Metrobüs şoförleri tulum giydi

Corona virüse karşı alınan önlemler kapsamında İstanbul'da metrobüs şoförleri koruyucu tulum giyerek hizmet vermeye başladı. Ayrıca metrobüslerin birinci kapıları da kullanıma kapatıldı. Yolcu iniş ve binişleri ise artık diğer kapılardan yapılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2020 17:51 GÜNCELLEME 12.04.2020 17:52 GÜNCEL
Metrobüs şoförleri tulum giydi
Metrobüs şoförleri tulum giydi

İstanbul'da corona virüs salgını nedeniyle toplu taşıma araçlarında yolcu sayısı yarıya indirilmiş, vatandaşların maske takmadan toplu taşımaya binmesi de yasaklanmıştı.
Corona virüse karşı her geçen gün artırılan önlemler kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından metrobüs şoförlerine koruyucu tulum da dağıtıldı. Araç kullanırken vatandaşlarla uzun saatler yakın temasta bulunmak zorunda kalan metrobüs şoförleri, koruyucu tulum giyerek sefere çıkmaya başladı.

 

 

Metrobüslerin birinci kapıları da kullanım dışı bırakıldı ve yolculardan diğer kapılardan inip binmeleri istendi. Ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı kapsamında İBB, otobüs ve metrobüs seferlerini de yeniden düzenledi ve sabah 09.00 ile 16.00 saatleri arasında metrobüs seferleri iptal edildi.

"PERSONEL VE YOLCULARIMIZIN VİRÜSTEN ETKİLENMEMESİ İÇİN BU UYGULAMAYA GEÇİLDİ"

 

 

İBB İETT Genel Müdürlüğü Metrobüs Genel Müdürlüğü Saha Denetim Amiri Bülent Aydın şoförlerin tulum giyerek metrobüs seferlerini yapmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Şoför arkadaşlarımıza dün itibariyle koruyucu tulumlar verilmeye başlandı. Her seferde tulumlarımız değiştiriliyor. Bunun haricinde koruyucu eldiven ve maskeyi de talebe karşılık olarak veriyoruz. Araç içerisinde çeşitli düzenlemelerimiz olmuştu. Koltuklara sosyal mesafeyle ilgili yazılar yapıştırıldı. Araçlara az sayıda yolcu almaya gayret ediyoruz. Personelimizin ve yolcularımızın bu virüsten etkilenmemesi için böyle bir tulum uygulamasına geçildi. Araca ön kapıdan yolcu almaya son verdik. İkinci, üçüncü ve dördüncü kapılardan yolcu iniş ve binişini sağlıyoruz. Alınabilecek önlemler bunlar."

"HER SEFERDE YENİ TULUMLAR VERİLİYOR"

Metrobüs şoförü Şükrü Başaran ise her seferden sonra tulumlarını değiştirdiklerini belirterek, "Yeni uygulamayla gelen yolcularımızdan uzak duruyoruz ve corona virüsün bulaşmaması için bu önlemi almış durumdayız. Birinci kapıdan biniş ve iniş yok. Her sefer yaptığımızda amirlerimiz yeni tulumlar veriyor. Değiştirip yenisini giyiniyoruz. Maske ve eldivenlerimizi de değiştiriyoruz. Bu gereksinimlerimizi amirlerimiz karşılıyor. Biz de gereğini yapıyoruz. Yolcularımızla huzurlu bir yolculuk yapmaya çalışıyoruz. Önlemler gayet iyi. Zaten 15-20 kişinin üzerinde yolcumuz olmuyor. Kalabalık olunca almıyoruz. Mesafeyi koruyup maske takmalarına dikkat ediyoruz. Güvenliğimiz şu an son derece iyi. İnşallah daha iyi günler göreceğiz" dedi.

"ŞOFÖR SAĞLIKLI OLURSA BEN DE SAĞLIKLI İŞİME, EVİME GİDEBİLİRİM"

Metrobüse binen Feride Topal da uygulamadan memnun olduğunu söyleyerek, "Ben bu önlemlerden çok memnumum. Daha da yoğunlaştırılırsa daha hoşumuza gider. Çünkü bunlar bizim için olan şeyler. Biz de zorunlu olarak dışarı çıkıyoruz. Tulum da giyerlerse daha iyi olur. Eğer şoför sağlıklı olursa ben de sağlıklı bir şekilde hem işime hem evime gidebilirim. Çünkü onlar da emekçi. İşin ciddiyeti büyük, o yüzden büyük önlemlerin olması daha güzel" diye konuştu.

İSTANBUL VALİLİĞİ BAZI KARARLAR ALMIŞTI

1)Bütün sürücü ve yolcuların maske kullanması zorunludur. Maske kullanmayanların toplu taşıma araçlarına alınmaması, maskesiz olduğu tespit edilen sürücü ve yolculara ayrı ayrı cezalar uygulanmasına,

2) Toplu taşıma araçlarına ‘yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si kadar yolcu alınması halinde' sosyal mesafenin korunmaması nedeniyle; koltuk sayısının yüzde 50'sinden fazla oturan yolcu alınmaması, ayaktaki yolcu sayısının oturan yolcuların yarısını geçmeyecek şekilde sınırlandırılmasına, Araçlardaki iki kişilik koltukların koridor tarafının boş bırakılarak, yolcuların cam kenarındaki koltuklarda seyahat etmelerinin sağlanmasına,

3) Seyahat eden veya durakta bekleyen yolcuların sosyal mesafeye uymalarını kolaylaştırmak amacıyla duraklarda ve aracın içerisinde gerekli işaretlemelerin yapılmasına (etiket v.b. işaretlemeler)

4) Bütün toplu taşıma araçlarında ve duraklarda sıvı el dezenfaktanı bulunmasına

5) Yukarıda belirtilen önlemleri ihlal edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha kanunun 282. Maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasına

6) İlgili idareler tarafından, araçlardaki sosyal mesafenin korunması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesi için sefer sayılarının artırılmasına yönelik düzenlemeler yapılması ve yapılan düzenlemelerin halkımıza ilan edilmesine karar verilmiştir

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • İETT emeklisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar reklam amaçlı işin aslını birde çalışan arkadaşlardan dinleyin .Birde bu personel işe geliş gidişlerinde kullandıkları servisleri kimse bilmiyor kayaşehir de oturan personelin çoğusu hastalık bulaşmış durumda yakında metrobüs şöförleri hepsi hastahanelerde bulursunuz rabbim hepsini korusun idarecilere de merhamet versin arkadaşlar hastalık emaresi var diye izin istiyor izin verilmiyor
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    çin Allah seni kahretsin çin. Bu görüntülerin tek sebebi sensin çin. Şu çektiğimiz sıkıntılara bak. Günde 10 kere el sabunlar. Ekmek aldıktan sonra kapı kollarından tut dokunduğun yerleri sil!
    Cevapla
  • HATTİLİ ALP 4 yıl önce Şikayet Et
    tulum giymiş ama burun açık. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu....
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş işlerle uğramasın SAĞLIKÇILAR yollarda KALDI bu IBB neyin KAFASINI yaşıyor. Tatil yapıyor yine
    Cevapla
  • engin 4 yıl önce Şikayet Et
    Şoförün arkasındaki koltuktan itibaren ön tarafa kırmızı bant çeksinler.Kimse ile bağlantı olmaz o zaman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR