Başsavcılıktan 'İmamoğlu'na tehdit' soruşturması hakkında açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na e-posta yoluyla tehditle ilgili şüpheli hakkında 12 gündür işlem yapılmadığına dair haberlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada emniyet müdürlüğüne "acele iş" başlığıyla şüphelinin yakalanması talimatı verildiği, yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2020 15:57 GÜNCELLEME 08.04.2020 15:57 GÜNCEL
Başsavcılıktan 'İmamoğlu'na tehdit' soruşturması hakkında açıklama
Başsavcılıktan 'İmamoğlu'na tehdit' soruşturması hakkında açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na e-postayla yapılan tehdide yönelik "Şüpheli hakkında 12 gündür bir işlem yapılmadı" şeklindeki haberler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca basın açıklaması yapıldı. Açıklamada,  "acele iş" başlığı altında emniyet müdürlüğüne şüphelinin yakalanması talimatı verildiği, yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada, bugün yayınlanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'Senin kanını akıtır sana içiririm! Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm' ifadelerini içeren e- posta ile tehdit eden T.G hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç bulunulduğu ve 'İlgili emniyet birimlerine şikayet edilen şüpheli hakkında 12 gündür bir işlem yapılmadı' haberinin, 'gerçeğe aykırı' olduğu belirtilerek 'açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur' ifadesi kullanıldı. 

 

"ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR"

Açıklamada, "Müştekinin avukatları tarafından 28 Mart 2020 tarihli suç duyurusu aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma defterine kaydedilmiş, 'acele iş' başlığı altında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yazılan 30 Mart 2020 tarihli yazı ile de 'Şüphelinin açık kimlik ve adresinin tespit edilerek yakalanması, şüphelinin cep telefonu, bilgisayar veya sosyal medya kullanımına uygun dijital materyallerine el konulması' talimatı verilmiştir. Şüphelinin yakalanması çalışmaları devam etmektedir" denildi.

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs'a bakın orda tatilde olabilir ( rum kesimine.)
    Cevapla
  • GÖRELE... 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapmaya değmez
    Cevapla
  • Ottomans 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz o sahisi biraz zor yakalarsiniz.
    Cevapla
  • Fikret Hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    O tehdit mesajını atan da, attıran da onlardan ki İmamoğlu mağduru oynayabilsin, sonra da bak bana yapılınca bulamıyorsunuz diyebilsin. Büyük ihtimal Pensilvanyalı abileri yurtdışından atmıştır ki, yakalanması zor. Böyle olunca dediğim gibi "bak ben tehdit ediliyorum ama emniyet güçleri beni tehdit edeni yakalamıyor" diyecek pensilvanyalı imamınoğlu.
    Cevapla
  • Aliihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    mağdur edebiyatı yapmak için kullana bileceği bir durum ama yapan kişinin bağlantısı nereye çıkacak bakalım
    Cevapla
  • Yüksel 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP deyince aklıma yalan, iftira, kavga din düşmanlığı ve millet düşmanlığı geliyor... Bu nedenle ne deseler kale almıyorum....
    Cevapla
  • Ibrahom 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp ye cikar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR