İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağı hakkında yeni açıklama

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağının saat 24.00 itibarıyla sona ereceğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2020 21:15 GÜNCELLEME 12.04.2020 22:03 GÜNCEL
İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağı hakkında yeni açıklama
İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağı hakkında yeni açıklama

Son dakika haberi: Bakanlıktan yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı uygulanan illerde yaşayan 63 milyon 640 bin vatandaşın neredeyse tamamına yakınının karara evlerinde kalarak uyum gösterdiği belirtildi.

 

KARARLARA UYMAYANLARA İDARİ İŞLEM UYGULANDI

Duyarlı davranan vatandaşlara teşekkür edilen açıklamada, bazı illerde az sayıda da olsa karara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK'nin ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulandığı ifade edildi.

 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden toplam 24 bin 88 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, 31 ilimizdeki söz konusu yasak sona erdikten sonra kapalı olması gereken market, süpermarket, büfe gibi iş yerlerinin açık olduğu tespit edildiği takdirde, bu iş yerlerine ve bu iş yerlerinden alışveriş yapanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK'nin ilgili maddeleri kapsamında adli ve idari işlem uygulanacaktır.

Yasak bulunmayan yerlerde ise sosyal mesafe kuralına uymayanlara aynı şekilde adli ve idari işlem gerçekleştirilecektir. Bakanlığımızca bu konuda 31 ilin valilikleri ve kolluk birimlerine gerekli talimat verilmiştir."

Kovid-19 salgınıyla mücadelenin kararlı şekilde devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Bu kapsamda uygulamaya konulan diğer tedbirlerle 31 ilimizdeki şehir giriş/çıkışı, ülke genelinde 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan ya da 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasakları (istisnalar hariç) aynı şekilde devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Vatandaşlardan pandemi süreci sona erene ve hayat normal akışına dönünceye kadar zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları, sosyal mesafe ve sosyal izolasyon kurallarına uymaları rica edilen açıklamada, "Kovid 19 salgınını en kısa sürede atlatmak için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız devam etmektedir. Hep birlikte başaracağız." denildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 95 TÜMÜ
  • N.Kılıç 4 yıl önce Şikayet Et
    soysuzlar! SOYLU'ya tahammül edemezler!..
    Cevapla
  • N.K. 4 yıl önce Şikayet Et
    soysuzlar! SOYLU'ya tahammül edemezler!..
    Cevapla
  • zekı55 4 yıl önce Şikayet Et
    neden yasaalmadan marketler 22.00 da acık onlara ceza yazmaları gerekıyor normalde 21.00 dan sonra kapalı olması gerekır benzın ıstasyonların marketlerı harıc. Bu yasakta osaatte soka cıkan cahıl ınsanmı dıyelım ne dersek dıyelım bu devlet kımseyı ac susuz bırakmaz bunu bu mıllet helen ogrenememıs yazık. sayın Soyluyu bırakmayacagız kımseyede yedırmeyız,
    Cevapla
  • Hakan kavlak 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan toplanan paraları bu dönemde ihtiyaç sahiplerine pay edilse çok güzel olmazmı
    Cevapla
  • elyesa 4 yıl önce Şikayet Et
    işte o kolaya cipse çereze hücum eden güruh yine sokakta; o akşam ki aymaz tavırlarının yasakla alakası yok, karakter mevzusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR