Resmi gazetede yayımlandı! Tüm vatandaşlara ücretsiz

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kişilerin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmadan Korona virüs tedavileri ücretsiz yapılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2020 08:50 GÜNCELLEME 14.04.2020 09:08 GÜNCEL
Resmi gazetede yayımlandı! Tüm vatandaşlara ücretsiz
Resmi gazetede yayımlandı! Tüm vatandaşlara ücretsiz

Sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın herkesin COVID-19 (koronaavirüs) tedavisi ücretsiz karşılanacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

 

 

Covid-19'la mücadele kapsamında pandemi testleri, korunma ekipmanları ve tedavisinde kullanılan ilaçlar, kamuoyunda "Tasarruf kararnamesi" olarak bilinen ve 4376 sayılı kanun hükümlerinden muaf tutulacakların tespitine dair ilgili Bakanlar Kurulu kararından muaf tutuldu.

KORUYUCU EKİPMAN DAHİL

 

 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ve ilgili Bakanlar Kurulu kararında değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararı eki karara göre, salgın kapsamında, herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tüm kişiler, Sağlık Bakanlığı'nca temin edilerek dağıtımı yapılan test, koruyucu ekipman ve ilaçlardan yararlanmada söz konusu kararname hükümlerinden muaf tutuldu.

Muafiyet kapsamında; hastalıktan korunmaya yönelik kullanımı tavsiye edilen her türlü kişisel koruyucu ekipman, hastalık teşhisinde kullanılan testler, kitler ve bunların kullanılmasına ilişkin ekipman, hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere merkezi olarak temin edilen ilaçlar yer alıyor.

YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • M. Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Solcu geçinen ve her fırsatta ülkemize saldıran ahmaklara ithaf olunur..
    Cevapla
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Kısıtlı imkanlarına rağmen vatandaşını bu kadar kollayan Dünyada böyle bir devlet, böyle bir başkan yok! Bankalar başta olmak üzere, zengin aileler de taşın altına elini koysa bu milletin sırtı yere gelmez. Ama aç gözlü olanlar bırakın yardım etmeyi, milletin içine düştüğü bu sıkıntıyı fırsat bilip Dolardan, faizden daha çok para kazanmak için ellerini ovuşturuyor, dolar fırlasın faizler fırlasın diye dua ediyor.
    Cevapla
  • DİYARBAKIRLI 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC devletimize zaval vermesın her dayım dimdik ayakta kalsın ALLAHCC muhafaza eylesın ALLAH CC TC DEVLETİNN ELİLE ZALİM KAFİRLERİ MÜNAFIKLARI VATAN HAİNLERİ TERÖRISTLERİ YA RAB ÖNCE ONLARI İSLAH ET İSLAH OLMIYORLARSA SAVAŞIP DEVLETIMZE MÜZAFERLER ZAFERLER NASIP ET MÜBEREK KAHHAR İSMINLE ONLARI KAHHAR PERİŞAN ET AMİNN
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal devlet, büyük devlet budur. Yok abd şu kadar dolar, almanya şu kadar euro yardım yapmış. Hepsi palavra. Abd de sigortan olsa dahi en az 10 dolar vereceksin tedavi için. Eğer sigortan yoksa en az 30 bin dolar. Hala kendi ülkesine ve yapılanlara çamur atanlar el insaf.
    Cevapla
  • milliyetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim o hastanelere ne düşürsün nede başımızdan eksik etmesin,onlar bizim baş tacımız kıymetini bilelim,ayrıca devletimiz maske verecekmiş sağolsun varolsun ama 5 liralık maskeyi bugün herkes eczanelerden ve diğer yerlerden alabiliyor ve bir maske için devletine kötü söz etmesin kimse çünkü devletimizin yaptığını dünyada başka bir ülke yapamadı.allah devletimizi başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Masallah cok iyi bir.karar. birde devletimizden ricam.memlekette alinan her ürün.yurtdisinda KI ürünlerden daha pahali isteyen arastirabilir.ben kiymetli cumhurbaskanimiz Dan Rica ediyorum.fiyatlari düsürsün.örnek almanyada yasayan birinin günlügü 100 euro bununla yaklasik100 Paket für alabilir.türkiyede süt 5 TL.yani 20 tane alabilir.neden bu böyle.reisimizin. bu konuda El atmasi gerek.ülkemizin insani daha iyisini. Hak ediyor.yaparsa sadece reisimiz yapar.saygilarimla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR