YTB'den yurt dışındaki genç gazeteci adaylarına online eğitim programı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında yaşayan genç gazeteci adaylarının eğitimlerine katkı sunmak ve medya sektörüne ilgi duyan gençleri desteklemek amacıyla “YTB Online Medya Akademisi” programı düzenliyor. Dünyanın dört bir yanındaki gençlere açık olan programa son başvuru tarihi 17 Nisan 2020 olarak belirlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2020 17:26 GÜNCELLEME 12.04.2020 17:26 GÜNCEL
YTB'den yurt dışındaki genç gazeteci adaylarına online eğitim programı
YTB'den yurt dışındaki genç gazeteci adaylarına online eğitim programı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Yeni Koronavirüs (Covid-19) pandemisinden dolayı vakitlerini evde geçiren yurt dışındaki genç vatandaşlar için “Evde Kal Eğitimle Kal” mottosuyla düzenlediği online eğitim programlarına devam ediyor. YTB, medya sektörüne ilgi duyan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen yurt dışındaki gençlere yönelik “YTB Online Medya Akademisi” düzenliyor. Program medya alanında çalışmak isteyen gençlerin kariyerlerine katkı sunarken aynı zamanda medya aracılığıyla kendilerini ifade etme potansiyellerini de yardımcı olacak. Bunun yanında ise medyayı etik ve temiz içerikle kullanma yollarını geliştirecek.

 

Dünyanın dört bir tarafındaki gençlerin başvurusuna açık olan program 19-23 Nisan 2020 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek. “Medya Okur Yazarlığı”, “Yeni Medya Uygulamaları”, “Dijital Çağda Gazetecilik” konuları başta olmak üzere derslerde geleneksel ve yeni medya kullanımına yönelik birçok teorik ve uygulamalı içerikler yer alacak.

Eğitime katılmak isteyen adayların en geç 17 Nisan 2020 tarihine kadar istenilen bilgi ve belgeleri “dma@ytb.gov.tr” e-posta adresine iletmeleri gerekiyor. Başvuru sonuçlarına ilişkin bildirimler ise en geç 18 Nisan 2020 tarihine kadar katılımcıların başvuru sırasında sunmuş oldukları e-posta adreslerine gönderilecek.

 

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, mavi kartlılar ve çiftte vatandaşların faydalanabileceği programa başvurmak için 01 Ocak 1990 ve 01 Ocak 2002 tarihleri arasında doğmuş olmak gerekiyor.

Akademiye kabul edilecek adayların aşağıdaki ülkelerden birinde ikamet ediyor olması da başvuru şartları arasında yer alıyor:

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Avustralya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, Kanada, Norveç, İtalya.

PROGRAMA NASIL BAŞVURULUR?

Programa başvuru yapacak adaylardan ayrıntılı özgeçmiş, programa katılmak istediklerini anlatan bir niyet mektubu ve bir adet vesikalık fotoğraf isteniyor. Adayların istenilen belgeler ile birlikte www.ytb.gov.tr adresinin duyurular kısmında yer alan YTB Online Medya Akademisi sekmesindeki başvuru formunu eksiksiz doldurarak “dma@ytb.gov.tr” e-posta adresine göndermeleri gerekiyor.

Adaylar YTB Online Medya Akademisi ve başvuru şartları hakkında detaylı bilgiye ise “www.ytb.gov.tr” adresi üzerinde ulaşabilir.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR