Sosyal medyada dolaşan ses kaydına yalanlama

Sosyal medya üzerinden yayılan yalanlara bir yenisi daha eklendi. WhatsApp gruplarında dolaşan ses kaydında, TBMM'de kabul edilmek üzere olan yasa ile çok ciddi yaptırımların geleceği belirtiliyordu. Ancak söz konusu ses kaydının yalan olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.04.2020 11:43 GÜNCELLEME 11.04.2020 13:32 GÜNCEL
Sosyal medyada dolaşan ses kaydına yalanlama
Sosyal medyada dolaşan ses kaydına yalanlama

Son günlerde sosyal medya hesaplarında dolaşan bir ses kaydında, TBMM'de kabul edilmek üzere olan yeni kanun ile WhatsApp hesaplarıyla ilgili ciddi yaptırımlar olacağı iddia edilmişti. Ses kaydı olarak dolaşan iddiaya göre, Meclis'te kabul edilmek üzere olan yasanın kapsamı dışında kalmak için WhatApp gruplarını silip, aynı adla yeniden açılması gerekiyor. 

 

 

WhatsApp grupları üzerinden yayılan ses kaydında şu ifadeler kullanılıyor: 

Arkadaşlar biraz evvel bir avukat arkadaşım aradı. Meclis'te şu anda görüşülmekte olan yasa çıkmak üzereymiş. WhatsApp gruplarıyla ilgili çok ciddi yaptırımlar, cezalar gelecekmiş. Bana önerdiği şey; dahil olduğum grupların yöneticilerine söyle, grupları kapatsınlar aynı adla tekrar açsınlar ve tekrar davet etsinler. Yani yasa çıktığı günden sonrasına işlediği için, daha öncekiler de silinmiş oluyor. Bunu lütfen acilin yapın dedi, çok ciddi dedi. Ben şu an yoldayım. Bana kalırsa yönetici arkadaşlardan biri grubu kapatsın, aynı isimle grup kurup tekrar davet edip hepimizi içine atıversin.

 

 

"İTİBAR EDİLMEMELİ"

Ancak söz konusu iddianın yalan olduğu kısa sürede ortaya çıktı. AK Parti Milletvekili ve AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "WhatsApp grupları ile ilgili TBMM'de kanuni düzenleme gibi dolaşan asılsız bir haber ve ses kaydı var. TBMM'de pazartesiye kadar görüşeceğimiz yasa tasarısı içinde böyle bir kanun maddesi olmadığı gibi görüşülen yasa İnfaz Yasasıdır. İtibar edilmemeli!" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • demir ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Halkta öyle enteresan ki hemen her şeye inanıyor paylaşıyor bir anda yüzbinlerce paylaşı rekoru kırılıyor paylaşmamalı
    Cevapla
  • Zangoç 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu dangalak insanlar her gelen ses dosyasına inanıyor aceba aklınız yokmu ses dosyalarını dinlemeden silin
    Cevapla
  • CAN BAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim için hiç sorun değil sahtekar hainler düşünsün
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainlerine İDAM CEZASI ÇIKARTILMALIDIR.
    Cevapla
  • Semi 4 yıl önce Şikayet Et
    Buda CHP nin isidir emin olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR