi'nde ikamet eden 5 kişinin koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Bu nedenle kırsalda bulunan Açıkyazı ve Şekerli Mahallerinde, kent merkezindeki söz konusu 3 evde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi. Daha önce Suruç ve Eyyübiye ilçelerinde birer mahalle karantinaya alındığı bildirilmişti. 

BİLECİK'TE BİR KÖYDE 15 KİŞİ EV KARANTİNASINA ALINDI

Bilecik’te bir ailede korona virüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından aileyle teması saplanan 15 kişi 14 günlüğüne ev karantinasına alındı.  

Son dakika - Bilecik'te nereler karantinaya alındı? Bilecik'te karantinaya alınan bölgeler

Bilecik merkeze bağlı Aşağıköy’de 4 kişilik aileden anne M.C. İstanbul’da bir yakınlarının yanından döndükten sonra eşi İ.C., korona virüs belirtileri görülmesi üzerine geçtiğimiz Pazartesi günü Bilecik Devlet Hastanesinde gözlem altına alındı. Salı günü de anne M.C. ile çocukları O.C. ve C.C. Bilecik Devlet Hastanesine çağrıldı.

Anne hastanede karantinaya alınırken, çocukları 14 gün evden çıkmamak şartıyla eve gönderildi. İki çocuk da bugün Bilecik Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından evlerinden alınarak, Bilecik Devlet Hastanesinde karantina altına alındı. Ekipler, daha sonra köyde aileyle teması olduğunu tespit ettikleri 15 kişiye imza karşılığında evden çıkmama kararını tebliğ etti. Vatandaşların evde 14 günlük karantinada kalacağı öğrenildi.

AKSARAY'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

İstanbul'da memleketi Aksaray'ın Ortaköy ilçesi Kümbet köyüne gelen ismi açıklanmayan kadın ile onu ziyarete gelen annesin 'Covid-19' testinin pozitif çıkması üzerine, köy karantinaya alındı. 

Son dakika - Aksaray'da nereler karantinaya alındı? Aksaray'da karantinaya alınan bölgeler

İstanbul'dan 10 gün önce annesini ziyarete gelen bir kadınının yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurması üzerine, yapılan 'Covid-19' testi pozitif çıktı. Kadının virüsü annesine de bulaştırdığının tespit edilmesi üzerine anne- kız tedaviye alındı. 

Aksaray Valiliği'nce temasa geçtikleri kişiler göz önüne alınarak 850 nüfusa sahip Kümbet köyü yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı. Jandarma köyün giriş ve çıkışlarını kapattı. Sağlık görevlileri sokağa çıkmasına için verilmeyen mahalle sakinlerini sağlık taramasından geçirip, anne ve kızın temasa geçtikleri kişileri takibe aldı. 

DENİZLİ'DE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Denizli'nin Güney ilçesine bağlı Haylamaz Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. 

Son dakika - Denizli'de nereler karantinaya alındı? Denizli'de karantinaya alınan bölgeler

ORDU'NUN PERŞEMBE İLÇESİNDE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Ramazan Mahallesi, koronavirüs vakaları nedeniyle karantinaya alındı.  

Son dakika - Ordu'da nereler karantinaya alındı? Ordu'da karantinaya alınan bölgeler

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, Perşembe ilçesine bağlı Ramazan Mahallesi’nde, yapılan testler sonucunda koronavirüs vakalarının tespit edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahallenin karantinaya alındığı belirtildi. Mahalle girişi çıkışlara kapatılırken, valilikten yapılan açıklamada, "Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Ordu İli Perşembe İlçesi Ramazan Mahallesi’nde 05.04.2020 tarihinden itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mahalle ile olan giriş çıkışların kapatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Alınan kararlara uymayanlara idari ve adli işlem başlatılacaktır'' denildi. 



Öte yandan 2 Nisan'da Ordu'nun Kabataş ilçesine bağlı Elbeyi Mahallesi Kazancılı Küme Evleri mevkisi de 15 gün karantinaya alınmıştı. 

ERGANİ'DE 1 MEZRA KARANTİNA ALINDI

Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Taştepe mezrası, koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındı.

Ergani Kaymakamlığı'nca yapılan açıklamada İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla Bozyer Mahallesi'ne bağlı Taştepe mezrasının karantinaya alındığı belirtildi. Jandarma ekipleri tarafından giriş çıkışlara kapatılan mezrada, İkinci bir emre kadar istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmaması istendi. 

MUŞ'TA MERKEZ KARAAĞAÇLI BELDESİ DE KARANTİNAYA ALINDI

Muş’un Bulanık ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Demirkapı köyü de, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 14 gün karantina altına alındı.

Son dakika - Muş'ta nereler karantinaya alındı? Muş'ta karantinaya alınan bölgeler

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Muş’ta merkez Yazla, Alagün ile Bulanık ilçesinin Yazbaşı ve Korkut ilçesinin Güneyik köyleri karantinaya alınmıştı. Muş Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bugünden itibaren merkeze bağlı Karaağaçlı beldesinin yanı sıra, Bulanık ilçesindeki Demirkapı köyünün de karantinaya alındığınu duyurdu. 

Valilik yaptığı yazılı açıklamada, “Koronavirüs (Covid 19) pozitif çıkması ve köy içi temasın çok yoğun olduğunun anlaşılması nedeniyle; Bulanık ilçesine bağlı Demirkapı köyü, Muş/Merkez’e bağlı Karaağaçlı Beldesi İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 14 gün karantina altına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi. 

SAMSUN'UN OVACIK MAHALLESİ'NDE KARANTİNA

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Ovacık Mahallesi, 1 Nisan’da karantinaya alındı. Mahalleye giriş çıkışları yasaklayan jandarma ekipleri, kontrollerini sürdürüyor. 

Son dakika - Samsun'da nereler karantinaya alındı? Samsun'da karantinaya alınan bölgeler

Koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Vezirköprü ilçesi Ovacık Mahallesi’nde uygulama sürüyor. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, jandarma ekipleri, kontrollerini sürdürüyor. 71 hanesi bulunan ve 335 kişinin yaşadığı mahalledeki vatandaşların, ihtiyaçları ise Vezirköprü Belediyesi tarafından karşılanıyor. 

NEVŞEHİR'DE ÇAKILLI KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI

Nevşehşir'in Derinkuyu ilçesine bağlı 1200 nüfuslu Çakıllı köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. 

Son dakika - Nevşehir'de nereler karantinaya alındı? Nevşehir'de karantinaya alınan bölgeler

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Derinkuyu İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararı doğrultusunda koranavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla Derinkuyu ilçemize bağlı Çakıllı Köyü bugünden itibaren 14 gün süreyle karantina altına alınmış olup, köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Söz konusu karar gereğince Çakıllı köyümüzde vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir" denildi. 

SİVEREK'TE 2 BİN 500 NÜFUSLU MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Şanlıurfa'nın Siverek  ilçesinde 2 bin 500 nüfuslu Şekerli Mahallesi, bir kişide koronavirüs belirtilerinin tespit edilmesinin ardından karantinaya alındı. 

Son dakika - Şanlıurfa'da nereler karantinaya alındı? Şanlıurfa'da karantinaya alınan bölgeler

Siverek ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Şekerli Mahallesi'nde oturan ismi öğrenilemeyen bir kişi rahatsızlığı nedeniyle sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan kontrolde koronavirüs belirtileri bulunan hasta, ilk müdahale sonrası ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İsmi açıklanmayan hasta burada yapılan Covid 19 testinin pozitip çıkmasıyla tedavi altına alındı. 

Son dakika - Şanlıurfa'da nereler karantinaya alındı? Şanlıurfa'da karantinaya alınan bölgeler

Yaşanan bu gelişmenin ardından Siverek İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla hastanın yaşadığı Şekerli Mahallesi karantinaya alındı. Kararın ardından jandarma ekipleri mahalleyi giriş ve çıkışa kapattı. Barikat oluşturulan ve her türlü girişe yasaklanan mahalle sakinlerine, muhtar aracılığıyla dezenfektan ürünleri ile eldiven ve maske  dağıtıldı. 

BUCAK'TA 1 SOKAK İLE 2 BLOKLU SİTE, KARANTİNAYA ALINDI

Burdur'un Bucak ilçesinde, 1209 Sokak ile 1576 Sokak'taki 2 bloktan oluşan site, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. 

Son dakika - Burdur'da nereler karantinaya alındı? Burdur'da karantinaya alınan bölgeler

Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bucak ilçemizde bir vatandaşımızda Covid-19 vakası tespit edilmesi üzerine ikametinin bulunduğu Yenimahalle 1209 sokağın tamamı ve Fatih Mahallesi 1576 sokakta iki bloktan oluşan bir site, her türlü teması önlemek için tedbir amaçlı olarak İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alınmıştır. Sağlık başta olmak üzere gerekli ihtiyaçlar için tedbir alınmıştır" denildi. 

BİGA'NIN IŞIKELİ KÖYÜ MUHTARI YABANCILARIN GİRİŞ-ÇIKIŞINI YASAKLADI

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Işıkeli köyüne giriş ve çıkışlar, muhtarlık tarafından koronavirüs önlemleri kapsamında yabancılara kapatıldı. Köy sakinleri, kendi karantinalarını uygulamaya başladı. Köylüler, gönüllülük esasına göre köy girişinde nöbet tutuyor.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını gün geçtikçe Türkiye’de de etkisini artırıyor. Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında vatandaşlara yapılan ‘evde kal’ çağrıları sürerken, farklı önlemler alınmaya devam ediyor. Biga ilçesine bağlı Işıkeli Köyü Muhtarı Emin Aktaş, 170 nüfuslu köye koronavirüs salgınının girmesini önlenmek için kendi karantinalarını uygulama kararı aldı. Köy, araçla satış için gelenlere ve yabancılara kapatıldı. Alınan karar köy girişine tabela asılarak duyuruldu. Maske ve eldiven takan köylüler, sosyal mesafe kuralına da dikkat ediyor. 

Son dakika - Çanakkale'de nereler karantinaya alındı? Çanakkale'de karantinaya alınan bölgeler

'YABANCI ARABALARI DURDURUYORUZ'

Köye giriş çıkışları yasaklayan Işıkeli Muhtarı Emin Aktaş, ''Köyümüzün girişinde nöbet tutuyoruz. Yabancı arabaları durduruyoruz. Eğer çok önemli bir işi yoksa geri döndürüyoruz. İşi varsa işini görüyoruz. Bu hastalık bitene kadar bunu böyle devam ettirmek istiyoruz" dedi.

'HAYATIMIZ BÖYLE DEVAM EDİYOR'

Köyde hastalığın yayılmasını önlemek için alınan diğer önlemler hakkında bilgi veren Muhtar Aktaş, ''Bu hastalığı duyunca iki bidon ilaç aldık. Öncelikle camimizi, tuvaletlerimizi, abdesthaneleri bütün köyü ilaçladık. 65 yaş grubuna imamızla beraber sokağa çıkma yasağını uyguladık. Bu şekilde devam ediyoruz. Biga’da da hasta var denildi. Bunun üzerine Sayın Kaymakamımızı aradık. Sayın Kaymakamımızı bir tabela yazsak, bir yasak uygulasak nasıl olur diye sorduk. 'Çok iyi olur. Yaparsanız güzel olur' dedi. Bizde bunun üzerine tabela yaptık. Geldik yerine koyduk. Yasağı uyguluyoruz. Bütün köylü vatandaşımıza imamla beraber ev ev gezerek bir ihtiyaçları var mı, varsa tedarik edelim diye soruyoruz. Kaymakamlık tarafından hem imamımıza hem bana görevlendirme yapıldı. Geceleri yasak diye anons ediyoruz. Köy meydanına gelen yok. Geldiği zaman aradaki mesafeyi 2-3 metre tutuyoruz. Hayatımız böyle devam ediyor'' diye konuştu. 

Son dakika - Çanakkale'de nereler karantinaya alındı? Çanakkale'de karantinaya alınan bölgeler

‘MUHTAR LEVHA KOYARAK KÖYE GİRİŞ ÇIKIŞLARI YASAKLADI’

Köy sakini Ercan Sarı, maske ve eldiven takıp, sosyal mesafeyi korumaya gayret etiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Temizliğe dikkat ediyoruz. Kendimizi koruyoruz. Dışarı pek çıkmıyoruz. Evde kalmaya gayret ediyoruz. Köyümüzün muhtarı da levha koyarak köye giriş çıkışları yasakladı. Bu şekilde kendimizi izole ediyoruz."

Köye yabancıların girmesinin yasaklanmasının yerinde bir uygulama olduğunu kaydeden market işletmecisi Cemil Kısa ise, ''Çok yerinde bir uygulama. Köyümüz için koronavirüse karşı gerekliydi. Bu süreçte marketimiz de çalışıyor. Bütün köylüye hizmet veriyoruz. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum'' dedi. 

KAYNAK : HABER7
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • katibb 3 yıl önce Şikayet Et
    bu iş parça parça olmaz.. kısın kısım acı çekmek yerine bir anda bas ohal i bir aya tertemiz... bu gidişin sonu zaten ohal..
    Cevapla
  • Yazık 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu 2 hafta kapatın heryeri ohal koyun cokmu zor insanlara bulasıyor çalısıyoruz eve gidiyoruz evdekılerede bulasma riski var niye bykadar düsünülmüyor hersey paramı
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    hersey parami derken kardesim ??!! calismak zorunda olanlara her ay maas ode cebinden kimse cikmaz merak etme. yarim cozumle hicbisey cozmez lutfen biraz mantik
    Cevapla
  • Fejdkswhm o t 3 yıl önce Şikayet Et
    2011 Yılında bazı avrupa ülkesinde müslüman kadınların yüzüklerini kapatması yasaklanmıştı 240 euro cezası verdi şimdi ise Allah bi virüs verdi ve bazılarımız yüzlerine maske takar hatda bazilari takmak zorunda peçede yüzü kapatıyordu ama paracezası vardı şimdi maske takiliyor paracezası yok ne ilginç demi
    Cevapla
  • İzmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan alemindede türban veya kapanmak yadak olsaydı rahibeler kapanmazdı, hristiyanlığıda Allah gönderdi ama yobazlar içini boşalttı
    Cevapla
  • Simo 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen yazmasanda olur.. avrupada başörtüsü hiçbir zaman yasaklanmadı. Ama bizde 3-5 yıldır serbest. Müslüman oldugumuz halde. Aslında Allah basta senin gibi cahilleri uyarıyor.!
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC ordumuzu muzaffer eylesin. Emniyet mensubu kardeşlerimizi her türlü beladan korusun. PKK'lı kâfirler bu durumu fırsat olarak kullanamaz inşaallah...
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanımızı tek adam olmakla suçlayanlar bakanlarıyla nasıl koordineli ve istişareli çalıştığını bu salgında daha yakından görmüşlerdir İnşaallah. Bu salgın krizini diğer devlet başkanlarının veya başbakanlarının nasıl yönettiğini/yönetemediğini herkesin televizyonlardan görme fırsatı oldu. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, Başta sayın cumhurbaşkanımıza, ekibine, yöneticilerimize, sağlık çalışanlarına güç kuvvet versin.
    Cevapla
  • ozgur 3 yıl önce Şikayet Et
    zor görür kakdeş bu adamların derdi reisi indirmek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR