Bakan Koca, 'dünyada bir ilk' deyip duyurdu!

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca, dünya bir ilk olduğunu söyleyerek koronavirüs ile ilgili "Toplum Bilimleri Kurulu" adı verilen yeni bir kurul oluşturulduğunu duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.04.2020 19:54 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:02 GÜNCEL
Bakan Koca, 'dünyada bir ilk' deyip duyurdu!
Bakan Koca, 'dünyada bir ilk' deyip duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Toplam Bilimleri Kurulu adı verilen yeni bir kurul oluşturduklarını söyledi.

 

 

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki son 24 saatte gerçekleşen koronavirüs vaka ve ölüm sayısına ilişkin bilgileri paylaşan Bakan Koca, Türkiye'nin salgına karşı dünyada ilk ciddi tedbirleri alan ülkelerden biri olduğunu söyledi. Bu tedbirlerden birinin Bilim Kurulu olduğunu dile getiren Bakan Koca, "Tavsiye kararları ulusal politikalara rehberlik etti. Toplum olarak hastalığa karşı daha iyi organize olabilmemiz için farklı ihtiyaçlar çıktı. Yapılacak yönlendirmelere gerek duyuyoruz. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu adı verdiğimiz bir kurul oluşturduk. Bu kurul bize hayatı kolaylaştıracak kurallar sunacak. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak olan yeni kurulun hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU KİMLERDEN OLUŞACAK?

 

 

Kurulda kimlerin yer alacağı sorusuna da yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sosyolog, psikolog, din psikolojisi, din sosyolojisi, istatistik gibi alanında uzman kişilerden oluşacak. Toplumu ilgilendiren konularla ilgilenecek" dedi.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Mustafa Ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hukumetimize, devletilizi ve Reis daima korusun, aminnn
    Cevapla
  • Fikir. 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Her Türlü salgın hastalıklara karşı mücadele etmek için bence Sağlık Sektörü alanında araştırma ve geliştirme yapan bilim insanlarına ve diğer ilgili bütün sağlık çalışanları ve çalışmalarına yönelik ve onları finansman yönden destekleyecek Bir Sağlık Bankasının açılmasını talep ediyoruz Banka isminin kısacası açılımı ise ( TSB) Türkiye Sağlık Bankası olarak kurulmasını şimdiden ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun.
    Cevapla
  • Levent 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık banka sağlık çalışanlarını destekleyecek maddi olarak öylemi nerde fedakarlık ? Biz sağlıkçıları manevi olarak destekledik çünkü bırakıp gitmeyin diye ,sanki dünyayı kurtardınız sadece işininizi yapın kardeşim . Bak Amerika doktorları alıp denklik veriyor hain olan ,beğenmeyen gitsin...
    Cevapla
  • Ahmet yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    AAllah razı olsun hemserimden gurur duyuyorum sizinle masallah
    Cevapla
  • Lover 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Kurulda okul müdürleri valiler imamlar bir de Nihat hatipoğlu olmalı..
    Cevapla
  • OSMALI TORUNU 3 yıl önce Şikayet Et
    Mevlana Celaleddin-i Rûmî “Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır.” der.
    Cevapla
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende olmalısın
    Cevapla
  • Mccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık sistemi sayesinde olaylara anında müdahale ediliyor.Bir de Cumhurbaşkanımız gerçekten işi ehillerine vermiş.Sağlık Bakanımız mantıklı düşünen ve konuşan herkesten takdir aldı. Derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olan nankörler hariç.Bakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun.Allah ayaklarına taş değdirmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR