PKK'ya laf edemeyenler, İçişleri Bakanı Soylu'ya saldırmaya başladı

İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'da 5 vatandaşımızın şehit olduğu saldırının ardından bölge komutanına operasyon talimatı vererek, "Bulunca lime lime edin" demişti. Soylu'nun talimatını aktaran Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, PKK'ya laf edemeyenlerin İçişleri Bakanı Soylu'ya saldırdığına dikkat çekti. Soylu, "PKK'lılar, Hizbullahçılar ve FETÖ'cüler el ele verdi" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2020 16:11 GÜNCELLEME 10.04.2020 16:14 GÜNCEL
PKK'ya laf edemeyenler, İçişleri Bakanı Soylu'ya saldırmaya başladı
PKK'ya laf edemeyenler, İçişleri Bakanı Soylu'ya saldırmaya başladı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bölge komutanına terör operasyonlarına ilişkin, "Bulunca lime lime edin" talimatı verdiğini yazmıştı. Selvi, bugünkü yazısında da dikkat çeken ifadeler kullandı. PKK'ya laf edemeyenlerin Bakan Soylu'ya saldırmaya başladığını kaydeden Selvi, Dikkat ettim, tek birinde PKK’ya yönelik en ufak bir tepki yoktu. Ama varsa yoksa Soylu’ya hakaret ediyorlardı. Bir süre bu mesajları izledim. PKK’lılar, Hizbullahçılar ve FETÖ’cüler el ele vermişti" ifadelerini kullandı. 

 

Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle: 

PKK’YA DEĞİL SOYLU’YA SALDIRDILAR

 

Diyarbakır Kulp’ta odun toplamaya giden 5 kişinin PKK’lılar tarafından katledilmesi üzerine sıcağı sıcağına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştum. İnsanlığın koronavirüs belasıyla boğuştuğu bir dönemde, PKK’nın sivil insanları katletmek için bombalı tuzaklar kurmasına dikkat çekmeye çalıştım.

PKK’nın ilk eylemi olan 1984’teki Şemdinli ve Eruh baskınından sonra Özal’la Şemdinli’ye giden gazetecilerden biriyim. Kürt sorununun demokratik çözüm süreçlerini yakından izledim. Hep PKK ile Kürt sorununun birbirinden ayrılması gerektiğine inandım. PKK hem Kürtlere hem Kürt sorununun çözümüne çok büyük zararlar verdi. Bir süredir sinmiş olan PKK, Kulp’ta 5 sivil vatandaşımızı katlederek bölge halkını sindirmek istiyor. “Ben hâlâ güçlüyüm” mesajı vermeye çalışıyor. Baharla birlikte yeniden terör saldırılarına başlayacağı mesajını veriyor. PKK’nın yeniden bölgeye korku salmasına izin verilmemesi gerekiyor. İçişleri Bakanı Soylu bunun farkında. O nedenle Kulp’taki katliamı gerçekleştiren PKK’lıların tespit edilip ibret-i müessire olacak bir şekilde cezalandırılmasını istiyor. Böylece PKK’nın bölgeye korku salması değil, tam tersine PKK’ya korku salınması amacını taşıyor. O nedenle, “Bölge komutanını aradım. ‘Bulunca lime lime edin’ diye talimat verdim” dedi.

Vay sen misin bunu diyen... PKK’ya tek bir laf edemeyenler, “Kulp’un gariban Kürtlerini niye katlettin?” diyemeyenler, “Hani sen Kürtlerin davasını güdüyordun, Kürtleri niye katlediyorsun?” diye hesap soramayanlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya saldırmaya başladı.

Dikkat ettim, tek birinde PKK’ya yönelik en ufak bir tepki yoktu. Ama varsa yoksa Soylu’ya hakaret ediyorlardı. Bir süre bu mesajları izledim. PKK’lılar, Hizbullahçılar ve FETÖ’cüler el ele vermişti.

Tabii patronları aynı olunca...

KAYNAK : HÜRRİYET
YORUMLAR 88 TÜMÜ
  • akıl 4 yıl önce Şikayet Et
    adam diye yazılır soylu diye okunur.
    Cevapla
  • yaşar dağ 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım soylu soy ismin bile yeter bu siyonist kafalara sen tek,ki bir islik çal yeter,ki arkanda musluman ordusunu görürsün yeter,ki bir islik yeter osmanlı ruhu arkandadır.imdi bilesiniz.bu soysuzların başı kopmaya az kaldı selamun kavlen mir rabbin rahim amin
    Cevapla
  • hizir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanim varliginiz bana yalniz guven veriyor alllah saglikli uzuuuunnn omurler versi yaninizdayim
    Cevapla
  • AFYONLU 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım gerekli talimatı verdi. İtler lime lime edilecek. Milletimin aslanları gereğini en kısa sürede yapacaktır. Yakında itlerin leşlerini görürüz. Allah oyun kuranların en hayırlısıdır. Elbet milletimin ülkemin ümmetin üzerinde oyun kuranların oyunları tepelerine yıkılacaktır.
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 4 yıl önce Şikayet Et
    Lime lime etmek yetmez leşlerini de köpeklere atsınlar. PKK kürt değil PKK ASALA dır eylemleri 1900 lerin başındaki acımasız Ermeni katliamları ile aynı .Kürtler müslümandır bunlar haçlı ve siyonist beslemesi. SOYLU Senden Rabbim razı olsun sonuna kadar yanındayız. Kepeksiz köy bulmuşlardı onların zoru belli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR