Evinde aslan ve piton bulunan İranlı manken gözaltına alındı!

İstanbul Sarıyer'deki evinde, alınıp satılması özel izne tabi olan yavru aslan ve piton yılanı besleyen İranlı manken Qazal Yadegari, 2 kişi ile birlikte gözaltına alındı. Yadegari'nin 30 Mart'ta sosyal medya hesabından takipçileriyle de paylaştığı yavru aslan ve piton yılanına Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri el koydu

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2020 16:33 GÜNCELLEME 12.04.2020 16:34 GÜNCEL
Evinde aslan ve piton bulunan İranlı manken gözaltına alındı!
Evinde aslan ve piton bulunan İranlı manken gözaltına alındı!

İranlı manken Qazal Yadegari, İstanbul Sarıyer'deki evinde yavru aslan ve piton yılanı beslediği için 2 kişi ile birlikte gözaltına alındı.

 

 

Habertürk'ten Emrah Doğru'nun haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CİTES) kapsamında alınıp satılması özel izne tabi olan bir yavru aslan ile piton yılanının yasa dışı yollarla yurda getirildiği ve Sarıyer'de bir evde beslenildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.


Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından Sarıyer'deki adrese operasyon düzenledi. Operasyonda, evde yavru aslan ve piton yılanı bulan ekipler, İranlı 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan İran'da ünlü bir manken olduğu öğrenilen Qazal Yadegari, Mohammad Ali Rezvandoust, Kian Mohammadia 'ye, 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefetten adli işlem yapıldı.

Evdeki aramada bulunan yavru aslan ve piton yılanı ise, Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Oguz 4 yıl önce Şikayet Et
    AjanmI acaba ?.
    Cevapla
  • Ezrail 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendinizi ne zanedirsiniz,kuş beyinniler
    Cevapla
  • salim 4 yıl önce Şikayet Et
    aslanı nasıl sokmuş turkiyeye.
    Cevapla
  • cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    bu insanlar bu ülkeyi hak etmiyor lütfen buna bir sınrılama getirin
    Cevapla
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    manyakmı bu kadın defolsun gitsin irana..
    Cevapla
  • cana 4 yıl önce Şikayet Et
    İran a gittiğinde piton ve kaplanların olduğu podyuma çıkarırlar mankeni.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR