Çocuk yardımı ödemelerine zam yapıldı! Nasıl başvuru yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şartlı doğum yardımı ve eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardım tutarlarına zam yapıldığını açıkladı. İşte detaylar…

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2020 21:54 GÜNCELLEME 19.04.2020 21:54 GÜNCEL
Çocuk yardımı ödemelerine zam yapıldı! Nasıl başvuru yapılır?
Çocuk yardımı ödemelerine zam yapıldı! Nasıl başvuru yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğum yardımına zam yapıldı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Şartlı Doğum Yardımını 100 TL’ye, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım Programı kapsamında ödenen miktarının da 325 TL’ye çıkarıldığını duyurdu. Peki yardımlar nasıl alınacak?

 

NE KADAR ZAM YAPILDI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  "Şartlı Doğum Yardımını 100 TL’ye, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım Programı kapsamında ödenen miktarı da 325 TL’ye çıkardık”  ifadelerini kullandı.

 

“Corona virüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde, sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktarlarda artışa gittik; Şartlı Doğum Yardımını 100 TL’ye, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım Programı kapsamında ödenen miktarı da 325 TL’ye çıkardık”

Bakan Selçuk; “Bu süreçte zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen, sosyal riskleri önleyici politikalar geliştiriyor ve uyguluyoruz.” diye konuştu.

Selçuk, “Bakanlığımıza verilen görevin bir gereği olarak, hak temelli hizmet anlayışı ile toplumun dezavantajlı kesimlerini sosyal dışlanmadan koruyor ve mağduriyetlerini gideriyoruz. Sunduğumuz hizmet ve yardımların toplumun tüm kesimlerine yayılmasında, artan bütçe kaynaklarımızın rolü büyüktür.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk, sosyal yardım harcamalarını rekor seviyede artırıldığını ve kaynakların mali disiplin içerisinde amacına uygun olarak kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Yeni düzenlemeyle birlikte, Şartlı Sağlık Yardımı, Şartlı Lohusalık Yardımı ve Şartlı Gebelik Yardımı miktarlarında da %29’luk artışa gidildi.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Bu desteklere başvurular SYDV 'lere ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yapılmaktadır. Ancak korona nedeniyle şimdi başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru için BURAYA tıklayınız!

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Şartlı Sağlık Yardımı (Sağlık ve Gebelik) : Sosyal güvencesi olmayan, fakir ve muhtaç durumda bulunan ailelere çocuklarını sağlık kontrolüne göndermeleri,  anne adaylarının ise hamilelik süresince sağlık kontrolüne gitmeleri ve doğumlarını hastanede yapmaları şartıyla yapılan yardımlardır. 

Eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardım: Sosyal güvencesi olmayan, fakir ve muhtaç durumda bulunan resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yapılan nakdi yardımlardır.

YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • Fatma polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Iki kizim var. Esimden ayriyim evim kira gunluk olursa ise gidiyorum cok zor durumdayim lutfen yardim edin bana
    Cevapla
  • Emiş Aytaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yardım istiyoruz muhtacız 7 aydır eşim çalımı kiradayız maduruz
    Cevapla
  • Emiş Aytaş 3 yıl önce Şikayet Et
    2 cocugum var maduruz kiradayiz esim calismi paraya gidaya muhtaciz Allah rızası için yardim
    Cevapla
  • reyhan 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rızası için bize yardım edin benim 5 çocuğum var evimde ne temizlik ürünleri ne hic bir şeyim yok ihtiyacım var elinizi bana da uzatirmisiniz nereye başvuru yapıyorum kapı duvar 6 aylık bebeğime alacak bez ve mama param bile yok 5aylık kiram birikmiş
    Cevapla
  • Melek 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç birinize inanmıyorum artık ne haliniz varsa görün her sey bir yalandan ibaret sözler vaatler var icraat isinize geldigi gibi Allah daha beter etsin kahrolası insanlık bitsin insallah bu sekilde yasamaktansa olmek daha iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR