Cumhuriyet gazetesinin 'Bafra Cezaevi'nde koronavirüs' haberine yalanlama

Samsun'un Bafra Cezaevi'nde hükümlü bulunan 70 yaşındaki Mehmet Yeter'in koronavirüsten dolayı hayatını kaybettiğine ilişkin haber, Bafta Cumhuriyet Başsavcılığınca yalanlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2020 22:22 GÜNCELLEME 08.04.2020 22:27 GÜNCEL
Cumhuriyet gazetesinin 'Bafra Cezaevi'nde koronavirüs' haberine yalanlama
Cumhuriyet gazetesinin 'Bafra Cezaevi'nde koronavirüs' haberine yalanlama

Samsun’daki Bafra Cezaevi’nde üç yıldır hükümlü bulunan 70 yaşındaki şeker hastası Mehmet Yeter’in koronavirüsten dolayı hayatını kaybettiğine ilişkin bir haber yayımlayan Cumhuriyet gazetesi, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığınca yalanlandı.

 

 

Bafra Cumhuriyet Basşvacılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada ‘Bafra Cezaevi’nde koronavirüs’ haberleriyle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur."

 

 

''SÖZ KONUSU PAYLAŞIMLAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR''

Bafta T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan Mehmet Yeter’in daha önce yakalandığı şeker hastalığından dolayı ayağında gelişen kangren nedeniyle 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tedavi sürecinde koronavirüs belirtileri gözlemlenen hükümlüye iki defa uygulanan koronavirüs testi de negatif çıkmıştır. Bacağındaki kangrene bağlı olarak hayatını kaybeden hükümlünün vefatı, telefon ile ailesine bildirilmiştir."

Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda koronavirüse karşı tüm tedbirlerin en üst düzeyde alınmış olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar denildi:

"Kurum çatısı altında koronavirüsle ilgili pozitif vaka bulunmamaktadır. Söz konusu haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır."

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Tarık YILDIRIM 4 yıl önce Şikayet Et
    Diyelim ki öyle bir hasta oldu davul çalarak ilan etmenin size ne faydası var Corona 20'ler işte Sizin zihniyetiniz burada Aydın olarak gördüğünüz kesime palavra yalan haber atmak gazeteniz milyonlarca Aydın'a bu haberi ulaştırıp alkış topladılar
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tuvalet kağıdı dahi olmayacak gazete kapanırsa bu ülke ciddi bir virüsten kurtulur
    Cevapla
  • Pütürgeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden oyunbozanlara musade ediliyor? Iddiasini ispat etmeyen yargılanmalı.. Aksi halde kaos oluşumunu propagandasını yapanlar serbestlik hakkı doğmuş oluyor..Herkes kendinde bu cüreti görürse elinden geleni ardına koymaz...Devlet muktedir olmak zorunda heleki bu gunlerde
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    yalnız 70 yaşında ve üstelik şeker hastası birini artık cezaevinde tutmanın anlamı ne,adam canıyla uğraşıyor,kime ne zararı olabilir artık,şayet bir af çıkacaksa önce bu tür hasta yaşlıların hepsi salınmalı.insaf.
    Cevapla
  • Ercan EKER 4 yıl önce Şikayet Et
    Velev ki cezaevlerinde CORONA çıksa bunlar kına yakıp kutlayacak kadar şahsiyetsiz kişiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR