Askerlik süresi uzatılıyor mu? MSB Bakanı Hulusi Akardan celp ve terhis açıklaması

Koronavirüs önlemlerinin arttırıldığı bu günlerde celp dönemi gelenler ve terhis edilecek askerler için nasıl bir uygulama yapılacağı merak ediliyor. Celp dönemi gelenlerin askere alım sürecinin ileri bir tarihe ertelenip ertelenmediği araştırılıyor. Peki terhis ve celp ne zaman yapılacak? İşte askerden terhis olacaklar ve askere gidecekler için yaşanan son gelişmeler…

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2020 10:14 GÜNCELLEME 15.04.2020 10:15 GÜNCEL
Askerlik süresi uzatılıyor mu?  MSB Bakanı Hulusi Akardan celp ve terhis açıklaması
Askerlik süresi uzatılıyor mu? MSB Bakanı Hulusi Akardan celp ve terhis açıklaması

Türkiye’de koronavirüs önlemleri kapsamında alınan birçok tedbir kademeli olarak genişletiliyor. Salgının dünyada ve ülkemizde artış gösterirken Türk Silahlı Kuvvetleri’de alınan önlemlere yönelik kararları uygulamaya başladı. TSK’da terhis olacak askerler tezkereye 14 gün kala karantinaya alınıp evlerine öyle gönderiliyor. Askere yeni alınan kişilerde 14 günlük karantinanın ardından kışlaya girebiliyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmelerde celp ve terhis dönemlerinde 120 bin kişinin neden olacağı hareketliliğin aileleriyle birlikte büyük bir risk oluşturmasından endişe ediliyor. Peki askerlik süresi uzatılacak mı? İşte koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında silah altındaki askerlerin terhisleri ile ilgili yaşanan gelişmelerin detayları...

 

HULUSİ AKAR AÇIKLAMA YAPTI!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesinin katıldığı toplantıda TSK'daki koronavirüs tedbirleri ile yeni alınacak önlemler değerlendirildi. Hulusi Akar, "Aldığımız tüm tedbirlere rağmen celp ve terhislerin bu aşamada yapılmasının Mehmetçik, toplum ve TSK için bir risk oluşturduğunu görüyoruz." dedi.İşte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın celp ve terhis olacak askerlerle ilgili yaptığı açıklama;

"Bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde gözümüz gibi sakındığımız Mehmetçik ile yeni gelecek evlatlarımızın salgına karşı korunması maksadıyla daha önce kritik dönemlerde uyguladığımız gibi nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.

TERHİS VE CELP İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı bedelli yükümlülerin celp ve sevk işlemlerini ertelemişti. Alınan bilgilere göre koronavirüs tedbirleri kapsamında bedelli askerlik yapacaklar 1 ay uzaktan eğitim ve sonrası sınava tabi tutulacak. TSK ‘da yapılan görüşmeler sonucunda celp ve terhis dönemlerinde 120 bin kişinin neden olacağı hareketliliğin taşıdığı riskler göz önüne alınarak terhis ve celplerin geçiçi bir süre durdurulması kararının alınması bekleniyor. Alınan bu karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından sonra yürürlüğe girecek.

 ORTAK KULLANIM ALANLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askeri birliklerdeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin uygulanmaya devam ettiğini bildirdi. Yapılan açıklamada ortak kullanım alanların detaylı bir şekilde dezenfekte edildi açıklandı.

 

SINIR DIŞI OPERASYONDAKİ ASKERLERİMİZDE VİRÜS GÖRÜLMEDİ

Irak ve Suriye’de görev yapan askerlerimizde koronavirüse rastlanmadı. Sınır ötesinde görev yapan birliklerin koronavirüse karşı sıkı önlemler aldığı hatırlatılarak şu açıklama yapıldı.” Sınır ötesinde görev yapan birliklerimizde koronavirüse karşı sıkı önlemlerin alındığı belirtilerek şöyle denildi: “Kuzey Irak’ta Pençe harekât bölgesi ile Suriye’de Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib bölgesinde sıkı önlemler alınıyor. Buralara giriş-çıkışlar çok sıkı kontrol altında tutuluyor. İçeriye girişler ve çıkışlar durduruldu."

"Komutanların emri olmadan giriş ve çıkışlar yapılamıyor. Irak ve Suriye’de sınır ötesindeki harekât bölgelerimizde corona virüsten dolayı şu an itibarıyla bir sorun yok. Operasyon bölgelerimizde corona virüs yok. Bu bölgelerde komutanlardan izinsiz hareket edilmiyor. Corona virüsten dolayı personelimizi çok yakından takip ediyoruz. Gözetim altında olan arkadaşlarımız var; takip ediyoruz, öksürseler bile izliyoruz. Libya’da askeri eğitim işbirliği ve danışmanlık için bulunan arkadaşlarımız dahil, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki operasyon bölgelerimizde bir sıkıntı yok”.

YORUMLAR 1
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım lütfen işe girebilmek için bir an önce askerliğimi yapmam gerek.Askere gidecek olan adamı askerlikten soğutmayın ve terhis olacak olan askerlerde kendini 6 aya göre ayarladılar ve işinden olmasın bu terhis olacak askerler.Bir an önce benim gibi birçok genç askerlik yapmak istiyor durum daha kötüye gitmeden.Hem bir ay uzatılınca ne olacak şu olacak 6 ayını tamamlayıp terhis olacak olanlarda var daha çok yığılma olacak o zaman da karantina altında tutmak için hem yeni gelen askeri hem de terhis olacak olan askeri çok zor olacak.O yüzden celp ve terhislerin ertelenmemesi gereklidir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR