Eczanelerden ücretsiz maske nasıl alınır? Ücretsiz maske başvurusu SMS kodu alma!

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Eczacılar Odası işbirliğiyle başlatılan uygulamayla vatandaşlar ücretsiz maskelerini telefonlarına gelen SMS kodu ile eczanelerden alabilecek. Maske ihtiyaçlarını temin etmek isteyenler kimlik bilgileri ve telefon numaralarını eczane çalışanına vererek, telefonlarına gelen kod ile maskelerini alacak. Peki ücretsiz maske E-devlet başvurusu nasıl yapılır?

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2020 11:32 GÜNCELLEME 15.04.2020 11:32 GÜNCEL
Eczanelerden ücretsiz maske nasıl alınır? Ücretsiz maske başvurusu SMS kodu alma!
Eczanelerden ücretsiz maske nasıl alınır? Ücretsiz maske başvurusu SMS kodu alma!

Koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşların toplu taşıma, market, bakkal ve pazar gibi sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu alanlarda maske takması zorunlu hale geldi. Eczanelerde ve diğer kuruluşlarda ücretle maske satışı yasaklandı. Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği ortak çalışmasıyla ücretsiz maske dağıtımı eczaneler üzerinden yapılacak.  Vatandaşlar E- devlet üzerinden ücretsiz maske başvurusunda bulunabilecek. Telefonlarına gelen SMS kodu ile kendilerine en yakın bölgede bulunan eczanelerden 10 gün için 1 paket (5 adet) maske  alınabilecek. İşte eczanelerden dağıtılacak maskeyi almak isteyenler için E- devlet başvuru ekranı…

 

SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU MESAJ ATMAYACAK!

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğu, ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eczanelerde yoğunluk yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı’nın 20-65 yaş arası gruba toplu mesaj atmayacağını belirten Sarıalioğlu” Kademeli bir şekilde mesaj atacak. Mesajı gelen vatandaşımız eczaneye gelecek. Diyelim yarın 50-65 yaş arasına mesaj gelecek, belki 3 saat sonra 30-50 yaş arasına mesaj gelecek. Yığılmayı bu şekilde önlemeyi planlıyoruz. 10 gün için kişi başı beş maske verilecek. Bu maskeler günlük, normal cerrahi maskeler.”dedi.

ECZANELERDEN ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK?

Koronavirüs önlemleri kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın hayatı geçirdiği uygulama ile 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılması kararı verilmişti. Ücretsiz maske dağıtımı eczanelerden başladı. Vatandaşlar eczanelere gidip TC kimlik numaraları ve cep telefonu numaralarını sisteme kayıt ettirerek telefonlarına gelen doğrulama koduyla maskelerini alabilecek.

 

ÜCRETSİZ MASKE İÇİN E - DEVLET BAŞVURU EKRANI

MASKELER NASIL KULLANILMALI

1- MASKE NASIL TAKILIR
-Maske lastikli ise maskenin yanındaki lastikler kulak kepçesinden geçirilerek takılır.
-Maske ipli ise maskenin üst kenarlarındaki ipler kulakların üstünden geçirilerek başın arka kısmında bağlanır, alt kenarlarındaki ipler ensede bağlanır.

2- MASKE NASIL ÇIKARILIR?

- Maske burun, ağız, ve çeneyi içine alan, yoğun kirlenmenin gerçekleştiği ön kısma dokunulmadan çıkarılmalıdır.
- Lastikli ise kulak arkasındaki lastiklerden tutarak çıkarılır.

YORUMLAR 1
  • Efe çakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Eczaneye uğradım SMS geldikten sonra bize gelin diyor SMS lerde tabî olarak nüfusun fazla olduğu yerde geç geliyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR